Екстремни хобији: колико година можете скачити падобраном? | pangudownloads.com
Спорт и здравље

Екстремни хобији: колико година можете скачити падобраном?

Екстремни спортови су све густо интегрисани у свакодневни живот модерних људи. И ако су сами одрасли одговорни за своје здравље, онда деца која сањају да прескоче падобраном, желе да знају колико дуго може да се уради. Данас ћемо у тексту покушати одговорити на питање које се тиче малих екстрема и њихових родитеља, као и дају све потребне препоруке и савјете.

Одговоримо на забрињавајуће питање – колико година можете покушати да скочите падобраном

Екстремни хобији: колико година можете скачити падобраном?

Сви падобрански клубови, званично регистровани и законски оперативни, имају посебну документацију, која одређује старост у којој је могуће направити скокове.

Већина институција екстремног одмора дозвољава падобранство дјевојчица и дјечака старијих од 14 година. Природно, деца треба да буду спремна из здравствених разлога и донесу потврду о томе.

Такође ће бити неопходно проћи комплетан информативни програм и програм обуке.

Деца млађа од осамнаест година примају се у ову екстремну забаву само уз писмено одобрење родитеља или са непосредним присуством. Током скокова, све се може догодити и законски представници детета морају ово разумети.

Важно је напоменути да су неки падобранство клубови дозволити деци са само 16 година, али у тандему са инструктором да опробају у таквом екстремни лекција момци су од 9 година. Истина, нема много таквих објеката и потребно је сазнати услове на лицу места.

Шта је потребно да направите скок?

Чак и ако сте погодни за падобранство према старосној доби, вреди се правилно припремити за скок, јер сви градови немају аеродроме за такве активности. Стога, рецимо, корак по корак, акциони план за оне који су одлучили да скачу.

Да бисте скочили, потребно је:

Екстремни хобији: колико година можете скачити падобраном?
 • Сазнајте да ли постоји клуб за падобранство у граду вашег боравка или у блиској будућности;
 • Разјасните цену класа, старост од којег можете скачити, као и која су ограничења из здравствених разлога. Треба одмах да се приметите да ће трошак таквих екстремних хобија зависити од територије вашег боравка. И то је немогуће рећи тачно шта ће бити цијена. Они који почињу да праве падобранство озбиљно, имају у виду да је први скок скупљи од следећих. То је због чињенице да ће током почетног третмана бити обучени. Биће одржана у неколико фаза. Научићете теорију, научите како да изађете из авиона и се понашате право у тренутку скокне, како се копати, научити сигурносни уређај и добити много више корисних информација;
 • Након што се клуб пронадје, неопходно је проћи кроз медицинску комисију, тако да ће стручњаци дати “Добро” на скоку. У неким аероклубовима сертификат није потребан, постоји осигурање. За ово ће вам требати пасош и, ако још нисте достигли већину, писмено одобрење од родитеља (њихово лично присуство);
 • Када се све формалности реше, започете ће теоретске лекције, а затим и практичне: вештине ће бити испланиране на симулатору специјално креираном за то;
 • Када “Ток младог борца” ће бити усвојен, можете остварити свој сан – да скочите падобраном. Први пут то се извршити у тандему са искусним инструкторима, било самостално, али у овом случају висина не више од 800 метара. Можда ће неко рећи да је скок од такве висине није интересантно, ви сте у праву, осећајући само незабораван.

Одговори на питања од интереса

Осим ограничења узраста, желећи да скоче падобраном, забринути су и друга питања.

Покушајмо одговорити на најчешћа питања:

Екстремни хобији: колико година можете скачити падобраном?
 • Под којим временским условима људи скочу? Можеш направити скок уколико нема јаког вјетра на улици, нема падавина и нема облака. Прије сваког лета менаџмент клуба одлучује о сигурности акције;
 • Са којом минималном и максималном тежином можете скачити падобраном? Скидајама са тежином од 45 кг је дозвољено да скоче, то је минимална марка, максимално 95 кг;
 • Да ли има година у години када падобранци не скачу? Као таква, нема ограничења сезонскости, све зависи од временских услова;
 • Од које висине прво скачете падобраном? За први експеримент, оптимална висина је 800-900 м;
 • Да ли је могуће јести на дан када је први “Лет”? Да, можеш. Нема ограничења у исхрани, пратећи уобичајену дијету;
 • Колико брзо падобран падне? Индикатори до 5 м / с;
 • Могу ли бити повређен приликом слетања? Да, постоји такав ризик, па је веома важно да будете упућени и обучени;
 • Желим да скочим са падобраном, како превладати страх од висине? У овом случају, главна ствар је жеља, брзо одустајање од страха, већ су потврдили многи људи.

Још има много питања која интересују људе који сањају “Фли” са падобраном, да би одговорили на све, једноставно је нестварно. Али желим да још једном напоменути важну ствар: грађани који имају хроничне болести, повреде и проблеми са коштаног система, пре него што одлучите да експериментише са падобраном, што је потребно да се консултујете лекара.

Сањ је, наравно, диван, али не морате ризиковати своје здравље. Сретно и добри летови!

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

60 + = 63