Tranbär är vårdnadshavare! | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Tranbär är vårdnadshavare!

Så snart landet är omslugt av senhösten, uppträder en tät matta av små röda pärlor som är dolda mitt på grunda lövverk på mittbältets nordliga träskar. Träffa detta är tranbärsbären. Morse, gelé och juice på grundval av århundraden räddar människor från olika sjukdomar.

Tranbär är vårdnadshavare!

Fördelarna med tranbär och cowberryjuice var kända även under Kievan Rus. Med hjälp av en drink förlängde kvinnorna sin ungdom och ton utan otillgängliga kosmetiska tekniker, och män blev ännu starkare och förvärvade en verkligt "Herculean"Hälsa. Att nämna receptet för tranbärsjuice hittades i de första manuskripten av läkarna.

Förvånansvärt, även idag, när alla fördelar med medicin och läkemedel är universellt tillgängliga, tror vissa människor uppriktigt att tranbärsdrycker är deras verkliga "räddareFrån olika sjukdomar.

Elixir av hälsa från en sur bär

Förfäderna visste om fördelarna och skadan av tranbärsjuice från antiken. För dem var det inte svårt att fylla på en så hälsosam dryck under ett helt år framåt. Så snart som höst kom kom kvinnor och barn "beväpning"Björk-barked korgar och gick till torv och mossiga myrar.

Det kan inte sägas att skörden var väldigt lätt för dem. För att få ett tillräckligt antal bär hade de bokstavligen "böja ner»Till varje buske. Men det var värt att försörja hela familjen med "elixir"För vintern.

Tekniken att göra ett bevisat och prisvärt läkemedel var extremt enkelt. Bären placerades i stora träfat och fylldes sedan på toppen med rent dricksvatten. Inga juicers, ingen kök kombinerar, som i det moderna livet, och saften bereddes av sig själv!

En välgjort dryck kan lagras i en kall källare under ett helt år. Men våra förfäder begränsade sig inte till dem. De tillagade sylt och kycklingar, sugared, torkade och till och med suckared användbara små bär.

Tranbär är vårdnadshavare!

Inte bara slaverna visste om tranbärs värdefulla egenskaper. Skandinaverna samlade också den i rätt säsong. Europas sjömän hade sitt eget personliga antiskorbutiska recept: vid segling var fartygets håll nödvändigtvis lastad med en våtbär.

Hur man gör en medicin, visste också de inhemska folket i Nordamerika - kloka indianer. Och bland eskimonerna är tranbär kvar i särskild uppmärksamhet till denna dag. I Amerika såg tranbär väldigt annorlunda ut. Varje hennes bär var väldigt stor, och mer som en plommon.

Men nu behöver amerikanerna inte skörda myrorna: bären odlas här och odlas på speciellt utsedda plantager. Kanadensare anser det vara heligt. De har heliga idéer att varje tranbärbär är en droppe blod som spills av hjältar. Därför gränsar dyrkan i tranbär i Kanada till något som en kult.

Ryssarna anpassade sig också för att växa en vintergröna växt i sina sommarstugor. Men de kände en stor nackdel: Till skillnad från sin vilda analog, bär hemlagad tranbär nästan hälften av fördelarna för människokroppen.

Höstlig bär själv har en tårta, sur smak med lite rancid anteckningar. Hon tolererar fullt ut vintern, och tappar det under en tjock snöduk, förlorar sina specifika smakegenskaper. Vårbär beror på extrem mjukhet. Det är sött och har en unik smak. Men dessa bär är nästan helt värdelösa för kroppen. Enkelt uttryckt, ju mer utsökt produkten är, desto mindre värde har den.

Användbara egenskaper hos drycken

Tranbär är vårdnadshavare!

Tranbär, liksom många höst-vinterbär, har en unik egendom - förmågan till långsiktigt förvaring utan bevarande. Från själva produkten kan du laga allt från medicinska drycker och sluta med läckra saftiga såser till de viktigaste kötträtterna.

Juice eller morsor kan göras med hjälp av speciella apparater, som finns i köket, implementerar nästan alla hemmafruar.

När det gäller de värdefulla egenskaperna hos tranbärsjuice, som vi pratar om, visade han sig särskilt väl vid behandling av infektioner och inflammationer i de urogenitala organen. Det botar effektivt urinvägsinfektioner och hjälper snabbt med cystitis.

Andra användbara produktegenskaper:

Tranbär är vårdnadshavare!
 • Drycken rekommenderas för alla som har problem med det kardiovaskulära systemet. Och det är värt att dricka minst 3 glas helande potion inom 24 timmar.
 • Berry stimulerar syntesen av lipoprotein - huvuddelen av "användbart" kolesterol i kroppen. Således minskar regelbundet tagen juice nivån på dåligt kolesterol "negativ", Som deponeras på blodkärlens väggar och provar utvecklingen av en massa allvarliga sjukdomar;
 • Tranbär är bland de vanligaste dokumenten för innehållet av askorbinsyra. Endast 50 g tranbärsjuice bär så mycket mg vitamin som behövs för att fylla 15% av det dagliga kravet.
 • Som en febrifuge och anti-kall botemedel används ett recept på vodka med tranbärsjuice och honung i stor utsträckning. Visst är det alkoholiska elementet kontraindicerat hos dem som genomgår antibiotikabehandling. Om du tar en ren dryck, utan en alkoholkomponent, kommer det bara att förbättra och påskynda effekten av vanliga läkemedel. Naturligtvis är vodka i huvuddrinkan kontraindicerad hos barn och ungdomar;
 • Om du vill på ett tillförlitligt sätt skydda dig mot onkopatologier, drick tranbärsjuice! Det är en kraftfull antioxidant som neutraliserar fria radikaler. Och det är det senare som ofta orsakar bildandet av cancer tumörer;
 • Tranbärsjuice tas med cystit, eftersom den har en extremt mild antibakteriell diuretisk effekt. Detta är också viktigt vid nefrit, pyelonefrit och andra problem med njurarna och urinblåsan.
 • Drycken används aktivt som förebyggande mot magsår och duodenalsår. Det normaliserar snabbt arbetet i mag-tarmkanalen även med sina signifikanta störningar.
 • Berriesjuice är en utmärkt antipyretisk och antiseptisk "drog". Det stärker immunsystemet och ökar hemoglobin, skyddar pålitligt mot sådana hemska sjukdomar som skörbjuggor.
 • Berry Elixir är oumbärlig för anemi och beriberi;
 • Trollkarlarna använde drinken som en detox för allvarlig förgiftning;
 • Färskt stärker tänderna emalj, förhindrar bildandet av karies och dess vidare utveckling i pulpit.

Tranbärsjuice är extremt användbar vid graviditet. Han ger kvinnans kropp med följande "tjänster»:

 • Naturligt antibiotikum och immunmodulerande verkan;
 • Skydd mot infektion i urogenitalt system (vilket ofta provar överdriven uterintryck på urinledarna under graviditeten);
 • Ökad elasticitet hos blodkärl;
 • Mättnad av kroppen optimalt balanserad uppsättning vitaminer, liksom mikro- och makroelement;
 • Skydd mot möjlig postpartum graviditet, normalisering av nervsystemet;
 • Behandling av åderbråck och högt blodtryck
 • Avlägsnande av obehagliga symptom på toxicos.
Tranbär är vårdnadshavare!

Kvinnor använder ofta tranbärsjuice i smärtsamma perioder - det bidrar till att ta bort spasmer och reglera den mängd blod som skiljs från könsorganet.

Om du inte har direkta kontraindikationer för att ta en drink, kan du avsevärt underlätta ditt liv med särskilt obekväma perioder!

Skada för drycken

Direkt skada på kroppen detta "elixir"Ungdom och hälsa gör det självklart inte. Det är emellertid strängt kontraindicerat med följande problem:

 • gastrit;
 • Magsår
 • Ökad syra;
 • Tunn tandemalja (juice det är bättre att dricka genom ett strå, så att syran inte kommer i kontakt med tänderna);
 • Allergiska reaktioner på bär i anamnesen.
Tranbär är vårdnadshavare!

Hur korrekt gör tranbärsjuice? Sätt bär i gasväv och vrid fräscha. Om användningen är omtänkt omedelbart, ta en liten mängd frukt. Om du planerar att skörda - glöm inte att pasteurisera och sterilisera vätskan. Det är optimalt att rulla det i burkar.

Tips: Tvätta inte bär innan du gör juice - de kan smula!

Prova behandlingen med en surdrink, och du kommer definitivt att uppskatta dess egenskaper!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 35 = 36