Vad händer om min kind är svullen? | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Vad händer om min kind är svullen?

Tumörsvullnad är ett naturligt fenomen, vilket kan förväntas efter ett besök på tandvård, särskilt om syftet med besöket var att ta bort en sjuk tand eller att behandla en inflammerad gingiva. I sådana situationer förskriver läkare i förväg symptomatisk behandling, och det finns ingen anledning att oroa sig för. Men ofta sväller kinden och det gör ont för andra orsaker, och det finns inget behov av att konsultera en specialist och en seriös medication eller till och med en kirurgisk ingrepp.

När är svullnad inte hotande hälsa?

Det finns ingen anledning till allvarliga bekymmer om du noterar följande:

Vad händer om min kind är svullen?
 • Kinden är märkbart svullen, men den borttagna tand gör inte ont, rodnad och svullnad sprider inte och ökar inte;
 • Det finns ingen ökad kroppstemperatur och en tendens till utseende. Det är värt att notera att när tanduttag sker på grund av inflammation i munhålan, kan hög feber fortsätta nästa dag efter ett besök till läkaren.
 • Området som omger platsen för den trasiga tanden skadar inte mycket, och de obehagliga förnimmelserna minskar gradvis.
 • Från hålet som bildas på den borttagna tandens sida, blöder inte, läcker inte purulenta blodproppar, och andningen blir inte fetid.

Om du har svullit din kind direkt efter ett besök hos tandläkaren, men svullnaden inte ökar och inte orsakar onödiga olägenheter och obehagliga känslor, finns det ingen anledning att besöka kliniken.

När ska jag omedelbart ringa till en akutläkare?

I en situation där kinden är kraftigt svullen efter tandbehandling, och nästa dag det inte finns några tydliga förbättringar, är det omöjligt att skjuta upp ett besök i tandläkaren i en minut.

Samma rekommendation gäller följande omständigheter:

Vad händer om min kind är svullen?
 • Starka smärtor är karakteristiska endast för förfarandet för tanduttag genom skärning eller skärning av tandköttet. I andra fall kan kraftig smärta inte lämnas utan ordentlig läkarvård.
 • En avskild visdomstand eller nervmassage provocerar ofta en ökande spänning i tuggummiens mjuka vävnader. Detta bör också elimineras i sjukhusmiljön.
 • Dålig hälsa, hög feber och tecken på berusning - det här är vad en person kan förvänta sig efter en sänkning av den betændda gingivan;
 • Det är svårt att öppna munnen, svälja och tugga mat;
 • Från hans mun kommer en obehaglig, orubblig andedräkt.

Om det finns minst ett sådant symptom - tandläkaren behöver hjälp på ett obligatoriskt och omedelbart sätt. Mest troligt kommer det att behöva öppna såret igen, rensa, sätt droger in i det, ta antibiotika och göra en lossande skär längs tandköttet.

Svaret på varför svullnaden och svullnaden i kinden efter borttagning av tanden kan vara en blodpropp som kvarstod i såret och festered. En liknande patologi heter "Alveolitis », och att bota det med antibiotika kommer inte att lyckas. Det enda sättet är att skära den halvinfekterade fossen, ta bort den döda vävnaden och den purulenta blodproppen från den, lägg ner medicinen och hoppas på ett positivt resultat.

Återigen kan svullnaden vara resultatet av en skrupelfri bedövning eller en oprofessionell tandutvinningsoperation, varefter ett hematom bildas på gummit. 2-3 dagar efter proceduren blir den fylld med pus, en persons tillstånd förvärras, och han behöver akut hjälp från en tandläkare.

Vad ska jag göra efter att ha tagit bort en sjuk tand?

Att du eller ett barn har svullit din kind för ganska naturliga och oskyldiga skäl, måste du följa några enkla rekommendationer:

Vad händer om min kind är svullen?
 • Så snart läkaren tar bort tanden stänger han såret med en speciell gasbind tampong. Han kommer att absorbera det sugande blodet tills blodproppen bildas. En blodsugd swab är ett perfekt medium för multiplikation av sjukdomsframkallande mikroskopiska organismer och infektioner. På grund av detta bör det försiktigt avlägsnas omedelbart efter ett fullständigt stopp av blödning, utan att störa blodproppen;
 • En av alternativen för vad man ska göra om kinden är svullen efter att ha tagit bort "den vise"Tanden är användningen av kalla kompressor. Kall kommer att förhindra ödem av mjuka ansiktsvävnader endast om det appliceras några timmar efter att ha besökt tandläkaren. För kompressor kommer ett stycke fruset kött att passa, vilket ska appliceras 4 gånger, i 5-7 minuter, och med ett litet mellanrum.

Vad ska inte göras?

Det händer att situationen där kinden är svullt svullnad efter ett tandköttskärning är resultatet av en patients oaktsamhet.

Till exempel är det förbjudet att göra följande:

 • De första två dagarna sköljer din mun i syfte att tvätta alla blodproppar;
 • ta ett varmt bad strax efter operationen;
 • Ät i tre timmar efter proceduren för att ta bort tanden och nerven.
 • Gör fysiska övningar efter en stark anestetisk injektion;
 • Rökning, alkoholhalt eller försök att ta bort rester av mat från såret med vassa föremål eller fingrar.
Vad händer om min kind är svullen?

I de situationer där kinden är starkt svullnad efter en icke-professionell injektion av anestesi eller tanduttag genom att såga den ur benet och skära den ut ur tandköttet måste du dessutom ta smärtstillande läkemedel. Återigen måste de behandlas med extrem försiktighet, eftersom smärta kan vara en signal om suppuration eller inflammation.

Att öppna en abscess är en riskabel övning, under vilken ett stort antal patogena infektioner kan komma in i munhålan. Därför behöver patienten omedelbart skölja med antiseptiska lösningar.

Och de borde inte vara intensiva, det räcker bara för att få vätska i munnen, håll det lite och spotta ut det. Detta kommer att rädda blodproppen som klättrar såret och inte provocerar dess ytterligare inflammation och infektion.

Som du kan se är svullnaden i ansiktet en ursäkt för att varna dig och omedelbart söka hjälp från en kvalificerad specialist.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

13 − = 3