Skönhet och hälsa

Rengöring av emalj

Många enkla medicinska procedurer som vi försöker göra hemma. För det första, eftersom det är mer praktiskt, och för det andra kontrollerar vi processen själv, välj frekvens och djup i genomförandet och för det tredje är det inte dyrt i termer av finansiella kostnader. Sådana förfaranden innefattar inställning av ett rengörande emalj.

Indikationer för rengöring av enema hemma

En effektiv lösning för rening av tarmarna, är enema används med följande symtom:

 • med frekvent uppblåsthet;
 • med obehaglig lukt från munnen;
 • med en oregelbunden pall, när diarré ersätts av en långvarig förstoppning
 • med smärta i ländryggen och lederna
 • med snabb trötthet i kroppen, sömnighet, svaghet;
 • med smärta i höger sida.
Rengöring av emalj

Lavemang kommer att bidra till att ta fram det kolon stagnerande toxiner, kemikalier, gifter som ackumuleras i den på fel kost eller sjukdomar som resulterar organism är förgiftad.

Det är tillrådligt att spendera det i fem dagar, inte mer, annars kommer den naturliga peristaltiken att misslyckas. Fortfarande använts rengöringskläder för viktminskning, som ett hjälpverktyg för att avlägsna ackumulerade livsmedelsbearbetningsprodukter.

Kontra

Det finns också kontraindikationer, där det inte är lämpligt att göra rengöringskläder:

 • närvaro av buk- eller inguinsbråck;
 • hög temperatur;
 • vassa smärtor i underlivet av okänt ursprung
 • kroniska tarmsjukdomar;
 • diabetes mellitus;
 • inte så länge sedan drabbats av stroke
 • gastrointestinal blödning;
 • tillstånd av nervös spänning;
 • hjärtsvikt.

Som ni kan se en hel del kontra, och i närvaro av ovanstående begränsningar, är det önskvärt att använda laxermedel eller vägra att rengöra alla, åtminstone för en stund.

Vilka typer av enemas är uppdelade i

Med hjälp av en rengörande enema för tarmarna kan du inte bara rensa kroppen utan också behandla den. Det används också för att diagnostisera vissa sjukdomar.

Därför kan enemas delas upp i följande typer:

 1. rengöring;
 2. medicinsk;
 3. Diagnostic.

Hemma används endast de två första. Tekniken för deras genomförande kommer att diskuteras nedan. Viktig punkt: Det rekommenderas inte att utföra denna procedur själv utan att först rådfråga en läkare.

Vad du behöver förbereda för hemmafarmer

Rengöring av emalj

Att utföra rengöring i hemmet behöver en mugg Esmarch, även om det kan ersättas av en kombinerad värmare, som är speciellt anpassade slangar och klämmor, utformad för att justera volymen och hastigheten på vatteninloppet.

Om de inte existerar kommer vanliga sprutor med olika volymer att göra jobbet.

Förbered kokt vatten vid rumstemperatur.

Kallt vatten främjar god utdrivning av avföring från tjocktarmen, men den kan utlösa spasmer, men är varm används endast i allvarlig förorening av kroppen, i form av långvarig förstoppning.

Rengöring av enema i hemmet kommer att få större effekt om du lägger citronsaft i vattnet - för varje liter klämmer ut saften av en halv citron.

Också det har en positiv effekt på processen att lägga till en liter vatten 100 g yoghurt vassle. Denna lösning återställer perfekt tarmmikrofloran. Effektiv kombinerad svaghet, där fyra liter vatten administreras i fyra uppdelade doser. De första två liter - det är helt enkelt kokt vatten vid rumstemperatur, den andra två - vatten med tillsats av citronsaft eller serum.

Om du utför medicinsk behandling av kroppen, ersätt sedan vanligt vatten med infusioner av örter eller läkemedelslösningar. I det här fallet bör lösningen vara varm, vilket främjar sin goda absorption i tarmväggen. Innan proceduren, borsta spetsen med petroleumgel eller babykräm, för att minimera obehagliga känslor.

Vi börjar tekniken för att utföra rensningsemaema hemma

Den bästa tiden att rengöra tarmarnas tarmar är en tidig morgon eller kväll.

Gemensamma ställningar för proceduren hemma är följande: Liggande på vardera sidan, pressar knäna till magen; huk stående, böjt något och vilade händerna på knäna; ligger på ryggen knä och lutar sig på armbågarna.

Hur man gör en rengörande enema hemma? Sekvensen av åtgärder är som följer:

 1. Fyll enema tanken med speciellt beredd infusion av rätt temperatur och fixa det i badet på bröstnivån;
 2. Smörj rörets spets noggrant med babymjöl eller petroleumjelly.
 3. Sprid på golvet i badrummet eller köket en bit vaxduk och ligga ner på honom i en fosterställning, och sedan försiktigt in spetsen i ändtarmen. Om det finns obehagliga känslor, sluta omedelbart, som vid korrekt införande av smärta inte ska inträffa.
 4. Öppna kranen så att vätskan långsamt kommer in i ändtarmen. Förmodligen kommer det att finnas en känsla av ett litet tryck, vilket innebär att vätskan passerar genom en tät klump av excrement. Stäng av kranen, massage detta område medurs;
 5. Efter att ha använt hälften av vätskan i enema, vänd försiktigt på ryggen och stå på oljekudden med fötterna, utan att ändra pose. Öppna öppningen igen. När emmen är tomt, vrid hanen och ta bort rörets ände.
 6. Klättra försiktigt på fötterna, linda dig i en oljekudde och ligga på sängen, placera kuddar på baksidan av din kropp;
 7. Ligga i denna position i ungefär tjugo minuter och gå sedan på toaletten.

Tekniken för att utföra ett rengörande emalj kräver viss kompetens, men det är inte så komplicerat, och även nybörjare kan behärska dessa färdigheter. Ta hand om din hälsa och var vaksam!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 70 = 74