Sport en gezondheid

Schildklierovergewicht: we vechten met een gezond voedingspatroon

Schildklierovergewicht is een aandoening waarmee mensen met hypothyreoïdie vaak worden geconfronteerd. Het is geen geheim dat de schildklier een echte is "dirigent"Voor het hele lichaam, want het is het dat de hormonen produceert die nodig zijn om alle vitale processen in ons lichaam te ondersteunen. Wanneer het ijzer de volledige synthese van zijn belangrijkste, schildklierstimulerende hormonen niet aankan, krijgt de patiënt de diagnose "hypothyreoïdie".

Schildklierovergewicht: we vechten met een gezond voedingspatroon

In de regel wordt tegelijkertijd een levenslange behandeling met compenserende geneesmiddelen voorgeschreven. Velen vermoeden dat de volheid van het lichaam, kenmerkend voor deze pathologie, precies optreedt tegen de achtergrond van hormoonvervangingstherapie. Maar dit is niet helemaal waar.

Sommige medicijnen kunnen inderdaad een slechte grap zijn met een aantrekkelijke en slanke figuur, maar ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor de opeenhoping van overtollig lichaamsvet. Het is een feit dat met hypothyreoïdie alle metabole processen aanzienlijk worden verstoord. Hun groeivertraging garandeert bijna altijd een toename in gewicht.

Daarom adviseren endocrinologen, zowel voor curatieve als preventieve doeleinden, hun patiënten vaak om zich te houden aan bepaalde diëten en voedingssystemen. Hoe afvallen met hypothyreoïdie, en is dit in principe mogelijk gezien de verstoorde metabole processen?

Wie moet zorgen voor de rationalisatie van hun dieet?

Zelfs als het resultaat van analyses bij jullie allemaal is verschenen "puur", En de diagnose van hypothyreoïdie is niet vastgesteld, moet u zeker wenden tot zachte preventieve dieet therapie met de volgende problemen:

 • Schildklierdisfunctie bij een of meer naaste familieleden (met name de moeder);
 • Ernstige stress of hormonale insufficiëntie, die 2-3 jaar geleden duurde;
 • Menopauze of klimatologisch syndroom op jonge leeftijd.

In deze gevallen hebt u a priori een medisch dieet nodig om mogelijke gevolgen te voorkomen. Nu actie, geeft u uzelf met de zekerheid dat de vraag of het mogelijk is om het gewicht met hypothyreoïdie huidige verliezen niet relevant in de toekomst voor je zal zijn.

edematous fenomenen

Schildklierovergewicht: we vechten met een gezond voedingspatroon

Gelukkig of helaas is obesitas bij hypothyreoïdie niet zo veel "hervullen"Met nieuwe lipidencellen van onderhuids vet, als een algemeen gezwollen fenomeen. Nadat de patiënt een open probleem heeft met het endocriene systeem, overwint zijn weefsel wallen.

Natuurlijk is het wegwerken van overtollig vocht veel gemakkelijker dan het verliezen van vet. Maar als het overgewicht vóór de ziekte plaatsvond, verslechteren nu de staat van obesitas of zwaarlijvigheid.

Ophoping van vocht in de intercellulaire ruimte een extra druk op de wanden van capillairen en vaten activeert, geeft het lymfestelsel verantwoordelijk voor het verwijderen van toxinen in het lichaam bevordert de vorming van nieuwe, sterke lichaam capsules.

Streng dieet onder zulke omstandigheden is het ongepast om twee redenen: ten eerste, het zal niet het gewenste resultaat te brengen, en ten tweede, zal al worden de bestaande in het lichaam hormonale onbalans. Daarom moet het gebruik van strikte diëten onmiddellijk worden uitgesloten van uw plan voor uw eigen herstel en revalidatie.

Een van de oorzaken van hypothyreoïdie is een tekort aan het lichaam van jodium. Daarom is deze ziekte zo getroffen inwoners van regio's met ernstige jodiumtekort. Stelt u zich eens voor hoeveel producten uw dagelijkse vergoeding voor deze waardevolle micronutriënt goed kunnen maken!

En de meesten van hen staan ​​ondertussen op de lijst van verboden onder de nieuwerwetse diëten. Ontnemen je lichaam van essentiële vitaminen en mineralen voor het doel van gewichtsverlies, u in gevaar brengen niet alleen een prachtig figuur, maar ook de overblijfselen van de gezondheid van het endocriene systeem.

Endocriene ziekten en overgewicht: doe vet van de geest af

Schildklierovergewicht: we vechten met een gezond voedingspatroon

Afvallen met echte hypothyreoïdie is mogelijk en zelfs noodzakelijk, omdat overgewicht bovendien de conditie van alle interne organen en systemen op de beste manier beïnvloedt. Maar dit vereist de meest competente en voorzichtige aanpak.

De essentie van het dieet voor gewichtsverlies bij hypothyreoïdie is helemaal geen tijdelijke of kwalitatieve voedselrestrictie. Het systeem voor gezondheidsverbetering is eerder een fragmentatie van het dieet. U accepteert alle toegestane producten op elk moment, maar in kleine porties.

Elk van hen zou iets meer moeten zijn dan de hoeveelheid voedsel die in je handpalm zou passen. In principe adviseren voedingsdeskundigen deze optie voor iedereen die problemen heeft met overgewicht tegen de achtergrond van een vertraging van de metabole processen.

Bij hypothyreoïdie zijn de volgende voedingsmiddelen toegestaan:

Schildklierovergewicht: we vechten met een gezond voedingspatroon
 • Bronnen van tyrosine: kip of kalkoen borst, melk en zuivelproducten (bij voorkeur magere), linzen, pompoenpitten, en sesam, amandel, avocado, bananen;
 • Natuurlijke bronnen van jodium: zeevis, gejodeerd zout, zeevruchten, nori (rollen om te koken). Je kunt ook vitaminetherapie gebruiken en speciale complexen nemen, zoals "jodomarin". Gejodeerd zout mag niet continu, maar meerdere keren per week worden gebruikt. Denk eraan - het misbruik van concentraten, en onjuiste berekening van hun dosering leidt niet tot een positief effect, maar tot een verergering van het probleem! Voordat u doorgaat met jodiumcompensatie, dient u een behandelend of observant-specialist te raadplegen;
 • Producten die hoogwaardige eiwitten bevatten in de optimale hoeveelheid: kippen- of kwarteleitjes, zeevruchten, gevogeltefilets;
 • Eiwitvoedsel: magere kwark, mager vlees, kaas;
 • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan selenium: tonijn, zalm, vlees, kip, broccoli, paranoten, ui, knoflook, biergist. Overigens bevatten de laatste de meest waardevolle vitamines van groep B, in staat om je lichaam volledig te ondersteunen in de strijd tegen de ziekte.
 • We raden u ook aan om natuurlijke custard te drinken. Ten eerste stimuleert deze geurige drank de schildklier, en ten tweede bevat het een hoge concentratie magnesium, wat nodig is bij het observeren van een dieet. Het is natuurlijk niet nodig om het te misbruiken, maar 2-3 kopjes per dag kunnen worden gedronken en zelfs noodzakelijk.

Probeer alle voedingsmiddelen op de meest gezonde en veilige manier te koken. Ontken jezelf volledig, gefrituurd, gerookt en gedroogd. De beste manieren om in uw geval te koken - koken met stoom, stoven, bakken, gewoon koken.

Wat te uitsluiten van het dieet?

Elk dieet omvat bepaalde verboden en voeding met hypothyreoïdie is hier geen uitzondering.

Bereid u dus voor op het feit dat u de volgende producten gedeeltelijk of volledig moet verlaten:

Schildklierovergewicht: we vechten met een gezond voedingspatroon
 • Sojaproducten: vlees, melk, tofu;
 • Cruciferae: witbuikig, Brussel en bloemkool, rutabaga, raap, koolrabi, mosterd;
 • Stromend water. Misschien zullen sommigen verrast zijn, maar bepaalde mensen schrikken er niet voor terug een glas water uit de kraan te drinken. Dit is schadelijk voor het lichaam van zelfs een volledig gezond persoon. Is het de moeite waard om te praten over mensen die lijden aan ernstige schildklierpathologieën? Zelfs als je gezond bent, behandel je gezondheid dan in geen geval op deze manier. Stromend water is een echt concentraat van pesticiden en gifstoffen die het lichaam echt vergiftigen. Bovendien kunnen het fluoride en chloor in de vloeistof jodiumreceptoren blokkeren en op zichzelf leiden tot hypothyreoïdie, zonder naastgelegen interne oorzaken. Is het de moeite waard om je eigen gezondheid te riskeren, te besparen op een huishoudfilter of lui kokend water?

Als u ernstige zwellingen heeft, raden wij u aan de vochtinname tot 1,5 liter per dag te verminderen. Als naaste familieleden glutenaversie ervaren, moet u voorzichtiger zijn met het gebruik ervan.

Wilt u afvallen met de huidige hypothyreoïdie van de schildklier? Volg onze eenvoudige richtlijnen, volg uw gezondheid en rationaliseer uw dieet. Je zult zeker ontdoen van "ballast", En je zult je beter voelen. Wees gezond!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =