Wat is de oorzaak van de vorming van oedeem | pangudownloads.com
Sport en gezondheid

Wat is de oorzaak van de vorming van oedeem

Het water dat zich ophoopt in het lichaam veroorzaakt ongemak. Vingers op de handen en enkels zwellen, er zijn pijnlijke sensaties. De gezichtsuitdrukking ziet er onaantrekkelijk uit, waardoor u van streek raakt en ongerust bent en dit heeft invloed op de toestand van het zenuwstelsel.

Oorzaken van oedeem

Wat is de oorzaak van de vorming van oedeem

De reden voor de vorming van zwelling van de ledematen kan de volgende factoren zijn:

 • Ziekten van de nieren of het cardiovasculaire systeem;
 • Hormonale veranderingen;
 • Endocriene aandoeningen;
 • Maloactieve levensstijl;
 • Onjuist, onevenwichtig voedsel. 

Als de zwelling periodiek optreedt, moet u analyseren, maar is deze aandoening geassocieerd met externe factoren? Wanneer deze verbinding onzichtbaar is, moet u altijd medisch advies inwinnen en een volledig onderzoek voltooien.

Oedeem kan het bewijs zijn van nierfalen, het begin van diabetes, schendingen van het hart. Hoe eerder de ziekte wordt gedetecteerd, hoe gemakkelijker het is om het te stoppen. 

In die gevallen, wanneer oedeem optreedt als gevolg van een verkeerde levensstijl of ondervoeding, kunt u het water zelf uit het lichaam halen. 

Waarom accumuleert water?

Waar krijgt het lichaam te veel vocht, als de gezondheid normaal is?

Waarom stagneert het?

 • Een van de belangrijkste redenen voor deze aandoening is de overbelasting van het lichaam met vloeistof 's nachts. 'S Nachts werken de nieren in een vertraagd regime en blijft water in de weefsels achter. Als u 3-4 uur voor het slapengaan stopt met drinken, kan dit probleem worden voorkomen;
 • Veelvuldig gebruik van verschillende dranken die het werk van de nieren stimuleren. Alcohol en zoete koolzuurhoudende vloeistoffen, sterke thee en koffie hebben een diuretisch effect. Het lichaam is bang voor uitdroging en probeert zich in te dekken door vocht op te hopen in de vorm van oedeem. Wanneer deze drankjes worden vervangen door eenvoudig water, zal het lichaam de reactie veranderen;
 • Misbruik van vette, zoute, gerookte gerechten. Zout bindt water, vrije vloeistof nestelt zich in het lichaam. Om eruit te komen, moet je meer water drinken.

Je kunt verrast zijn over de paradox, maar het overtollige water wordt veroorzaakt door ... gebrek aan water. Om metabolische processen in de normale modus te laten werken, heeft het lichaam water nodig. Als er niet genoeg vloeistof is, wordt er een signaal naar de hersenen gestuurd: bewaar water.

Het verhogen van de hoeveelheid vocht door zwelling kan worden geëlimineerd. Dit gebeurt natuurlijk niet op één dag. Maar gedurende 2-3 weken zal het organisme eraan gewend raken dat er constant water komt en zal het niet meer opslaan: het oedeem zal verdwijnen, de water-zoutbalans zal worden genormaliseerd. 

Heel vaak worden extra kilo's gevormd als gevolg van vloeistofstagnatie in het lichaam. Zodra het urinestelsel normaal begint te werken, zal het gewicht beginnen af ​​te nemen. 

Zwelling tijdens de zwangerschap

Wat is de oorzaak van de vorming van oedeem

Zwangerschap is geen ziekte, maar de lichaamssystemen tijdens het herbouwen. Zelfs gezonde vrouwen ontwikkelen zwelling tijdens de zwangerschap, waardoor toekomstige moeders worden gestoord en de ontwikkeling van de foetus pathologisch wordt beïnvloed.

Als u het dieet normaliseert, hoeft u geen toevlucht te nemen tot het gebruik van medicijnen om zwelling te bestrijden. 

In de dagelijkse voeding kun je citrus en vers geperste sappen toevoegen. Natuurlijk, als er geen allergie is. 3 sinaasappels per dag of een glas sap zullen in de toekomstige baby geen diathese opwekken. 

Bij het overschakelen naar een evenwichtige voeding en weigeren om "schadelijk"Voedsel, de vloeistof zal zich niet ophopen in het lichaam. To "schadelijk"Producten die metabole processen vertragen, zijn: gerookte producten, augurken, vette voedingsmiddelen, koolzuurhoudende dranken. 

Een mild diuretisch effect wordt bezeten door aardbeien, groene appels, peterselie, wortels. Om ze in de voeding te introduceren, is ook nuttig omdat ze veel stoffen bevatten die nodig zijn voor de vitaminisatie van het lichaam. 

Zwelling tijdens de zwangerschap veroorzaakt roken. Zwangerschap en roken - deze concepten worden helemaal niet gecombineerd. Het verlaten van een slechte gewoonte zal niet alleen helpen overtollige vloeistof in het lichaam te verwijderen, maar ook het risico op pathologieën voor de foetus verminderen. 

Het gebruik van kruidentincturen en afkooksels om zwellingen te verwijderen zonder advies van een arts aan zwangere vrouwen wordt niet aanbevolen. Kruiden zijn natuurlijke grondstoffen, maar hun gebruik tijdens de zwangerschap heeft veel contra-indicaties. 

Producten met milde diuretica

Hoe overtollig water uit het lichaam met voedsel te verwijderen? Wat moet ik hiervoor eten? Zal de verandering in voedingsomstandigheden de vorming van de vetlaag beïnvloeden? 

De beste manier om "drogen"Het lichaam - om het dagelijkse dieet van havermout en rijstepap in te voeren voor het ontbijt. Gewichtstoename moet niet worden gevreesd. Er zijn zelfs diëten voor gewichtsverlies, waarbij het hoofdproduct havermout en rijstepap is. 

Kook deze pappen op een speciale manier: doe geen zout en voeg geen noten of bessen toe, die op hun beurt een mild diuretisch effect hebben. Het is genoeg om een ​​keer per week een dergelijk ontbijt te eten en overtollig water zal het lichaam verlaten.

Verbeter het werk van het urinaire systeem van watermeloen en komkommer. Als u in de zomer dagen organiseert, waarin alleen komkommers of watermeloenen worden gegeten, kunt u de nierfunctie verbeteren.

Gunstig effect op het lichaam en vitaminen het alleen komkommer uit de tuin. Komkommers geteeld in een kas in de herfst-wintertijd, accumuleren nitraten op zich. En dit is beladen met de introductie van gifstoffen in het lichaam. 

Normaal de water-zout balans groenten. Je kunt snel water uitdrijven met een salade van verse kool met wortels, gestoofde courgette en gestoofde bieten. 

Alle producten waarbij een hoog kaliumgehalte een mild diuretisch effect heeft.

Lijst van producten rijk aan kalium, waardoor u overtollige vloeistof kwijt kunt:

Wat is de oorzaak van de vorming van oedeem
 • linzen;
 • bonen;
 • zeekool;
 • erwten;
 • aardappelen;
 • pijnboompitten;
 • walnoten;
 • gedroogde abrikozen;
 • pruimen;
 • amandelen;
 • pinda's;
 • druiven;
 • linzen;
 • aubergine. 

Maar dit betekent niet dat deze producten zonder beperkingen kunnen worden gegeten. Velen van hen veroorzaken niet alleen de afvoer van overtollig vocht uit het lichaam, maar ook gewichtstoename. Aardappelen en druiven zijn bijvoorbeeld gecontra-indiceerd voor afvallen. 

Wat moet ik doen? Beperk het gebruik van producten die oedeem voorkomen en schakel over naar dranken met een milde diuretische werking. 

Vloeistoffen met een mild diuretisch effect

Hoe kan ik water uit het lichaam verdrijven met dranken?

 • Groene thee is een diureticum. Het is beter om zelf een drankje te doen, op basis van een vossebesblad, komijn, om een ​​dogrose te brouwen;
 • Vitamineert het lichaam perfect en verdrijft water cranberrysap;
 • Een mild diuretisch effect wordt geleverd door berkensap;
 • Hetzelfde geldt voor citroensap;
 • Geneesmiddel voor het verwijderen van zwelling is dille water. Een eetlepel dillezaden wordt gebrouwen met een glas kokend water, en staat ongeveer een half uur onder een deksel. Drink een eetlepel per dag 3 keer voor de maaltijd. Deze infusie versnelt ook het metabolisme van de darm;
 • Compote van de schil van appels is een uitstekend diureticum.

In de "spaarvarken"Volksgeneeskunde heeft veel recepten voor het wegwerken van zwellingen. Maar u hoeft er niet zelf een beroep op te doen. Geneeskrachtige kruiden reguleren organische processen en dumpen niet alleen het water. Dit kan schade aan de gezondheid veroorzaken. 

Tips om de hoeveelheid water in het lichaam te verminderen

Verlies gewicht en verwijder oedeem met een speciaal kefir-dieet.

Tijdens de week moet u elke dag 6 kopjes yoghurt drinken, waaraan de volgende producten worden toegevoegd:

Wat is de oorzaak van de vorming van oedeem
 • Maandag - gekookte of gebakken aardappelen, 5 middelgrote aardappelen;
 • Dinsdag - een portie kippenborsten, 100 g;
 • medium - een portie gekookte magere zeevis - hoeveelheid ook;
 • Donderdag - gekookt vlees - 100 g;
 • Vrijdag - fruit, behalve bananen;
 • Zaterdag - groenten, alle;
 • Zondag - alleen kefir, als je wilt drinken - mineraalwater zonder gas. 

Uitwisselingsprocessen in het lichaam zijn versneld, zo niet verwaarlozen fysieke stress. Anaerobe belasting is vooral nuttig. 

Bezoeken aan baden of sauna's helpen perfect om te gaan met zwelling. Alleen misbruik maken van een dergelijke aangename manier om de overtollige vloeistof in het lichaam te bestrijden is het niet waard - genoeg 1 procedure per week. Temperatuurveranderingen kunnen een negatief effect hebben op het cardiovasculaire systeem.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

61 − = 54