Vi återupplivar ansiktet hemma | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Vi återupplivar ansiktet hemma

I motsats till den populära troen på att bra och jämn hud bara i unga och toppmodeller är det inte så. Naturligtvis bidrar dyra kosmetika till en god ton i epidermis, men det är inte allt. För att uppnå en behaglig ton i ansiktet kan det vara ganska hemma.

Kroppens ungdom beror på hur du bryr dig om det. Det finns ett antal produkter som används för kosmetiska ändamål som du kommer att kunna behålla en hälsosam hud.

Regler för ett slät ansiktsskinn hemma

Ofta kan huden i ansiktet förstöra akne eller fin kornighet, det eviga problemet med svarta prickar och andra obehagliga stunder.

Vi återupplivar ansiktet hemma

Detta händer oavsett om ung eller mogen hud är orsaken till talgkörtornas dåliga arbete, stagnerande fett i dem eller i de långsamma processerna för förnyelse av epidermis. För att ha en jämn hud i ansiktet är det därför tillräckligt med regelbunden rengöring och skötsel. Självklart kommer den vanliga anledningen till invändningar att vara en brist på tid och ansträngning att följa även detta, och du och så knappt kommer hem från jobbet.

Och hemma finns det många saker att göra, så det är bara inte möjligt att hitta tid för en kosmetologs beryktad service. Men allt är lätt att ordna på annat sätt - de nödvändiga förfarandena kan göras hemma innan du lägger dig eller badar.

Med vanliga medel som inte kräver ytterligare ansträngning kan vi skilja på följande:

 • Kontrasttvätt. Det förbättrar blodcirkulationen och tonar upp epidermis. Gör det på morgonen, hjälp bara att vakna och muntra, och på kvällen, för att lindra trötthet ur ansiktet;
 • Kontrastmassage. För att utföra denna procedur är inget speciellt nödvändigt. Ta två vanliga servetter - en våt het och den andra med kallt vatten. Sätt dem i sin tur på huden.

Hur man gör smidig och jämn hud med hjälp av kosmetika

Vi återupplivar ansiktet hemma
 1. För att göra huden mjuk måste du använda gel varje dag för tvätt eller kosmetisk mjölk med liknande egenskaper. Det är önskvärt att använda det för kvällsdiskning - det tar bort smuts som ackumuleras i dagens porer. Gel - detta är ett elementärt sätt att hygien, liksom handtvål. Ansiktet torkar ansiktet, och den kosmetiska produkten återfuktar och rensar;
 2. Make-up Remover. För att ta bort kosmetika behöver du också en gel eller mjölk. Det kan vara detsamma som för tvätt - bara välj det med den här egenskapen. Tvål, naturligtvis, ta bort dekorativa kosmetika kan dock epidermis är overdried. Tänk på att vanligtvis det mest problematiska området är bara ögonmakeup, där huden är överkänslig och öm. Därför är torkmedlen för denna del av ansiktet kategoriskt kontraindicerade;
 3. Tonics för ansiktet. Också ett bra fuktgivande och mattmedel. Använd dessa fuktgivare på morgonen och kvällen efter tvätt. De utjämnar även epidermisens struktur och styr arbetet med talgkörtlarna, vilket innebär att de kommer att skydda dig mot igensättning av porer, utseende av finnar och svarta prickar. Tonics tvätta också bort den tidigare applicerade gelén. Folk med akne borde välja en produkt med alkoholhalt - det kommer att torka ut akne och ta bort inflammation. Tonic bör väljas beroende på hudtyp. Torka det kommer att fuktas, och fet kommer att ge en dis.
 4. Face cream. De i din arsenal ska vara två: dag och natt. Vid första anblicken, vad är skillnaden? Skillnaden är dock fortfarande kvar, och ganska signifikant. Först och främst är detta krämens sammansättning - fet och fuktgivande, och den andra är funktionen. Men vi skyndar oss på att påminna om att det på sommaren är värt att bara använda en nattkräm, men lutar på toniker och handfat, eftersom svettningen på den här tiden väsentligt ökar. Dessutom bör grädden vara av hög kvalitet. Förvänta en galen effekt från grädden för 50 cent inte värt det;
 5. Scrubs och rengöringsmedel. Effekten kan inte nekas, speciellt för dem som har en ojämn epidermal textur. För att göra huden på ansiktet elastiskt och jämnt, bör du välja en skrubb för din typ. På grund av dess egenskaper är ansiktet rensat av döda celler, att bli avstoppad i smutsens porer. Det finns scrubs med matt effekt. Bra scrubs kommer att baseras på naturliga element. Men efter att ha tvättats med en skrubb bör du fuktar ditt ansikte så att det inte finns några grova kanter. Att missbruka dem är det inte nödvändigt - inte oftare än en gång om dagen. Vissa scrubs är lösliga bara några gånger i veckan;
 6. Masker. Också nödvändig för en hälsosam hud, som tonika och krämer. Men till skillnad från det sista, använd masken inte mer än en gång i veckan.

Hur man gör mjuk hud med hemmet

Om du behöver välja krämer och toniker i apoteket och helst på råd av en kosmetolog, kan du göra masker och skrubba dig själv.

scrubs:

Recept # 1. Mycket effektiv och väl fuktgivande är en honungskrubbe.

För att förbereda det behöver du:

 • en halv tesked färskpressad citronsaft;
 • en tesked honung, helst flytande - det har en mjukare struktur och sådan honung är lättare att blanda med andra ingredienser;
 • en tesked vete kli.

Blanda alla ingredienser. Applicera på ansiktet och lämna i ca 8-10 minuter. I slutet av tiden mjuka runda rörelser, för att inte skada vävnaderna, vi masserar i flera minuter, skölj med varmt vatten, applicera en kräm.

Recept # 2. skrubba "Hercules" - En utmärkt rengöring, som hjälper till att exfoliera döda partiklar.

Du behöver bara:

Vi återupplivar ansiktet hemma
 • en sked socker;
 • en sked full av havregryn - förhacka dem i en kaffekvarn eller passera genom köttkvarn, bör vara som mjöl;

Vi demonterar beståndsdelarna och gnuggar dem längs epidermis i en cirkulär rörelse. Rengör porerna i en sådan skrubba var tredje dag. På en halv månad kommer du att märka ett konkret resultat.

masker:

Recept nummer 1. Den vanligaste och enkla masken, hemlagad hemma, är inte svårt, det är ägg.

Du behöver:

 • äggvita;
 • citron.

Vispa proteinet med en gaffel tills skummet och häll i lite färsk citronsaft. Sprid jämnt över ansiktet och låt det torka lite, skölj sedan och applicera grädde.

Recept nummer 2. Ta lite mjöl från kli eller hackad flingor och blanda med den uppvärmda mjölken till spannmålstillståndet. Basta ett ägg där och häll en sked full flytande honung. Applicera på huden och lämna i 20 minuter. Tvätta och fukta ansiktet med grädde.

Recept nummer 3. En oersättlig produkt för en jämn textur i ansiktet är druvorna. Skär druvorna i halva och sätt på ansiktet i en kvart i timmen. Ta sedan av bären och tvätta med kallt vatten. Ansiktet måste nödvändigtvis blötläggas med en fluffig handduk och fuktas sedan. Bär kan ersättas med nypressad juice.

Recept nummer 4. Fuktning av ansiktsepidermis främjas av en bananmask.

mix:

 • en liten sked flytande honung (naturlig);
 • en halv banan - det är viktigt att det inte är grönt, mogna bananer har en stark smak och ljusgul hud;
 • en stor sked smör

Applicera på huden i 20 minuter, varpå tvätt med varmt vatten.

Recept nummer 5. En oersättlig för en fet struktur av epidermis är en mask av gurkor. Häll en gurka i en slam och blanda med citronsaft och äggvita. Håll i ansiktet i en halvtimme.

Att ta hand om ansiktets hud är det möjligt och i husförhållanden utan de speciella utgifterna, det viktigaste, önskan och uthålligheten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

19 − 10 =