Skönhet och hälsa

Vad är morgonsmärta i ryggen att prata om?

Det är omöjligt utan irritation att kommunicera med sina kära och fullt fungera, om din rygg gör ont varje dag efter sömnen. Utmärkt stämning under dagen kan bara vara efter en full sömn. Vilken typ av smärta skulle inte vara om sådana känslor förgiftar livet, du måste gå till doktorn. Var noga med att förstå orsakerna - varför ryggen gör ont efter att ha sovit. Detta symptom kan vara förenat med allvarliga hälsoproblem.

Obekväm position

När långa Werth i sängen innan du somnar, du vaknar på morgonen överväldigad, men där i ryggen värker, markera bara omöjligt - varje dag värk på olika platser, kan man anta: orsakerna till sådana problem - obekvämt sängar. En kudde, en madrass, en filt och själva sängen bör hjälpa till att koppla av.

Vad är morgonsmärta i ryggen att prata om?

Om halva natten passerar i ett försök att anpassa sig till besväret är sömn omöjlig. Otillfredsställande hållning framkallar utvecklingen av problem med ryggraden.

Sängen ska vara bekväm. Om den knackar och stör, då kommer du ofrivilligt att försöka ta en icke-fysiologisk hållning, och på morgonen kommer du att känna dig överväldigad. Madrassen bör upprepa kroppens konturer, vara hypoallergen och hygienisk, inte för svår, men inte så mjuk att den är helt i den "Sink".

Samma krav gäller på kudden. Dessutom, när du väljer den, beaktas höjd. För hårt en hård kudde, mycket hög eller platt - en direkt väg till cervikal osteokondros. För att förhindra sjukdomen är mycket lättare än att behandla senare.

osteokondros

Oftast är smärta i ryggen och nacken efter sömn förklarad av osteokondros. Denna sjukdom orsakas av ett komplex av degenerativa degenerativa förändringar i ledbrusk i vertebrala skivor.

Vad är morgonsmärta i ryggen att prata om?

Tidigare har denna sjukdom drabbats av människor i en ålder av närmare 60 år och de vars yrke är förknippade med olika typer av stress på ryggraden. Nu är sjukdomen yngre och förekommer hos ungdomar med 12 år. Tänk inte ens på varför ryggen gör ont efter att ha sovit mellan axelbladen och nacken, om det mesta av tiden spenderas på datorn.

Förändringar i ryggraden - det här är en lång process, och över natten händer inte. Vuxna ska ta hand om sig själva, och föräldrarna ska analysera hur barnet beter sig på datorn. När man tillbringar en lång tid bakom skärmen, lutar i en eller annan riktning, craning halsen, i stillhet, utveckling av artros kan inte undvikas.

Vad ska man göra i den här situationen? Försök att ägna mer tid att sova före sänggåendet och på natten sätta en speciell ortopedisk rulle under nacken.

När sådana händelser inte hjälper till att klara morgonfrustrationen och på morgonen noterar de ytterligare symtom:

 • dödlighet i händer;
 • När du går upp i sängen blir du yr.
 • När man försöker vända sig kraftigt, finns det interkostalt neuralgi;
 • i viloläge observeras arytmi och takykardi
 • sjukdomen kräver behandling och det är dags att söka medicinsk hjälp.

Om ryggen gör ont i ländryggen kan orsaken vara degenerativa förändringar i ländrygdskivorna. Sådana förhållanden åstadkommer överdriven kraftbelastning eller obekväm hållning. Ett ytterligare symptom på reflekterad smärta kan vara tarmkolik. Kondition krävs även behandling.

Problem med urinvägarna

När efter sömn ryggont i njurarna området, och det finns problem med urinering - på morgonen är det svårt att urinera eller måste vakna upp på natten flera gånger på toaletten - bör tänka om tillståndet i urinvägarna.

Vad är morgonsmärta i ryggen att prata om?

Diagnos av sjukdomar i samband med blåsan eller njurarna är ganska lätt - en ökad mängd vita blodkroppar kan ses i indikatorn för ett enkelt urintest. Försumma inte det terapeutiska samrådet - efter att du har avlägsnat sjukdomen kan du säkert sova.

I vissa fall orsakas ont och smärta i ländryggsregionen inte av njursjukdom utan av endokrina störningar. Hos män kan detta fenomen orsaka prostatit hos kvinnor - adnexit.

Smärta i muskler och leder

Smärtsamma känslor på morgonen kan orsaka inte bara inflammerade rötter i nerverna i ryggraden, utan även musklerna i ryggen. Stater är mer benägna att uppstå efter fysiska överbelastningar, med kyphos - när bröstkorgsbenen är böjd med övervikt.

Smärta i musklerna kan orsaka inkubationsperioden för infektionssjukdomar, förskjutning av leder efter skador. Vad som gör ont bakom axelbladen efter sömn kan associeras med lederna.

Gemensamma smärtor provocerar

 • reumatoid artrit
 • spondiloartroz;
 • osteoartrit;
 • Bechterews sjukdom.

Ett karakteristiskt tecken på smärta i lederna - de avtar efter att rörelsen börjar.

Möjliga orsaker till morgon sjukdom

Ryggsmärta på morgonen kan orsakas av andra organiska problem. De kan förekomma med osteoporos och sjukdomar i samband med metaboliska störningar.

En smärta i hela kroppen förekommer i smittsamma processer som:

 • en abscess;
 • tuberkulos;
 • osteomyelit.
Vad är morgonsmärta i ryggen att prata om?

Allvarlig ryggsmärta orsakas av matsmältningsbesvär. Gördel smärta - ett tecken på inflammation i bukspottkörteln, redovisas under skulderbladet, och kan även ges i vänster axel med magsår smärta. Nästan samma symptom orsakar sjukdomar i hjärt-kärlsystemet - om diagnosen i ett tidigt skede och påbörja behandling omedelbart är det möjligt att undvika en stroke eller hjärtinfarkt.

Efter trauman kan smärtor i ryggen följa hela livet.

Innan du tvingar dig att stå upp och göra några övningar, kommer de inte att gå ner. "Salva" - fysiska övningar som hjälper till att skaffa en muskulär korsett som stöder ryggraden och förhindrar inre organ att flytta från sina platser.

Separat är det värt att överväga smärtsamma förnimmelser i graviditetens bakre område. De har liknande fenomen i de tidiga skeden som orsakas av hormonell omorganisation - alla kroppssystem arbetar med ökad arbetsbelastning, och på natten ökar blodflödet nästan inte. Som ett resultat, på morgonen finns det ingen känsla av en ordentlig vila - ett ont i kroppen kvarstår.

Vad är morgonsmärta i ryggen att prata om?

I andra och tredje trimestern av graviditeten uppstår smärta i ländryggen och bröstet. Gravid livmoder skapar ett ökat tryck på ryggraden, stöder membranet, förskjuter de inre organen från sina vanliga platser. Bota smärtan som uppstår under graviditeten - det är omöjligt. Om en bekväm pose är vald kan du få lite sömn, men ibland kan du inte göra det. Många gravida kvinnor lider av sömnlöshet och en känsla av morgonjuka, och de klarar av att bli av med ryggsmärta först efter födseln.


När smärtkällan är konstant är det osannolikt att det avslöjas vid läkarbesökets första besök. Mest troligt har terapeuten, som har gjort en preliminär bedömning av tillståndet, skickat till de nödvändiga läkarna - smala specialister.

Ge inte upp, om avslöjande av källan av ömhet tar lång tid. I framtiden kan detta bidra till att förebygga allvarliga hälsoproblem.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

89 + = 93