Skönhet och hälsa

Kakao för färgning av hår: är det möjligt?

Choklad är en av de mest favoritbitar för nästan varje kvinna. Men som det visade sig, kan denna fantastiska sötma inte bara ätas, utan också användas för läkning eller döende lockar. Många studier visar att i kakao finns en stor mängd näringsämnen som kan ge vårt huvud ett fantastiskt utseende. Vad är så användbar kakao för våra lockar?

Vad är rika på kakaopulver?

Kakao för färgning av hår: är det möjligt?

Först och främst är det värt att säga vilka användbara ämnen som ingår i denna fantastiska produkt. Dessa inkluderar mineraler, aminosyror, proteiner och fetter.

En sådan rik kombination av användbara ämnen kan väl fukta ditt hår, förbättra ämnesomsättningen och stimulera aktiv hårväxt.

I så fall glöm inte att användningen av kakao som en kosmetisk produkt inte bara kan förbättra ditt hår, utan också att uppmuntra dig. Föreställ dig bara - en chokladhårsmaske ... Det låter även gott! Ett annat plus med detta verktyg är att du kan använda både kakaopulver och vanlig svart choklad.

Så det finns inga problem med att hitta ingredienser i det här fallet. OBS! Om du väljer att använda dessa produkter för att bry sig eller färgkrullar, bör preferensen ges till en kvalitetsprodukt. Spara inte pengar för dig själv, speciellt eftersom kakan av kvalitet svart choklad kostar inte så mycket.

Kakao för hår: recept för hemma masker

Idag erbjuder vi dig flera recept för hemma masker som hjälper dig att förbättra ditt hår:

Kakao för färgning av hår: är det möjligt?
 • Choklad och kefir. För att förbereda denna masochki behöver du noggrant blanda en tesked kakaopulver och en tesked varmt vatten. Som ett resultat borde du få "Chokladvatten". I det här vattnet lägger vi till en liten piskad äggula och 100 gram fettfattig kefir. Alla ingredienserna blandas noggrant igen och appliceras på rötterna. Nu värmer vi vårt huvud och lämnar masken på låsarna i minst en halvtimme. Skölj produkten med varmt vatten med en vanlig schampo;
 • Kakao och olivolja. Denna mask är endast lämplig för ägare av torrt eller normalt hår. Men om din lås snabbt zhirneyut, ska du inte använda det här verktyget. För att göra en mask måste du blanda en matsked kakaopulver och två matskedar olivolja. När alla ingredienser är grundligt blandade, måste du värma den resulterande blandningen något i ett vattenbad och tillsätt den slagna äggulan till den. Mask gnidde in i rötterna och lämna i en timme. Då är mitt huvud som vanligt.

Masker baserade på kakao ska användas av dem som lider av håravfall. Den ideala lösningen kommer att vara det här verktyget för dem som anser att deras lockar är för tråkiga och livlösa. Dessutom kan du använda choklad till färgkrullar.

Hårfärgning med kakao

Kakao för färgning av hår: är det möjligt?

Som vi redan har sagt kan kakaopulver också användas för att färga krullar. Och den otvivelaktiga fördelen med denna färg är att i hemlagad färg kommer det inga föroreningar och tillsatser av kemiskt ursprung.

Så, med hjälp av naturliga färgämnen kan du inte bara uppnå en intressant hårfärg, men också för att förbättra dem.

När det gäller vilket pulver som ska väljas, bör du föredra att antingen äta vanligt matpulver utan föroreningar eller kosmetisk kakaopulver, som kan köpas i specialbutiker som säljer ingredienser för framställning av hemmet kosmetika.

Ett av de enklaste sätten att måla ljuskullar i en varm chokladfärg är att lägga en liten mängd pulver till den vanliga tvålbasen för schampo.

När det gäller andelen beror allt på den färg du vill få i slutet. Men det mesta av det rättvisa könet blandar tvålbasen och kakaopulveret i ett förhållande 1: 1. I det här fallet får du en aromatisk skugga av schampo.

Nu med hänsyn till tiden: färgning av ljust hår kan varas i flera minuter, men om du vill ge en chokladfärg till mörkare lockar, är färgsessionen bättre att sträcka i en timme.

Ett annat bra sätt att färga håret med kakao är att använda en kombination av kakao henna.

Efter färgning kommer dina lockar att få färgen på mahogny:

Kakao för färgning av hår: är det möjligt?
 • Blanda tre eller fyra matskedar av torr henna;
 • och fem till sju matskedar av kakaopulver;
 • Lös dessa ingredienser i vatten tills en tjock grädde erhålls;
 • vi lägger på huvudet;
 • håll blandningen på håret i ungefär en timme;
 • Efter det är mitt huvud ett vanligt schampo;
 • du kan också använda balsam efter att ha tvättat ditt huvud.

I det här fallet kommer krullarna att vara mer lätta och glänsande.

Firande och närande mask

Om du började falla ut håret, då kan du göra doftfärgen:

 • du måste blanda en halv tesked honung och tre eller fem droppar konjak;
 • den resulterande blandningen sättes till en vanlig schampo eller tvålbas;
 • här lägger vi till kakao;
 • Andelen kakao och schampo är 1: 1.
Kakao för färgning av hår: är det möjligt?

Ett sådant verktyg hjälper dig inte bara snabbt och effektivt färgkrullar, men med det kan du behålla färgen länge utan att oroa dig för de växande rötterna.

Det faktum att kompositionen av denna produkt innehåller honung gör den ännu mer användbar för ditt hår. Bara en månads användning och du kommer märka att dina lockar har blivit mer täta och glänsande.

Om du märker att dina krullar har blivit tråkiga och livlösa, kan du mata dem genom att lägga en äggula till färgningsschampo.

Du behöver göra så här:

Kakao för färgning av hår: är det möjligt?
 • en liten mängd schampo blandat med kakao hällt från en burk till en grundig kopp;
 • Lägg nu i äggula och blanda ingredienserna försiktigt.

Ett sådant schampo kommer inte bara att ge dina lås en intressant färg av kakao, men också stärka rötterna, vilket gör ditt hår mer hälsosamt och vackert.

Att använda sådana verktyg hjälper till att lösa problemet, inte bara med kulörens färgning utan också ger dig ett bra humör.

En trevlig bonus är också det faktum att dina lås i flera dagar kommer att lukta av choklad.

Spray för curls baserat på kakao

Varje tjej vet att det ofta händer att endast schampo ensam inte räcker för att ta hand om håret helt. Det är i detta fall att du kan använda en speciell spray som görs på basis av kaffe.

Förbered det kan vara mycket enkelt:

Kakao för färgning av hår: är det möjligt?
 • du behöver bara laga lite färskt kaffe
 • Efter att kaffet har svalnat, måste du noggrant filtrera vätskan, eftersom kaffebryggorna på håret vi inte behöver någonting.
 • ansträngd vätska hälls i en flaska med en sprutpistol;
 • och sätt på locken direkt efter tvätt.

Den mest effektiva sprayen är efter färgning med henna och kakao.

I detta fall gör han hårets hårfärg ännu mer intensiv och glänsande. Som du kan se kan kakao göra din choklad hårfärg avundas alla de omkring dig. Dessutom påverkar användningen av en sådan naturlig färg positivt hälsan hos dina lockar, vilket gör dem skina och tjocka.

Så om du inte har använt det här fantastiska verktyget, rekommenderar vi att du försöker måla lockar på det här sättet!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

50 − 47 =