Hur ta hand om dig själv hemma: tips och kvinnors hemligheter | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Hur ta hand om dig själv hemma: tips och kvinnors hemligheter

Du kan hitta många skäl att skjuta upp hand om dig själv, din hälsa och skönhet. Först av allt, denna tidsbrist. Det är mycket svårt i ett upptagen schema med mammor, fruar och idealiska anställda att hitta tid för sig själva. Skönheten är tyvärr ofta i slutet av en lista med viktiga frågor. Hur tvingar du dig till fritid och bryr dig själv?

Var tar man tid att resa genom hälften av staden för att tillbringa två timmar i en skönhetssalong eller en kosmetolog, är allt viktigare saker en prioritet för oss?

Vårdhemligheter

Om du är en av de kvinnor som vill ägna mer uppmärksamhet åt dig själv, men du har gott om skäl att göra detta, det finns många sätt att kombinera dina önskemål med din förmåga. Du kommer inte tro, hur man tar hand om sig själva helt enkelt eftersom de flesta förfaranden kan utföras oberoende hemma, ge dig själv bara 30-40 minuter om dagen.

Vad kan man göra hemma:

Hur ta hand om dig själv hemma: tips och kvinnors hemligheter
 • hårfärgning;
 • manikyr och pedikyr;
 • kroppsrengöring;
 • ansiktsbehandling;
 • hårvård;
 • depilation.

Alla dessa procedurer kan göras på egen hand, och de tar inte för mycket tid, de flesta kan kombineras med hemma bekymmer eller titta på en intressant film.

Hur lär man sig att ta hand om dig själv? Här är några enkla instruktioner om hur man genomför många procedurer hemma.

Hårfärg

I genomsnitt gör vi det här var sjätte eller åtta veckor. Antag att färgen kommer att appliceras en gång i två månader. Hur gör man detsamma hemma? Välj en lämplig färg för hemmabruk.

Hur ta hand om dig själv hemma: tips och kvinnors hemligheter

Var uppmärksam inte bara på den lämpliga färgen utan också på hållbarheten och användarvänligheten. Läs noggrant instruktionerna för färgen och följ noggrant de instruktioner som finns i den, för att inte riskera. Färger i form av mousses någon tjej kan använda huset på egen hand, det är mycket lättare att göra än att använda konventionella krämfärger. Om du är benägen för allergiska reaktioner är det värt att göra ett speciellt test i förväg, applicera lite preparat på huden, skölj sedan botemedlet och följ reaktionen.

Om ditt hår är medium eller långt bör du köpa två förpackningar med färg.

manikyr

Manikyr är bättre gjort på eftermiddagen en gång i veckan.

För att utföra det behöver du:

 • vätska för mjukgöring av huden och avlägsnande av nagelbandet;
 • kniv eller pincett för nagelbandet;
 • nagelfil;
 • Spikare av nagelplattan;
 • färglös lack
 • medel för att avlägsna lack
 • olja eller nagelkräm;
 • fernissor;
 • skrubbe och handvårdskräm.

Hur man gör en manikyr själv:

Hur ta hand om dig själv hemma: tips och kvinnors hemligheter
 1. Skölj den gamla lacken med en nagellackfjernare och vadderade skivor, rörelserna ska styras från nageln till spetsen.
 2. Applicera ett speciellt botemedel på nagelbandet för att ta bort det. Vänta några minuter. Ta sedan bort nagelbandet med en kniv eller pincett;
 3. Nästa steg är att ge naglarna en vanlig form med en nagelfil. Nagelfiler ska alltid behandlas i samma riktning. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att undvika deras stratifiering;
 4. Gör sedan en peeling av händer och naglar. Som ett resultat blir huden mjukt och slät, och naglarna är jämn.
 5. Efter tvätt och torkning händer massera huden med en särskilt vald kräm;
 6. Ta försiktigt bort rester av grädden från nageln och applicera en lackbas på dem, vilket skyddar tallriken från skrot och gör naglarna skina.
 7. Då kan du täcka dem med färgad lack;
 8. Efter noga torka lacken, applicera grädde eller olja på huden för att ta hand om händerna på händerna.

Hela proceduren tar dig inte längre än 60 minuter, samtidigt kan du titta på din favorit-tv-serie, kolla barnets lektioner, prata med sin man och barn.

Hur man gör en pedikyr hemma

Shopping Lista:

 • bomullshjul;
 • flytande för att avlägsna lack;
 • nagelfil;
 • träspinnar;
 • Cuticle Cream;
 • fotkräm;
 • nagellack;
 • spika-härdare;
 • en skål med varmt vatten;
 • tvål.

Planera denna procedur två gånger i månaden.

Flickan måste ta hand om sig själv, titta på naglarna, behålla sitt snygga utseende.

Hur ta hand om dig själv hemma: tips och kvinnors hemligheter
 1. Bad för fötter. Vi kan hälla varmt vatten i en skål och lägga till något att mjuka, lugnande, uppfriskande etc. Det kan vara havssalt, badskum, aromatisk tvål, eller någon fotmedel som finns i butikerna. Du kan också lägga till några droppar pepparmynta eterisk olja, tea tree olja, eukalyptus eller lavendel. Badet ska ligga i ca 15 minuter;
 2. I slutet av badet bör en skrubba utföras. Du kan använda färdiga preparat, eller till exempel en kräm eller duschgel blandad med socker eller salt. Massage fötterna noggrant i flera minuter, skölj sedan av botemedlet.
 3. Efter badet, torka dina fötter noga och trimma naglarna. Håll en rak snittlinje så att naglarna inte växer. Lätt justera nagelens form med en nagelfil, något rundade kanterna och försiktigt polera ytan.
 4. Applicera en speciell grädde eller olja på nagelbandet, och skjut det sedan med en spatel. Ta bort överflödig kutikula;
 5. Det ska ta bort den keratinerade huden från hälen och stiga upp. Du kan använda en speciell rivare med pimpsten. Skär aldrig med majs sax för att undvika infektioner;
 6. Applicera en hudvårdskräm på fötterna och massage i en minut. Genom detta stimulerar du receptorerna och tonar upp hela kroppen.
 7. Avfett sedan naglarna;
 8. Täck naglarna med en klar lackbas. När emaljen torkar, är det nödvändigt att applicera två tunna skikt av lack, vänta varje gång för fullständig torkning. Doppa bomullspinnen i nagellackborttagaren och torka av kanterna snabbt om det finns lack på dem.

Body Scrub

Hur ta hand om dig själv hemma: tips och kvinnors hemligheter

Skrubborna ska tilldelas en kväll i veckan. Helst, självklart, använd en kroppscrub när du badar. Du kan använda färdiga scrubs som är tillgängliga med olika lukt och konsistens eller du kan prova hem recept. Till exempel, peeling med kaffe.

Detta kommer att kräva förmalt kaffe, citronsaft och olivolja, kan du också lägga vitaminerna A och E. Blanda alla ingredienser och börja arbeta.

Denna skrubb är idealisk för händer och fötter. Det gör huden mjuk, smidig och strålande. Denna procedur tar bara 5-10 minuter och kan utföras när du dricker.

Mask för ansikte och hår

Både peeling och ansiktsmasker kan köpas på apoteket. Du kan också börja ta hand om dig själv genom att förbereda dem hemma. Masker är värda att göra en eller två gånger i veckan, förfarandet tar 20-30 minuter. Du kan enkelt kombinera den med de flesta hushållsarbeten eller ta ett bad eller dusch.

Depilation hemma

Vissa kvinnor använder vanligtvis en engångs rakhyvel. Det tar ungefär 5 minuter, och håret börjar växa i form av fula punkter hela dagen. Därför är det värt att försöka göra depilation från sockerpasta, en speciell kräm eller annat sätt. Kanske, först kommer det att skada, men du kan tvinga dig själv att lida.

Varje gång kommer smärtsensationerna att dämpas, och håret blir tunnare och kommer att växa långsammare. Vissa kvinnor efter hårförhöjning växer hår, så du måste använda scrubs oftare för kroppen. Depileringsförfarandet tar cirka 40 minuter.

Hur man tar hand om dig själv under graviditeten

Hur ta hand om dig själv hemma: tips och kvinnors hemligheter

Kvinnor försummar ofta att ta hand om sig själva under graviditeten, eftersom de känner
själva fysiskt oattraktiva.

De glömmer att speciella procedurer för kroppen vid denna tidpunkt inte bara förbättrar humöret, men påverkar också vad som kommer att bli figuren efter födseln.

Under graviditeten måste kroppen ha särskild vård både av estetiska skäl och för att bibehålla hälsan. Bristningar, celluliter, ödem, åderbråck - dessa obalanser i kroppen påverkar humör och zdorove.Podobnye förändringar som sker under graviditet (utseende, känslor av otillräcklighet, rädsla för det okända) skapar stress för kvinnan.


Vård av sig ger framtida mamma en känsla av självständighet och säkerhet.

Under den första trimestern, är det bättre att inte experimentera med nya kosmetika och ovanliga metoder för egenvård, eftersom det vid denna tid kroppen är mycket känslig för förändringar och kan lätt orsaka irritation, allergier. Det är bättre att undvika färg, skalningar och kemikalier vid denna tidpunkt.

Det är viktigt att säkerställa korrekt näring och ge upp skadliga vanor: nikotin, alkohol, starkt kaffe och te. Men du måste fortfarande ta hand om dig själv, ta hand om huden, använda rengöringsmedel, fuktgivande krämer och lotioner. Det är värt att köpa kosmetika från streckmärken till gravida kvinnor och använda den på den växande buken och bröstkorgen.

Om man tar hand om sig själva kan gravida kvinnor inte utföra följande procedurer:

Hur ta hand om dig själv hemma: tips och kvinnors hemligheter
 • stimulerande blodcirkulation;
 • Är förknippade med överhettning, till exempel bubbelbadkar;
 • behandling med laser och ström;
 • massage och manuell terapi;
 • solarium och sola;
 • Användning av kosmetika med fruktsyror, med retinoider.

Således kan vi ta hand om sig själva i hemmet, och att kombinera de flesta kosmetiska behandlingar med sin vanliga rutin i livet, liksom de flesta vardagliga angelägenheter.

Applicera masken på hår och ansikte, och vid den här tiden gör en pedikyr. Du kan kombinera hårfärgning med manikyr.

Ta hand om dig själv tar bara lite tid och låter dig koppla av och varva ner efter en lång arbetsvecka eller uttråkad hemgjorda. Ta dig tid själv, känner dig som en vacker och välskötta kvinna, och ett gott humör ger dig nya styrkor och gör ditt liv ljusare.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 3 = 7