Tunnel i örat – en symbol för ungdomsmod

Oavsett vilken ålder i gården, försöker de alltid att sticka ut från mängden. För detta ändamål används olika metoder som beror på personens personliga preferenser, ekonomiska möjligheter och nuvarande modetrender.

För moderna ungdomar är ett sätt att sticka ut från den grå massan att göra en tunnel i örat. Detta är en speciell typ av piercing i öron eller öron. Men innan du bestämmer dig för ett sådant ingrepp i din kropp, bör du noga studera proceduren för att representera alla möjliga följder och komplikationer.

Hur gör tunnlar i öronen, arbetsformen

Nu finns det två former av tunnlar som gör:

 • i loben;
 • i öronen.

I det första fallet anses förfarandet enklare. För att utföra det behöver du:

 • bomullspinne;
 • väteperoxid (3%);
 • speciell sträckning;
 • miramistin eller klorhexidin;
 • baby cream;
 • tunneln.
Tunnel i örat - en symbol för ungdomsmod

För att sträcka tunneln, använd den redan existerande punkteringen i öronen. Det sätts in i en speciell sträcka, som tidigare behandlats med miramistin eller klorhexidin. Samma lösning behandlas och öronlocket. Sedan sträcker sig tunneln långsamt till önskad storlek.

Ökningstakten i punktering är ungefär 1 mm per dag. Så mindre än en vecka senare kommer du att få tunnlar i öronen på 5 mm, vilket exakt kommer att skilja dig från publiken.

Expansionshastigheten kan ökas, men det hotar att öka risken för komplikationer, så det rekommenderas inte att skynda för mycket.

Den andra typen av tunnlar är gjord av en skalpell av rund form, som bryter igenom bruskens bruskvävnad. Förfarandet bör utföras mycket noggrant, eftersom punkteringen utförs i ett farligt grannskap med öronkanalen. Därför kan denna typ av tunnel förvärra hörseln.

  Kramper i ben och armar

Är det smärtsamt att göra tunnlar i öronen? Svaret på denna fråga beror helt och hållet på din tröskel för känslighet och lusten att få önskad piercing. Vissa säger att proceduren inte var den mest smärtsamma, medan andra säger att det är mycket ont att göra tunnlar i örat. Sålunda är piercens känsla strikt individuellt.

Oavsett vilken typ du väljer att göra, bör proceduren endast utföras av yrkesverksamma. Initiativet i denna fråga hotar allvarliga problem i framtiden.

Hur man tillverkar tunnlar i öronen, sträckningsmetoder

Det finns tre sätt att skapa en tunnel:

 • panching;
 • Expansion av diametern av vikten av speciella hängen;
 • Teflon tejp.
Tunnel i örat - en symbol för ungdomsmod

Panching innebär att den högra diametern skärs kirurgiskt. En särskild skalpell används, lokalbedövning används för proceduren.

En annan metod är upphängningen av olika belastningar till öronloben. På grund av det faktum att för att uppnå resultatet krävs en stor tidskostnad, det är inte särskilt populärt.

Den sista metoden är att linda Teflon tejpen i en sträck i flera lager. Detta kommer att bidra till att gradvis öka punkteringen till önskad diameter. Man bör emellertid komma ihåg att efter avslutad sträckning kan man få en oproportionell tunnel. För att undvika detta kan du använda en speciell uppsättning expanders, där du kan hitta alla nödvändiga diametrar.

Öron efter tunnlar, möjliga konsekvenser

Denna piercing kräver noggrann vård. Med en slarvig inställning mot stretching finns det stor risk för obehagliga konsekvenser.

Vissa av dem kan likvideras på egen hand, men i vissa fall utan hjälp av en specialist kan du inte göra:

Tunnel i örat - en symbol för ungdomsmod
 1. Skalning, vilket kan orsakas av irritation från materialet som används. I det här fallet räcker det med att byta tunnel. Det är bäst att använda stål eller träprydnader. Behandla såret kan vara klorhexidin eller miramistin. Kommer också att gå tea tree oil.
 2. Tillväxten som uppträder efter löken sträcker sig för snabbt. Han avlägsnas kirurgiskt under lokalbedövning. Om uppbyggnaden var liten, kan du inom 6 månader återvända till sträckningsförfarandet. I det här fallet bör du använda en silikon- eller Teflon-sträcka, silikon eller akryl kan orsaka upprepad uppbyggnad.
 3. Infektion. Risken för uppkomsten ökar med felaktig punktering. Till dess att såret läker kan många patogena bakterier utvecklas i den. Om denna svaga immunitet eller ökat blodsocker, kommer de att multiplicera särskilt aktivt.
 4. Keloid är spridningen av en grovformad öronväv, som uteslutande avlägsnas av kirurgen.
 5. Allergisk reaktion på materialet från vilket tunneln är gjord. Förstå att det här inte är en infektion, du kan genom frånvaro av pus. Problemet löses genom att ändra dekorationen.
 6. Krossad lobe är en följd medför snabb expansion. Den sys upp av en kirurg under lokalbedövning.
 7. Nekros av öronvävnaden, framåt på grund av dålig tillförsel av väsentliga ämnen. Samtidigt dör cellerna separat, och sedan kan en hel del av lobuleen förstöras. Detta problem löses också uteslutande genom kirurgisk borttagning av död vävnad.
  Magen började: vad ska jag göra och vad kan jag dricka?

Så, om du bestämmer dig för att göra tunnlar i öronen, kan konsekvenserna vara ganska allvarliga. Det är därför som det är nödvändigt att noggrant bearbeta sår sår tills det är helt läkt.

Typer av tunnlar

Resultatet av piercing beror på dina personliga preferenser, men du borde veta att det i nuvarande skede används sträckmärken av följande storlekar oftast:

 • 5 mm, den minsta versionen, som nästan inte lockar uppmärksamhet och är dekorerad med några strass och smycken;
 • 8 mm, den mest fashionabla storleken, som redan lockar uppmärksamhet, men det ser ganska snygg ut.
 • 10 mm, de största tunnlarna i öronen, vilket kräver ett visst mod, eftersom de upptar nästan hela loben.

Men detta är inte gränsen, den mänskliga fantasin vet inga gränser. De största tunnlarna i öronen i världen är 11 cm i diameter. De tillhör den hawaiiska konstnären Cal Cali och är listade i Guinness Book of Records.

Hur transplanterar tunnlarna i öronen, omvändningen av piercing

Tunnel i örat - en symbol för ungdomsmod

Om du inte har bestämt dig helt för denna procedur, bör du veta om tunnlarna växer i öronen. Bekvämt, om du plötsligt bestämmer dig för att du inte längre vill gå med en sådan piercing, är det lätt att bli av med det.

Små tunnlar i öronen upp till 1 cm växer snabbt och smärtfritt, förutsatt att det inte finns någon infektion. Stretching större till 3-4 cm kan lämna ett litet ärr bakom. Och mycket stora tunnlar kräver kirurgisk ingrepp, de måste sys. Om efter en sådan operation kvarstår en grov synlig sutur, måste du använda en plastikkirurg.

Grundläggande vårdregler

För att undvika obehagliga komplikationer, observera reglerna för tunnelvård:

 • Skydda inte det öppna såret med alkohol eller jod, använd väteperoxid (3%);
 • se till att ingenting rör vid punkteringen före läkning: telefon, hår, keps;
 • Den första smycken är inte vald från silver – det kommer att lämna en mörk spår;
 • varje morgon behandla såret.
  Ömma fötter efter alkohol. Vad är det relaterat till, och vad ska man göra för att underlätta ditt tillstånd?

Om allt är gjort korrekt, kommer såret att läka i en månad, och tunneln kommer inte att orsaka några problem. Det bör emellertid komma ihåg att om det finns tecken på inflammation, ska du omedelbart kontakta en otolaryngolog och inte engagera sig i självmedicinering. Konsekvenserna av oaktsam hantering av ett inflammerat sår kan vara mycket allvarliga.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector