Када је боље трчати - ујутру или увече? | pangudownloads.com
Спорт и здравље

Када је боље трчати – ујутру или увече?

Једно од најстрашнијих осећања на свету се вуче из кревета, обучава се и иде на трчање. Љубавници спавања питају широм света: "Зашто бих требао да идем ујутру? Али постоје и други људи који скоче из кревета у 4.30 ујутро, и сви су спремни за десет километара продуктивне трке са мотом "Јутро је најбоље вријеме за кретање!"

Али у великој мјери - ово је само личност и оба тркача не знају када је боље ускоро или у вечерњим сатима.

Када је трчање корисније?

Ујутру или увече - многи људи имају такво питање само зато што први трчај у зору изгледа као пакао. Стога је вредно схватити када је боље да трчите ујутро или вече за здравље. За све научне и медицинске чињенице јутарњи рад је најгора опција.

Када је боље трчати - ујутру или увече?

Тело треба пажљиво пробудити, али није озбиљно поткопано и напето. Студије су показале да је тело склоније повредама, ризику од можданог удара и срчаног удара ујутру. Разлог за овакву зависност је једноставан: сви зглобови се хладе током ноћи, мишићи и посуде се опусте. Ако возите било који аутомобил без топлог мотора на стази, можете га једноставно прекинути. Стручњаци верују да трчање ујутру треба бити лагано и нежно, тако да тело има времена да се загреје и загреје. Али са редовним џогирањем смањују се ризици од повреда, поред тога се побољшава квалитет спавања - тело се навикава на јутарње вежбање.

Када јутро и вече нису прикладне, а ви морате трчати током дана, онда само лична осјећања ступају на снагу. Слушајте биоритме тела, јер је поподне идеално. Тело је већ загрејано и загрејано, жудило је покретом. Температура тела обично достигне врхунац око 4-5 сати, можете започети било коју активност.

Исхрана током дана игра важну улогу у вођењу ефикасности. Једите здраву и уравнотежену храну. Доступност флуида је довољна, што је важно за губитак тежине и за тренирање вашег срца.

Вечерња пракса трчањем убија две птице једним каменом: уклања стрес примљен током дана и обучава тело. Завршетак џогирања је одличан осећај. Можете уморити умор топлим тушем, пити млеко и спавати. Али научници су сазнали да људи који возе у вечерњим часовима често прескочају трчање, јер је потребно више воље да устану након што раде са кауча и поново крену.

Када је ефикаснији?

Када је боље трчати - ујутру или увече?

Трчање ујутро или увече - на ово питање су одговорили научници 2009. године, када су саветовали
да тренира у 4-8 часова увече због високих хормоналних индекса. Тело је у оптималним условима за физичку активност. Кинезиологија је забележила повећање обртног момента и максималне перформансе у сваком трчању. Стога, време рада не утиче на перформансе. Међутим, све више тело се загреје пре обуке, то ће боље функционисати.

Међутим, неке студије показују да је боље рано ујутро него у вечерњим сатима.

Ево зашто:

  1. крвни притисак је смањен;
  2. тело се терети за живост;
  3. дневна рутина се одржава.

Зашто функционишу ови фактори? Зато што су важни за здравље и дисциплину.

Рано јутро трчање (или брзо ходање) има позитиван ефекат на крвни притисак, што потврђује истраживање. Притисак субјеката смањен је за 10% током дана и за 25% ноћу.

Када је боље трчати - ујутру или увече?

Ларки заиста морају да покрећу тело, као да је из потискивача, да пробуди енергију и подеси у радно расположење. Ако тренинг тежине за губитак тежине може да се спроведе после 11 сати или од 4 до 6 часова, у јутарњим сатима би требало урадити лагану горућу трку на пулсу од 60% од максимума.

Трчање није штетно, али можете прећи на прекуку. Многи врло успјешни тркачи тренирају два пута дневно, идући на одређене резултате.


Израдите одговарајући распоред, узимајући у обзир нутриционе и одморне факторе.

Трчање ујутру и увече - могу ли се учитати два пута дневно?

Запитајте се - али за шта? Зашто професионални тркачи могу трчати два пута дневно? Зато што програмирају обуку за одређени резултат, осим губитка тежине.

Може се запазити сљедеће карактеристике јутарњег рада:

  1. јутарњи трчај је тиши, без бушења на стазама, и без исцрпљујуће топлоте;
  2. ако требате тренирати за јутарњу трку, онда морате трчати ујутро, тако да се тело навикне на терет у ово доба дана;
  3. ако желите да покренете интервал (спринт) утрку ујутру, боље је да замените трчање и интензивно ходање како бисте загрејали тело или покренули круг споро, загревање зглобова.

Када је боље да трчите ујутро или вече за брз губитак тежине?

Једном када су научници рекли да је потребно да се изгуби тежина, боље је ићи ујутро, јер се увече чувају
гликоген се попуњава, а инсулин је на високом нивоу, спречавајући сагоревање масти. Међутим, студија је показала да кардио (или трчање) ујутро не укључује механизам сагоревања масти током остатка дана.

Када је боље трчати - ујутру или увече?

Када особа води, постоји напетост мишића, која на крају тренинга постаје потрошач енергије за опоравак, што је важно за губитак тежине.

Ако убаците мало угљених хидрата у тело, мишићи ће радити јаче него што можете изазвати још више калорија.

Научници су открили да је трчање после доручка ефикасно у смислу губитка тежине након тренинга. Након буђења, тијело је у стању катаболизма, а ако му дати више стреса, почеће да се пали, укључујући мишићну масу.

Наравно, за губитак тежине у смислу губитка тежине - то је корисно. Али на дуже стазе, морате ојачати мишиће како бисте изгубили тежину, тако да тежина не скочи.

Могу ли вежбати неколико пута дневно за мршављење?

Када је боље трчати - ујутру или увече?

Америчка научници су једном проверили теорију кратких трчања.

Они су понудили волонтерима да трче 10 минута три пута дневно, а користећи интервалне трке - мењање 30 секунди брзог трчања и 30 секунди споро. Резултати су импресивни за губитак тежине - људи су изгубили масти и задржали мишиће.

Време трчања је лични избор. Можете да изведете експеримент тако што ћете изабрати када је тело најефикасније у покретању или прилагоди распореду тренинга снаге.

Када трчати? Када има снагу.

Трчање кроз снагу, трчање до празног стомака и након несреће, представља пораст нивоа хормона кортизола, накнадног претеривања и акумулације масти. Мисли и поступај!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

41 + = 50