Skönhet och hälsa

Pasta för shugaring hemma: regler och recept för matlagning

För några år sedan visste bara några flickor om shugaring - epilering med sockerpasta. Nu är förfarandet så populärt att medel för genomförandet började producera välkända kosmetiska företag. Men varför spendera extra pengar om pastaen är lätt att laga själv.

Kärnan i sloganet

Pasta för shugaring hemma: regler och recept för matlagning

Det finns två sätt att ta bort håret med socker - Sockervaxning (sockervaxning) och Sugaring (shugaring).

I det första fallet appliceras en varm blandning av socker och vax direkt på det behandlade området och fördelas jämnt. Därefter pressas tygremsorna mot huden och lossas kraftigt mot hårets tillväxt. Förfarandet är ganska smärtsamt - endast rörelseriktningen skiljer den från vaxepilation. För att göra det ordentligt krävs tålamod och viljestyrka.

Shugaring är mindre smärtsamt och används hemma mycket oftare. Sockerpasta bryggs på ett sådant sätt att det kan stelna i mjuk karamell. Ett litet godis rullas ut ur det, fördelat över huden i motsatt riktning mot hårets tillväxt och försiktigt jämnas. Sedan rullar pastan över hårets tillväxt och avlägsnas.

Den senare metoden tar längre tid, men det finns nästan ingen irritation på huden.

Hur man lagar en pasta

Recept av karamell för shugaring kräver inte närvaro av särskild utrustning. Tid och ansträngning som ägnas åt självförberedelse är mer än motiverad av det faktum att det inte finns färgämnen och konserveringsmedel i den. Det är endast viktigt att observera proportionerna och tekniken för matlagning.

Pasta med citronsyra

Pasta för shugaring hemma: regler och recept för matlagning

ingredienser:

 • vatten - 3 matskedar;
 • socker - 6 matskedar;
 • citronsyra - 1,5 teskedar.

Citronsyra behövs för att säkerställa plasticiteten och snabbheten att kyla blandningen.

Den kan ersättas med flytande honung i samma mängd. I det här fallet kan du ta lite mindre socker. Honung fungerar precis som syra, ger plastisitet under lång tid.

Beredningsstadier:

 1. Socker hälls med vatten och löses, ständigt rörs på en mycket liten eld så att pastaen inte brinner.
 2. Citronsyra tillsätts när sockersirapen redan har visat sig.
 3. En gång fick han en fin guldfärg och lägenheten luktade med godis, blandningen kan avlägsnas från kaminen.
 4. För kylning av karamell är det nödvändigt att titta mycket noggrant så att man inte saknar det ögonblick när det börjar tjockna. Under denna tid bör du förbereda dig för slouching.
 5. När sirapen har förtjockats och svalnat, räcker händerna med vatten - så att den söta blandningen inte klibbar - och börjar knäda "Toffee", rullande i en boll och igen rätning, tills konsistensen av karamell inte kommer att likna plasticine eller fönster kitt.
 6. När detta händer kan du börja förfarandet.

Om du inte vill ha varje gång innan proceduren rubbar med beredningen av den önskade delen kan du svetsa en stor mängd pasta och förvara den vid rumstemperatur till 4-5 månader.

Pasta med citronsaft

ingredienser:

 • socker - 1 kg;
 • vatten - 8-9 matskedar;
 • citronsaft - en sked mindre än vatten.

Beredningsstadier:

Pasta för shugaring hemma: regler och recept för matlagning
 1. Karamell kokas på vanligt sätt - socker i pannan hälls med vatten, rör om ständigt, så att det inte brinner och vänta tills det är helt vändt.
 2. Så snart blandningen börjar likna karamell med lukt och färg, tillsätts citronsaft till det och ytterligare 10 minuter kvar för att smälla under locket.
 3. Sedan tar de locket av, väntar på att skum och bubblor dyker upp, låt dem puffa i 5 minuter.
 4. Rör om och koka flera gånger, karamell ska kokas helt.
 5. Därefter hälls blandningen i en behållare av värmebeständig plast och får svalna utan att locket lockas.
 6. När detta händer är locket stängt och behållaren är dold.
 7. Innan shugaring-förfarandet avskuras det önskade stycket och upphettas i mikrovågsugnen tills önskad konsistens erhålls.

Express recept

Ibland påskyndar några hår tillväxten och visas på ett olämpligt ställe på en helt onödig tid. Om den färdiga pastaen inte är till hands kan den kokas på ett snabbt sätt.

ingredienser:

 • Socker - 5 matskedar;
 • juice av en fjärdedel av en citron;
 • vatten - upp till en matsked, men kan krävas och mindre.

Beredningsstadier:

Pasta för shugaring hemma: regler och recept för matlagning
 1. Alla ingredienser placeras i en panna med en keramisk eller Teflonbeläggning samtidigt och kokas med konstant omrörning.
 2. Så snart bubblorna visas, måste du hålla i 2 minuter - utan att stoppa omrörningen - på låg värme tills gyllene färg visas och bubblorna försvinner.
 3. Sedan avlägsnas blandningen från elden, men den slutar inte störa - denna process ökar plasticiteten och påskyndar kylningen.
 4. Om blandningen är för svår - tillsätts vatten utan att avbryta omrörningen, sprids ut - i så fall måste du spendera 10 minuter på matlagning.

Det kan vara nödvändigt att lägga till och subtrahera vissa komponenter i ögat - sockret kan vara vått eller tillverkade av teknik, där mer vätska behövs för att lösa upp det.

Användbara tips

För att eliminera smärta och minska känsligheten i huden innan förfarandet, är det önskvärt att avfetta huden med alkohol eller lotion och process talk. En del kvinnor hjälper till att klara av den smärtsamma förnimmelser is - isbitar pressade under några sekunder på tyget remsor innan dra dem.

Nezhenki agerar ännu lättare - de förtorkar kroppen med en lösning av lidokain, avsedd för injektion. Denna metod är lämplig för att ta bort hår i bikini eller underarmszon - på ben eller händer är det inte bra. Om du applicerar en medicinsk enhet på ett för stort område kan du utlösa en biverkning - en långsiktig förlust av känslighet eller en allergisk reaktion.

Fördelar med slugging

Pasta för shugaring hemma: regler och recept för matlagning
 1. Det är billigt och prisvärt för varje kvinna. För att svetsa den enklaste shugaringpastaen är 2 komponenter tillräckliga - socker och vatten. Persistenta kvinnor kommer att behöva fler band av tyg, men mycket sällan i huset finns ingen gammal örngott, lakan eller bandage.
 2. Håret kan avlägsnas samtidigt från alla områden på ett sätt.
 3. Även för diabetiker kommer smält socker inte att skada om det appliceras på huden. Allergiska reaktioner uppträder inte vid användning av en hemformel.
 4. Det är omöjligt att bränna dig själv om du utför proceduren korrekt. Om vaxet ska appliceras på kroppen endast när det är varmt, bör karamell och sirap vara i vätskan. De kan kylas till rumstemperatur.
 5. Det finns ingen inskränkning i användningen av åderbråckarna i nedre extremiteterna och skurarnas skörhet.
 6. Hår som avlägsnas är inte krökta och bryts inte, vilket innebär att det inte kommer att bli några problem med att få dem under huden.
 7. Pasta är praktisk i bruk - stänk från den heta lösningen sprider inte hela rummet, förstör inte möbler, kläder och sex.
 8. Vid epilering av zonen behöver bikini inte utstå stark smärta - karamellbearbetning är mycket mildare.

På hållbarheten hos epilering varierar socker och vax något: i det första fallet är jämnheten tillräcklig i 3 veckor, i den andra - för två. Men dessa parametrar är godtyckliga, hårväxten för alla är annorlunda, och även i mörkhåriga kan de ses tidigare.

Efter shugaring rullar glödlamporna ut tillsammans med håren, och en ny "skott" blir sällsynt och svag. 2-3 procedurer, och mellan dem kan en paus ordnas för en, eller till och med två månader. Mängden blandning som behöver svetsas beror på vegetationens kvalitet och förekomst. Att helt ta bort håret från hela kroppen är 2 timmar tillräckligt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

12 + = 22