Skönhet och hälsa

Potatisjuice: fördelar och skador, medicinska egenskaper, recept

Potatis är närvarande i kosten för nästan alla familjer, vilket inte är förvånande, på grund av denna universella produkt kan du förbereda många underbara varierade rätter. Dessutom är denna grönsak anspråkslös i odling och lagring, men det är ganska billigt.

Potatisjuice: fördelar och skador, medicinska egenskaper, recept

Men få människor inser att tack vare denna mirakelprodukt kan du inte bara närma din familj och gäster, utan också förbättra din hälsa! I rotgrödor finns en massa näringsämnen och biologiskt aktiva substanser som stöder tillväxt och vital aktivitet hos celler. Men, tyvärr, bara i rå form.

Under värmebehandling förstörs ett stort antal värdefulla ämnen, vitaminer, mineraler i produkten, och det är helt enkelt omöjligt att äta många termiskt obehandlade grönsaker (och farligt för matsmältningssystemet). Det är därför det är mer användbart att dricka en drink gjord av råa rotgrödor.

nytta och skada

Behandling av potatis juice i århundraden praktiseras inte bara i nationell utan också i traditionell medicin: det används för behandling och förebyggande av gastrointestinala sjukdomar (mag-tarmkanalen), stärka immunförsvaret, rena kroppen, i kosmetika, och även viktminskning.

Men som alla andra medel har potatisjuice kontraindikationer, det kan under vissa omständigheter skada kroppen. Låt oss ta reda på vad som är användbart för färsk potatis, vilka kontraindikationer som ska användas, och hur man lagar och dricker det ordentligt.

Den nyligen vätskan innehåller ett magasin av viktiga ämnen nödvändiga vegetabiliska proteiner, kolhydrater, fetter, vitaminer A, C, E, PP, H, B1, B2, B3, B9, B12, nästan alla aminosyror, innefattande den essentiella och järn, natrium, magnesium, fosfor, svavel, klor, koppar, mangan, zink, brom, kisel, kobolt och andra.

Potatisjuice: fördelar och skador, medicinska egenskaper, recept

Det finns också i kalium som är nödvändigt för människan, som, som det är känt, inte syntetiseras av organismen oberoende.

Man tror att en rå, nypressad dryck kan hjälpa till att hantera ett antal olika sjukdomar, samt att bli av med problem med matsmältningssystemet under viktminskning och graviditet.

Färsk potatis har följande egenskaper:

  • helande, regenererande celler;
  • antimikrobiell;
  • lugnande;
  • tonic;
  • diuretikum och mjuklösning;
  • kramplösande.

Färsk potatis juice kan bidra till att upprätthålla den nödvändiga nivån av hemoglobin i blodet, reglera vatten- och elektrolyt balans och normalisera arbete urogenitala och kardiovaskulära systemen, minska högt blodtryck, minska huvudvärk, förbättra peristaltiken, eliminera halsbränna, smärta och obehag i magen, och så vidare. d.

Vem kan inte dricka potatis färska

Men trots den imponerande listan över positiva egenskaper kan potatisfräscha i vissa fall göra skada, eftersom det har vissa kontraindikationer. Därför ska du alltid rådfråga en erfaren läkare innan du börjar behandling.

Kontraindikationer för användning av potatisjuice:

Potatisjuice: fördelar och skador, medicinska egenskaper, recept
  • minskad syrahalt (ämnen i rotgrödor, surgörande minskning och kan därför vara farligt för personer med låg produktion av saltsyra i magen).
  • allvarlig form av diabetes mellitus
  • exacerbation av pankreatit
  • Tunn tandemaljning, känslighet av tänder (dock i sådana situationer kan du dricka medicinsk vätska genom ett rör).

Hur man lagar potatisjuice

Välj frukt av rätt form, med ett minimum antal ögon, utan skada, maskhål. Begging att blekna eller gröna potatis kommer inte bara att läka, men kan också skada din hälsa. Man tror att den minsta mängd bekämpningsmedel och mer näringsämnen och medicinska ämnen innehåller rotgrödor av röda och rosa sorter.

Du kan bara dricka potatis färsk under en viss period av året, nämligen från juli-augusti till februari. Senare bildar det en farlig substans solanin, vars regelbundna användning kan till och med leda till förgiftning.

Förbereda 1 kopp av drycken, ta 3-4 medelstora rotgrönsaker, tvätta noggrant med en pensel och torka torr. Skal grönsaker från skalen är inte värt det, eftersom det innehåller många användbara ämnen vi behöver.

Potatisjuice: fördelar och skador, medicinska egenskaper, recept

Gnid potatisen på en fin rivjärn (bättre att använda plast i stället för metall rivjärn eller oxiderade juice) och tryck med gasbinda.

Det är nödvändigt att låta vätskan infilera i flera minuter tills ett vitt molnigt sediment bildar sig på botten av glaset. Dricka det är inte nödvändigt, det här är en vanlig stärkelse, som inte har någon fördel (särskilt för dem som använder potatis för viktminskning).

När du har tagit medicinen, ta ett horisontellt läge och ligga på sängen i 30-40 minuter.

Håll färskt i mer än 10 minuter kan inte, eftersom alla läkemedel som finns i det, förstörs mycket snabbt.

Hur man dricker potatisjuice

Med högt blodtryck, migränhuvudvärk, potatisfräsch, rekommenderas att du dricker 50 ml 4 gånger om dagen i 10 dagar.

Gastric och / eller duodenalsår ska dricka 200 ml juice i en tom mage tre gånger per dag 20-25 minuter före måltider för 9-10 dagar. Efter att du behöver göra en 10-dagars paus, och fortsätt sedan behandlingen enligt samma schema. Det rekommenderas att slutföra 3 kurser.

Med typ 2-diabetes tas drycken på en tom mage 50 ml var 20: e minut före måltiden 3 gånger om dagen i 7-10 dagar.

Potatisjuice: fördelar och skador, medicinska egenskaper, recept

Med gastrit med hög syrahalt tas halsbränna mediciner på 100 ml i tom mage 3 gånger om dagen i en vecka. Efter en 7-dagars paus upprepas hastigheten enligt samma system "vecka på en vecka".

Med förstoppning, hjälper potatisdrycker, blandad med sockerbetor i lika stora proportioner, mycket. Denna cocktail ska vara full 20 minuter före måltid 2-3 gånger om dagen för en halv kopp.

För behandling av sjukdomar i bukspottkörteln rekommenderas att man dricker en blandning av potatis och morotjuice i ett förhållande 1: 1 var 20: e minut före måltiden i en halv kopp i 7-10 dagar.

Med purulenta kokar, brännskador i varierande grad, bör ett sterilt bandage impregnerat med färskt från en potatis appliceras på den skadade platsen. Varje 3-4 timmar måste dressingen ändras.

Ofta använder kvinnor potatisjuice och för viktminskning, eftersom det stimulerar matsmältningssystemet, har karakteristiska antiinflammatoriska egenskaper och viktigast av allt, fyller på viktiga bakterier för att gå ner i vikt i tjocktarmen.

För att gå ner i vikt, bör du konsumera 100-150 ml av drycken i tom mage innan måltider på morgonen och på mitten av dagen i 14 dagar. Då rekommenderas att ta en 7-dagars paus och återigen genomgå en behandling.

Potatisjuice: fördelar och skador, medicinska egenskaper, recept

För att öka effekten av viktminskning och förbättra smaken av färska dietister rekommenderas också att tillsätta i varje servering 50-100 ml citron- eller morotsjuice.

Var uppmärksam! Oavsett vilken typ av sjukdom eller problem som du vill eliminera med denna mångsidiga dryck att få rätt resultat i 3-4 dagar före behandlingsstart och under hela kursen kassering av fisk, kött, fet, kryddig, stekt, konserver, och under bantning minskar också konsumtionen av socker och salt.

Och förstås innan du tar en drink, kontakta en kvalificerad läkare - det hjälper till att identifiera eventuella kontraindikationer och rekommendera den behandling som är nödvändig för dig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

36 + = 37