Skönhet och hälsa

Lätta hår med väteperoxid

Vid vissa perioder av livet, när något inte går bra eller bara vill förändra livet, bestämmer många kvinnor för att ändra sin bild. Någon är ommålad i en brinnande brunett, någon väljer koppar nyanser, och vissa bestämmer sig för att bli blondiner.

Lätta hår med väteperoxid

Skönhetsindustrin ger kvinnor många sätt att färga håret: schampo, balsams, naturliga färgämnen - henna och basma, kemiska färger.

Men för att bli en blond eller åtminstone att lätta krullarna för några toner, kan du använda väteperoxid.

Denna fantastiska produkt säljs i ett apotek och kan användas för en rad olika ändamål: från sårbehandling till fläckborttagning.

Oavsett det var ljushår med väteperoxid ett relativt säkert och effektivt förfarande. Väteperoxid tränger in i ett individuellt hårs struktur och förstör ett konstgjort eller naturligt pigment. Det är mycket bra att använda denna lösning för att avlägsna den oönskade färgen som erhålls efter färgning.

Hur lättar håret med väteperoxid

Lätta hår med väteperoxid

För att klargöra håret med peroxid rekommenderas en 3% lösning. Om håret är tjockt kan du ta 8-12% lösning, om den genomsnittliga tjockleken är 6-8% lösning, om den är tunn - 3-6%.

Det är bäst att använda väteperoxid i tabletter för att förtydliga. 6 tabletter ska lösas i 54 ml varmt vatten.

Att lätta håret från första gången till flera toner tränar inte ut, för att uppnå en större effekt måste du utföra proceduren flera gånger.

För att färga håret med peroxid kan du använda det med ammoniak. För att göra detta, blanda 50 ml. 3% lösning med 40 ml destillerat vatten, 10 ml schampo och 5 droppar ammoniak.

Hur utförs förtydligandeförfarandet?

Om klargörande används endast utan ammoniak, väteperoxid, sedan lägga den till strängar på två sätt: genom att använda en spruta eller bomull skiva.

Innan lösningen appliceras ska huvudet tvättas med schampo som inte innehåller sulfater och använd balsam. Att torka håret med gardiner är omöjligt, det är nödvändigt att låta dem torka på ett naturligt sätt ungefär en halvtimme. Då kan ett litet fuktigt hår appliceras "färg".

Vid användning av både bomullsskivor och en sprutpistol rekommenderas det att dela håret i flera zoner. Applicera lösningen från nacken, rör sig gradvis uppåt. Det är nödvändigt att separera strängen och applicera peroxid till den med en bomullsplatta, kam, ta sedan nästa sträng och upprepa proceduren etc.

Lätta hår med väteperoxid

Vid användning av en sprutpistol ska lösningen försiktigt sprutas på strängarna och kamma så att "färg" är väl fördelad över hela längden.

Lämna peroxiden i ungefär en halvtimme, högst en timme, skölj med kallt vatten. Du kan använda balsam för att förhindra att håret torkar, det ska också tvättas med kallt vatten.

Om man, tillsammans med väteperoxid för hår, använder ammoniak, bör masken appliceras med en pensel av konstgjorda material, som vid normal målning. Dela håret i zoner, separera i strängar och varje fläck med en indragning på 2-3 cm från rötterna, rötterna är målade sist.

För att skydda huden, rekommenderas att smörja pannan och halsen med grädde på hårväxtlinjen. Håll masken i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Kunskap om hur man färgar hår med väteperoxid, kommer inte att vara komplett utan information om ytterligare vård för klara krökningar.

Eftersom väteperoxid är ganska märkbar torrt hår, rekommenderas att inte använda hårtorkar, strykjärn, styling verktyg för att skapa frisyrer, tvätta håret med önskvärda naturliga schampo och balsam.

Lightening av oönskat hår

Lätta hår med väteperoxid

Förutom att håret färgas på huvudet kan peroxid hjälpa till att lätta oönskade hår i ansiktet eller andra delar av kroppen. Tack vare det blir de ljusa, osynliga och mer subtila.

Det enklaste sättet att lätta håret med väteperoxid är att torka det med en 3% lösning.

Det är nödvändigt att suga bomullsullen med peroxid och torka i 5 minuter de hudområden där det är oönskade vegetationer. För bästa effekt, bör proceduren utföras dagligen.

Väteperoxid från oönskade hår kan användas tillsammans med andra ingredienser. Till exempel kan du blanda 3% peroxidlösning med rakkräm i lika stora proportioner och applicera den i 20 minuter. Skölj sedan och olja huden med en näringsrik grädde.

För att snabbt få resultaten kan du lägga till några droppar ammoniak i masken. Det rekommenderas att applicera blandningen varannan dag. Efter 4-6 procedurer kommer håren att lysa avsevärt och bli tunnare.

Med hjälp av dessa enkla metoder kommer du märkbart att spara din hembudget och kommer snabbt att kunna uppnå önskat resultat.

Men om något går i färd med att måla eller förtydligande är till exempel inte, kommer att vara en brännande känsla eller intensiv klåda, avbryta förfarandet och rådgöra med en specialist om dina ytterligare åtgärder.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 1 =