Vitaminer for hår

Sunt, elastisk, skinnende hår er drømmen til hver jente. Men å holde krøller levende og vakker i den moderne verden er ikke lett. Hyppig vasking av hodet, tørking, forfengelighet med flekker og styling påvirker frisyrstilstanden negativt. Feil livsstil forverrer bare situasjonen.

Vitaminer for hår

Hår reagerer umiddelbart på mangel på næringsstoffer i kroppen, de blir sprø, tørre, splittede. Spesielt er det merkbart om vinteren og tidlig på våren, når kroppen er utarmet og mangler sporstoffer.

For å gjenopprette vitalitetens krøller, må du overvåke helsen din og ta vitaminer for håret ditt i tide.

Hvilke nyttige stoffer er nødvendig for hår?

For å forbedre tilstanden til håret er det ikke nok ekstern påvirkning, det er nødvendig å fylle kroppens butikker med nyttige stoffer. For å vokse hår og styrke røttene trenger du vitamin A. Det forhindrer hårtap, forbedrer strukturen, gjør krøllene mer elastiske og myke.

Retinol normaliserer arbeidet i talgkjertlene og forhindrer utseende av flass, håret vokser raskere, blir mindre fettete og sprø. Til tross for alle de positive egenskapene til retinol, kan overdreven det ikke. Overskudd av dette nyttige elementet kan føre til hudutslett og hårtap.

De viktigste vitaminene til hårvekst er elementer i gruppe B. På grunn av deres mangel blir krøllene tynnere, taper deres skinn, blir fettete og slippe ut. Hvis kroppen utvikler et underskudd på B1 og B12 – håret reduserer veksten, på grunn av mangel på B9, vises grå, og en liten mengde B2 og B8 fører til alopecia. Nyttige stoffer i gruppe B betraktes som de mest nødvendige vitaminer for hår, negler og hud.

Vitaminer for hår

Vitamin C, eller askorbinsyre, er ansvarlig for levering av næringsstoffer til hårsekkene, det beskytter pærene mot ødeleggelse, styrker veggene i blodårene og gir god blodtilførsel til huden.

  Kayal för ögonen: hur man väljer och använder

For normal blodtilførsel til huden er også ansvarlig for vitamin E, den har antioksidantegenskaper, slik at oksygen kan leveres fritt av røde blodlegemer til alle celler i kroppen.

Også, tokoferol beholder andre fettløselige elementer i vevet. Hvis kroppen mangler tokoferol, får krøllene ikke tilstrekkelig ernæring, de blir sprø, splittet og begynner å falle ut.

Nikotinsyre, eller vitamin PP, stimulerer hårvekst, forhindrer tap, beskytter mot fuktighetstap og forbedrer blodsirkulasjonen i blodet.

Vitamin diett for hår

Til kroppen fikk tilstrekkelig mengde nyttige stoffer og sporstoffer, må du spise riktig og ta periodiske vitaminer for hår i ampuller. Når det gjelder preparater i ampuller eller tabletter, er det best å velge komplekse preparater som inneholder et komplett sett med nyttige stoffer.

De bør være minst halvparten av det daglige kravet til humane vitaminer og sporstoffer. På grunn av langvarig bruk av rusmidler kan hypovitaminose forekomme. Dette skyldes det faktum at under inntaket av legemidler blir kroppen vant til det økte inntaket av næringsstoffer.

Vitaminer for hår

Når mottaket stopper, blir mengden vitaminer som følger med mat liten. Derfor er det nødvendig å slutte å ta medisiner, gradvis redusere doseringen slik at kroppen har tid til å omstrukturere.

Replenish mangelen på næringsstoffer som trengs av riktig ernæring. For å få en daglig dose av vitamin A må du spise brokkoli, gulrøtter, tomater, persille, spinat, paprika, gresskar, fiskelever, smør, tørkede aprikoser, eggeplommer, krusebær, etc.

Frukt og grønnsaker anbefales å spise rå, fordi på grunn av varmebehandling er de fleste næringsstoffene ødelagt, inkludert vitaminer for å styrke håret. Fordi retinol er et fettløselige vitamin, anbefales dets produkter å brukes sammen med vegetabilsk olje.

  Hollywood ler i ett par minuter med tandfärg Dental Paint

Nyttige stoffer i gruppe B finnes i store mengder i fersk kål og nøtter. Gulrøtter, bønner, unge poteter, ukokt frokostblandinger, frø, lever, biff, kylling, greener, ost, cottage cheese, bokhvete er også gode kilder til vitaminer i denne gruppen.

Du kan fylle opp reservert av askorbinsyre hvis du spiser søt pepper, grønnsaker, epler, sitrus, courgetter, currant, drikker granateple juice og infusjon av hofter. Mye av askorbinsyre finnes i havtornet bær, i tillegg har de også vitaminer A, E, PP, K og forskjellige sporstoffer. Bare 100 gram bær om dagen og den daglige prisen på nesten alle næringsstoffer er påfyllet.

Tocopherol, også vitamin E, kan fås fra nøtter, frø, vegetabilske oljer, belgfrukter, spinat, brokkoli, salat. De fleste tokoferol er inneholdt i soya, siden det fettløselige stoffet er lettest å oppnå fra soyabønneolje.

En grønn salat med nøtter og soyaolje dressing er en utmerket tallerken som gjør at du kan mette kroppen din med tokoferol.

Nikotinsyre er lettest funnet i gulrøtter, roser, rødbeter, pastinetter, squash, gresskar, hvitløk, løk og eggplanter.

Å krøle alltid fornøyd med deres skjønnhet og styrke, er det nødvendig å spise riktig og fullt. Dietter for vekttap, spesielt de som begrenser menyen, har en svært negativ effekt på ikke bare hårets tilstand, men også hud og negler.

Ekstern effekt

Å ta nyttige elementer i tabletter eller med mat, er den beste måten å ta med hår og hud på. Men ingen avbrutt den eksterne effekten.

Vitaminer for hår

Utmerkede vitaminer mot hårtap – det er A og E. De kan kjøpes på apoteket i form av smør. Denne oljen kan gnides i hodebunnen i ren form eller ved å legge den til oljebasen, for eksempel i oliven eller mandel.

  Aristokratiska sätt

Du kan også legge til elementer til hjemmemasker, de vil forbedre virkningen av verktøyet og hjelpe deg med å gjenopprette håret raskt.

Følgende verktøy betraktes som en svært effektiv maske. Det er nødvendig å lage et avkok av lime, kamille og neseblader, ta alle urter på spiseskje, hell kokende vann og insister på en halv time. Til buljongen bør legges på ampullen vitaminer A, E, B2, B12 og et lite rugbrød. Påfør blandingen på hodet og pakk den med polyetylen, skyll etter en og en halv time.

Utmerket nærende låser maskerer med egg og oljer. Du må slå egget, hell en spiseskje med havtorn, mandel, burdockolje og legg til en dråpe vitamin B2, B6, B12 til den. Wrap hodet i en time, og vask det med sjampo.

Masker bidrar til å oppnå en rask effekt, men de er ikke i stand til å fullstendig mette hår med gunstige stoffer. Derfor anbefales det å spise riktig, slik at hodet på hodet alltid er sunt og vakkert.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector