Stone fianit | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Stone fianit

Fionit (fianit) – kunstmatig gesynthetiseerde steen, die in zijn esthetische parameters niet onderdoen voor kostbare mineralen. In feite is het kubieke zirkoniumoxide en werd het voor het eerst ontvangen door de Sovjetwetenschapper PI Lebedev, die bij FIAN werkte. Vandaar de naam van de steen zelf.

Kenmerken van mineralen

Stone fianit

Uiterlijk lijkt de fianiet sterk op een diamant, zoveel mensen associëren hem met een kostbare steen. Omdat het kristal kunstmatig wordt gemaakt van zirkonium, is het vaak mogelijk om de naam te vinden “Zircon”, hoewel dit vanuit technisch oogpunt niet waar is. Wat is het verschil tussen zirkonium en zioniet? Het ding is dat zirkonium een ​​chemisch element is, maar zirkoon is een natuurlijk mineraal dat niets gemeen heeft met de Phyonieten.

Kwaliteit kunstmatige kristallen worden geproduceerd door een speciale technologie, die voor het eerst werd gebruikt door Sovjet-specialisten. Moderne fabrikanten hebben echter enkele aanpassingen in het productieproces aangebracht om de materiaalkosten te verlagen.

Dit is natuurlijk enigszins terug te vinden in de kwaliteit van de verkregen kristallen.

Ondanks het feit dat de diamant erg lijkt op de Fionite, zal een echte expert nooit een kostbaar mineraal verwarren met een kunstmatig gekweekt kristal. Ten eerste heeft elk van hen verschillende fysieke en optische eigenschappen (brekingsindex, hardheid, dichtheid) en ten tweede zal de snede in beide gevallen anders zijn. Maar dergelijke verschillen zijn alleen zichtbaar voor professionals in hun vakgebied.

Hoe de Fionite en de Diamant niet te verwarren

Hoe onderscheid je een diamant van een fioniet? Gemologen, met behulp van speciale apparatuur, kunnen in enkele minuten bepalen waar het natuurlijke mineraal is en waar – niet. Maar hoe zit het met gewone mensen die niet over de technische apparatuur beschikken? Om ornamenten met een kunstmatig kristal van producten met brilliants te onderscheiden, is het mogelijk op meerdere tekens, hoewel het meteen moet worden opgemerkt dat deze methode geen 100% nauwkeurigheid garandeert.

Gebruik eenvoudige experimenten om een ​​nep van het origineel te onderscheiden:

Stone fianit
 • Kijk naar de decoratie met de steen in het licht. De brekingsindex van een diamant en kubieke zirkonia is anders, daarom gaat deze praktisch niet door het eerste licht, maar door het kunstmatige materiaal passeert deze volledig;
 • Door een diamant op het tijdschrift te zetten, is het bijna onmogelijk om de tekst te lezen, in tegenstelling tot het kunstmatige mineraal, waardoor het kan worden gelezen als door glas;
 • De steen van kunstmatige Fionite wordt lang verwarmd in de palm van je hand, en de diamant niet;
 • Het natuurlijke mineraal heeft een scherpere snede dan de nep;
 • Het gegroeide kristal kan gemakkelijk worden bekrast, terwijl de diamant alleen door diamant kan worden beschadigd;
 • Het natuurlijke materiaal heeft kleine defecten, terwijl het kunstmatige materiaal ideaal is;
 • Als je op een diamant hebt ingeademd, zie je geen condensaat en op nep lijkt het noodzakelijk.

Er zijn ook een aantal manieren om vervalsingen in sieraden te identificeren, hoewel het onwaarschijnlijk is dat de consultant in de winkel ermee akkoord gaat om deze in de praktijk te verifiëren.

En toch voor iemand kan deze informatie nuttig zijn:

Stone fianit
 • Het effect van zoutzuur op kunstmatige materialen is rampzalig, maar de diamant op het reagens veroorzaakt geen schade;
 • De kostbare steen, besmeurd met olie, zal onmiddellijk aan het glas blijven kleven, en de kunststeen zal dat niet;
 • De diamant op het glas laat krassen en de fianiet niet.

Het is duidelijk dat het gesynthetiseerde mineraal op veel manieren verschilt van natuurlijk, waardoor zelfs een leek gemakkelijk een nep kan detecteren.

Eigenschappen van fonite

Sommige astrologen geloven dat dit materiaal niet kan worden toegeschreven aan een bepaald teken van de dierenriem, omdat het op een kunstmatige manier is verschenen. Anderen zijn geneigd te denken dat er speciale eigenschappen en hun teken van de dierenriem zijn voor de steen van de Phionite. Bovenal past het precies bij Ram en helpt het hun impulsiviteit en verhoging te pacificeren.

Wie is de meest geschikte steenzirconia? In feite is dit kristal volgens astrologen energetisch neutraal, zodat mensen juwelen met deze steen kunnen gebruiken van elk teken van de dierenriem.

Maar als u wilt dat uw sterrenbeeld echt wordt gecombineerd met de producten van de Phyonite, let dan op de gekleurde mineralen.

 • Waterkristallen zijn geschikt voor zeeblauwe kristallen;
 • Vuurtekens – mineralen van rode kleur;
 • Het element lucht komt overeen met een kleurloze steen;
 • “Aarde” groen kristal is ideaal voor tekenen.
Stone fianit

Veel extra sensoren vragen de beschikbaarheid van de kracht van het kunstmatige materiaal, maar het vermogen om informatie te bewaren is niet geannuleerd. Er wordt aangenomen dat het gesynthetiseerde kristal zeer ongebruikelijke magische eigenschappen heeft: het absorbeert informatie die van buiten komt.

Daarom mogen gouden sieraden met een fionite niet worden gedragen, als ze je nog steeds toebehoorden aan iemand.

Natuurlijk zijn de magische eigenschappen van de kunststeen van de Fionite willekeurig, iemand zal zijn invloed voelen en sommigen niet.

Veel studenten zijn echter van mening dat het dragen van fianit zeer nuttig is, omdat het in staat is wetenschappelijke informatie op te nemen en over te dragen aan de eigenaar ervan.

Bovendien wordt aangenomen dat een gesynthetiseerd kristal de gezondheid van de mens positief kan beïnvloeden, de kracht verraadt en de toon verhoogt. Vanuit een mentaal oogpunt is een kunststeen een leeggemaakt vat, dat, indien gewenst, kan worden gevuld met positieve affirmaties en energie.

Wie kan deze steen op naam gebruiken? In esoterie wordt algemeen aangenomen dat elk natuurlijk mineraal is begiftigd met speciale eigenschappen die een gunstig effect hebben op de eigenaars van bepaalde namen. De naam Alice komt bijvoorbeeld overeen met de kostbare minerale topaas, Margarita – ruby, Olga – toermalijn, maar Fionit heeft nog geen naamwaarde gekregen, omdat deze als energetisch neutraal wordt beschouwd.

Een edelsteen of niet?

Stone fianit

Is Fionite een juweel of niet?

Deze vraag wordt door veel mensen gesteld, zich verwonderend over de externe gelijkenis van een kunstmatig kristal met een natuurlijk kristal. Aangezien dit materiaal slechts een imitatie is van een kostbare steen, kan het niet zo worden genoemd. Dit is natuurlijk een goed alternatief voor dure sieraden met diamanten, maar ze hebben niet veel waarde.

Ondanks het feit dat het gesynthetiseerde mineraal niet kostbaar is, is het qua fysische en optische eigenschappen bijna gelijk aan diamant en qua esthetiek aan een diamant. Ornamenten met een mooie snit, zelfs een kunststeen zien er niet slechter uit dan producten met natuurlijke mineralen.

Dit maakte het kristal zo populair en in trek. Mooi om je ornamenten en goed humeur!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

85 + = 90

Adblock
detector