Skönhet och hälsa

Kinesiologi – vad är det och vad syftar det till?

Kinesiologi är ett syntetiskt system av andlig helande, med hjälp av särskilda uppsättningar övningar. Holistisk övning hänvisar till kategorin rekreationspsykoterapeutisk teknik baserad på kroppsorienterad psykoterapi.

Vi kommer att förstå väsentligheten i denna metod, liksom sätten för dess oberoende tillämpning.

Contents

Vad är kinesiologi?

Kinesiologi - vad är det och vad syftar det till?

Faktum är att psykoterapeutisk kinesiologi är ett sätt att harmonisera energisystem i en person genom genomförandet av specialpraxis. Tack vare denna riktning är det möjligt att återställa balansen mellan de mentala, fysiska och energisystemen. Med samma metod är det möjligt att fastställa orsakerna till den obalans som uppstår.

För första gången uppträdde kinesiologi, som vetenskap, på 1960-talet i USA. Det kan hänföras till en syntetisk undervisning baserad på osteopati, kiropraktorer och gamla indiska metoder för självutveckling. Grundaren av riktningen var Dr George Goodhart, som skapade en logisk teori om normalisering av psykologiska staten på ett visst sätt för mänsklig rörelse.

Applied Kinesiology

Praktisk del av disciplinen använder inte en nosologisk men uteslutande integrerande metod för att lösa problem. Den kombinerar grunden för traditionell medicin och de oorthodoxa principerna för medicinsk konst.

Med andra ord betraktas eventuella “funktionsstörningar” som uppstår i det fysiska och psykologiska stratumet av hälsa omedelbart på tre nivåer:

 • Korkreglerande (egenskaper hos hjärnans interhemisfäriska kopplingar);
 • psyko-emotionellt;
 • Cell-membran.

För att diagnostisera problemet används muskelprovning, som bygger på en provocerande effekt. Det låter dig prioritera problem på fysiska och mentala nivåer.

Vad är muskelprovning?

Muskelprovning (MT) i kinesiologi är metoden genom vilken det är möjligt att bestämma muskels funktionella potential, deras reaktion på rörelsen. Med hjälp av MT-specialister kan man inte bara diagnostisera muskelsvaghet utan också ta reda på orsakerna till utseendet. En särskild uppsättning övningar gör det möjligt att bedöma egenskaperna hos muskelstyrkan, beroende på fysisk kondition, ålder och kön hos en person.

  Välj kvinnors kuddar

Hur fungerar testningen?

Antag att en specialist behöver ta reda på den deltoida muskelens fysiska potential. I denna situation kommer läkaren att be personen att trycka på ytan med en rak arm, som är 90 grader från kroppen.

På så sätt kan du definiera:

 • koncentriska och isometriska muskelkontraktioner;
 • sekvensen för aktivering av muskelfibrer;
 • problem i muskuloskeletala systemet.

Att bedöma graden av motstånd, du kan också fastställa nivån av muskelton i patienten. Det bör noteras att i MT utvecklade hela uppsättningar övningar för olika muskelgrupper, varigenom det är möjligt att diagnostisera problemet snabbt och noggrant och orsaken till dess utseende.

Målen för psykoterapeutisk kinesiologi

Övningar som är avsedda för kinesiologi gör att du snabbt kan identifiera avvikelser i den fysiska och psyko-emotionella utvecklingen hos en person. Denna metod är lämplig för både små barn och äldre.

Vilka är de viktigaste målen med icke-ortodoxa metoder?

Kinesiologi - vad är det och vad syftar det till?
 • Eliminering av stress som orsakas av en stark känslomässig chock;
 • Eliminering av kommunikativa problem i kommunikationen med motsatt kön hos ungdomar;
 • Bota av kroniska sjukdomar associerade med respiratoriska och muskuloskeletala system;
 • Eliminering av svårigheter i utbildningsarbetet i förskole- och skolåldern;
 • Återvänder en känsla av självförtroende;
 • Bli av med kronisk trötthet hos vuxna och barn;
 • Eliminering av dyslexi och dysgraphi hos barn under 7 år;
 • Lösa problem med kommunikation med team, makar och barn
 • Eliminering av apati, irritabilitet och tårförmåga.

Praktiska övningar, utvecklade av kinesiologi, låter dig beräkna graden av stress för idrottare, liksom anpassa unga barns beteende i avsaknad av assiduity.

Tre Hälsarvalar

De terapeutiska delarna av neurokineser är utformade för att positivt påverka människokroppen, vilket ger personens mentala och fysiska tillstånd till balans.

  Hur tar man bort för stora kinder?

Vilka hälsokomponenter bör oorthodoxa praktik påverka?

 1. Struktur. Genom träningen kan du normalisera arbetet i de inre organen, musklerna och ryggraden. För detta måste patienten genomgå en speciell kurs av manuell terapi;
 2. Mental. När den exponeras för akupunkturpunkter, påverkar en specialist tillståndet för energi meridianer, återställandet av deras arbete påverkar positivt mental hälsa positivt.
 3. Chemical. Genom att förskriva allopatiska och homeopatiska läkemedel utvärderar doktorn graden “Normalitet” metaboliska processer, liksom balansen mellan mikroelement i kroppen.

Kinesiologisk teiping

Kinesiologi - vad är det och vad syftar det till?

Skador är en naturlig del av en idrottares liv. De skapar obehag under träning och påverkar idrottsutövare på idrottare. Att ignorera problemet leder ofta till mycket katastrofala konsekvenser, så läkare föreslår att de använder kinesiologipatcher.

En speciell gips används för applikationer som korrigerar idrottarens rörelse.


Metoden för tapning, som det ofta kallas, skapades av japanska specialister för över 30 år sedan. Det används aktivt inte bara för att rehabilitera idrottare efter trauma, men också för att eliminera ortopediska och neurologiska problem.

Vad är effekten av att använda kinesiska teorier?

 • korrigering av motorstereotyp;
 • muskulös urladdning med ökad ton;
 • förbättring av blodmikrocirkulationen i skadade vävnader;
 • avlägsnande av smärta i skadade muskler och ligament.

Plåstret kan användas för att behandla och lindra symtomen på följande sjukdomar:

 • muskulösa skador;
 • myofasciala sjukdomar;
 • bråck;
 • skolios och kyphos;
 • lymfostasis och artros
 • arbetsskador.

Självslättande stress

Vill du lära dig hur du använder kinesiologi hemma? För att övervinna vår tids främsta fiende – stress måste du utföra en enkel uppsättning övningar.

För att uppnå en bättre effekt rekommenderar experter att träna under avslappnande och lugn musik:

Kinesiologi - vad är det och vad syftar det till?
 • Glöd. Sätt på ficklampan och lysa på pannan. Under träningen måste du titta på ett papper av svartfärgat papper utan mycket belastning i ögonen.
 • Achilles. Nypa dig själv för Achillessenen, ta sedan försiktigt på din hångstring. Upprepa denna övning minst 7-8 gånger;
 • Öron. Dra övre kanten av örat uppåt. Massage öronen i mastoidregionen neråt.
  Den stora pannan: om det är nödvändigt att gömma det och på vilka sätt det kan göras

Kinesiologi – en ung disciplin, med vilken du kan harmonisera det psyko-emotionella och fysiska tillståndet.

Genom praktiska övningar, även hemma, kan du bli av med panikattacker, irritabilitet och sömnlöshet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply