Varför på naglarna förekommer vita fläckar | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Varför på naglarna förekommer vita fläckar

Friska manikyrade naglar - en av de oumbärliga egenskaperna hos kvinnlig skönhet. Och det är inte oavsiktligt, eftersom nailplattornas tillstånd på händer och fötter kan användas för att bedöma hälsan hos hela organismen, så att eventuella brister på dem föreslår vissa kvinnor att tänka på någon dold sjukdom.

Vad vittnar vita fläckar på naglarna? Naturligtvis är denna lilla defekt lätt dold under ett lager av ogenomskinlig lack, men frågan är varför naglarna ibland är "blommande", Kvarstår. Låt oss undersöka detta mer i detalj.

En vit fläck under naglarna - trauma, svamp eller något annat?

Varför på naglarna förekommer vita fläckar

Händer lockar alltid uppmärksamhet och manikyr (eller brist därav) observant människor ofta dra slutsatser om yrket, människors välbefinnande och även åta sig att bedöma vad han lider av kroniska sjukdomar. Därför, för att undvika obehagliga fynd, kvinnor, sällan män, försök att övervaka städningen av händer och naglar.

Och plötsligt märker du det på nageln "krypade ut"En ljus vit speck, ogenomskinlig, misstänkt lik en svampskada. Vad ska jag göra? Intressant, vissa människor är ganska avslappnad om detta oestetiska manifestationer, inte försöker dölja dem, ta reda på vad som är orsaken, och även tror att uppkomsten av vita fläckar på naglarna av händer - det är något som liknar acceptera, rikedom, gåva, skrivelse av avlägsna släktingar och så vidare. n. Ska jag oroa smärtfri fläckar som inte kräver behandling, och så småningom skärs under en manikyr, att växa tillsammans med nageln? Naturligtvis är detta inte en orsak till panik eller misstanke om en viss sjukdom.

Läkare anser aldrig vita fläckar som ett kliniskt symptom. Däremot kan en noggrann läkare sådana till synes små detaljer gör en slutsats om en liten fel i bildandet av nagelplattan och ber dig mer om din kost på sistone, misstänkta vitaminbrist.

Vad kan vara orsakerna till vita fläckar på naglarna

Varför på naglarna förekommer vita fläckar

Bristen på vissa substanser i kroppen uttrycks ibland inte i trötthet eller illamående, men i sådana obetydliga saker. Mest sannolikt handlar det om lokal brist på mineraler och vitaminer: de viktigaste organen och systemen tar bort alla näringsämnen som är nödvändiga för allt för organismens liv.

Men perifera vävnader inte får tillräckligt av dessa ämnen, vilket i slutändan leder till en minskning av lokal immunitet, vilket är fallet i slemhinnorna eller den fina strukturen av vävnadsdefekter - vilket är fallet med fläckar på naglarna.

Några andra mindre troliga orsaker:

  • skuren eller knipad nagel under en trimmad manikyr;
  • svag blåmärken av nageln utan blödning;
  • toxiner och aggressiva syror av hushållskemikalier;
  • Den inaktuella smutsen leder till mikrokronor och bubblor under naglarna (maskin smörjmedel, tunnmetallspån, bygglack och damm);
  • Vanan att nagla naglarna skapar tryck och irritation i nagelbädden, vilket leder till en defekt bildning av plattan.

Ät vitaminer för naglarna!

Så den främsta anledningen "blomning"Nails i alla åldrar - en brist på en av de viktigaste vitaminerna eller spårämnena som är ansvariga för bildandet av friska tallrikar. Detta problem löses helt enkelt genom att lägga till flera användbara produkter på den dagliga menyn för att fylla på kroppens reserver med de nödvändiga ämnena.

Om du bara inte dricker en mängd multivitaminpreparat, som innehåller 20 eller flera ämnen, var uppmärksam på följande rekommendationer:

Varför på naglarna förekommer vita fläckar
  1. Återställ lusten: kvinnor ständigt förlora järn på grund av rikliga menstruationer, ibland otillräcklig absorption av denna viktiga del på grund av kronisk gastrit och gastroduodenit, ensidig kost underlättar också dess inträde till kroppen i en tillräcklig mängd. Ligga på färskkål, bakade potatis, salladgrönsaker. Om du inte är på en vegetarisk kost, äter cirka 100 gram stuvade nötlever några gånger i veckan. För fruktälskare är källan av järn naturligtvis äpplen;
  2. Den vita punkten på nageln talar nästan alltid om bristen på zink, ett element genom vilket vi kan visa upp vackert glänsande hår, ren mjuk hud och starka "klor". Zink är närvarande i många produkter, men problemet med att få det med mat är att dess kvantitet är försumbar i dem. Du kan göra ett val till förmån för ett farmakologiskt läkemedel, där zink presenteras med mineraler och vitaminer som förbättrar absorptionen, eller ändrar fortfarande kosten. I det senare fallet måste du försöka diversifiera menyn så mycket som möjligt för att ta fram frön av sesamfrön, pumpa, jordnötter, lamm, kakao och choklad.
  3. Kalcium stärker naglarna och förhindrar att mikroskador uppträder i dem, vilket förvandlas till fläckar. Berikning av ben och leder kräver betydande doser av kalcium i tabletter, men för att ta hand om naglarna från insidan tar det lite tid - 4-5 månader - att luta sig på mejeriprodukter. För att inte bli bra, välj tjock matstam, kefir, mager mjölk eller yoghurt. Låt dig inte frestas att göra "kalciumpiller" hemma från ett hackat äggskal - grova partiklar av skalet skada tarmarna och kan orsaka även inflammation;
  4. Vitamin A, C och E, naturligtvis nödvändigt för den fulla kraften i din kropp alla vävnadsceller. Naglar, i jämförelse med hud och hår, reagerar på hypovitaminos senare. Om de var täckta med vita fläckar, så det är dags att glömma plikt och pasta varonke och fylla kylskåpet med färska bär och frukter, kål, dill, persilja, tomater, morötter och så vidare. Spoon naturligt smör en dag kan hjälpa till att få vitamin E. Vary Din sallad med vegetabiliska oljor: majs, linfrö, jordnöts, sesam. Livsmedel som lever, äggula, värdefulla sorter av fisk också hjälpa till att få vitaminer laddning.

Till skillnad från behandlingen av nagelsvampen behövs inga externa medel för att avlägsna obehagliga fläckar - nya naglar upphör att bildas, och gamla växer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

82 + = 88