Како пронаћи тренера за фитнес? | pangudownloads.com
Спорт и здравље

Како пронаћи тренера за фитнес?

Пошто је последњих година физичко образовање постало захтевано правило, велика пажња посвећена је квалификацији инструктора фитнес центра. Тражећи побољшање фигуре, особа тражи најбоље. Наравно, најтраженији тренер фитнеса који има високе професионалне квалитете и задовољава низ додатних захтева.

Лични фитнес тренер: неопходни квалитети

Нажалост, већ дуго времена постојало је мишљење да скоро свако са спортском обуком може радити као лични инструктор. Заправо, знање које тренер фитнеса треба да поседује, као и посебне вјештине неопходне за такве активности, много је опширније.

Пре свега, особа мора бити довољно издржљива.

Како пронаћи тренера за фитнес?

Специфичност професије је да неколико сати дневно инструктор не говори само клијенту о вјежбама које треба обавити, већ често учествује у процесу, показујући на лични примјер како радити на симулаторима.

Контакт са неколико клијената изазива осећај не само физичког, већ и психолошког замора.

У исто време, неопходно је одржати позитивно расположење током дана, показујући да физичко оптерећење доноси задовољство.

Дужност тренера за фитнесс је вештине комуникације, пошто његов приход зависи од способности комуницирања са клијентима. Често, особа која је позвана да подучава вјештине рада на симулаторима или поседује јогу, мора обављати улогу личног психолога. Стога, људи који нису у могућности да подрже разговор и покажу свој интерес, боље је изабрати другу професију.

Инструктор треба да буде пример, тако да је важно одржати свој спортски изглед. Мало је вероватно да ће почетник, видјети тренера са “пузиком”, остати у овом клубу. Препоручљиво је држати облик који привлачи купце.

Како пронаћи тренера за фитнес?

Способност фитнесс тренера да учи је велики плус.

Нажалост, у овом тренутку практично нема образовног профила. Често бивши бивши атлети раде у клубовима, постижући одређене висине у једном правцу. Али чешће да се фитнес сада не прибегава ескалацији мускулатуре и проналажењу здравља.

Стога је неопходно постати инструктор за фитнесс, савладати неколико суседних праваца, имати барем иницијално знање о анатомији, да бисте могли пружити прву помоћ. Посебно је важна квалификација за дечји тренер за фитнес, јер је у овом случају лако оштетити крхко тело.

Требало би да знате да је спортиста и професионални инструктор различите професије. Особа која има награду у спорту, особа не мора нужно да ради као инструктор, објашњавајући субтилност процеса, знајући како пронаћи мотивацију, одговарајући на нова питања.

Због тога је веома важно изабрати истински компетентног тренера, који може буквално пронаћи индивидуални приступ сваком клијенту.

Како одабрати вредног тренера?

Имајући у виду да, када бирају тренера, верују у њихово здравље, потребно је то узети у обзир уз одговорност:

Како пронаћи тренера за фитнес?
  1. За почетак, мање пажње треба посветити спортској регалији подносиоца представке. Задатак инструктора није да расте нова звезда ски скијања или пливања, већ да се обезбеди одлично здравље, да би се решили здравствених проблема, да повуче фигуре. Стога је много важније питати о квалификацији стручњака у изабраном правцу, да сазнамо кроз који тренинг је пролазио, који додатни курсеви је похађао;
  2. Немојте безрезервно веровати мишљењу пријатеља. Препоручљиво је лично присуствовати тренингу или подићи уводни билтен. Ово ће помоћи да разумете шта је укључено у услове тренера фитнеса, колико је лако комуницирати с њим, без обзира да ли особа верује. Дјечији инструктор треба да се добро слави са децом, искористи ауторитет и истовремено постане пријатељ;
  3. Ако се уводна лекција одвија са потпуним недостатком инструктора за проблеме потенцијалног клијента, боље је тражити још једног специјалисте. Мало је вероватно да инструктор, који не показује интересовање, може постати заиста корисно. На пример, било који компетентни стручњак ће сазнати које болести пати од клијента како би се правилно организовао оптерећење;
  4. Како пронаћи тренера за фитнес?Да полажу курсеве и да могу применити знање у пракси – различите ствари. Ако неко време, када су задовољени сви услови личног тренера, минимална позитивна динамика не може бити постигнута, онда је његова квалификација “пухана” и вреди обратити пажњу другим инструкторима;
  5. Особа са талентовим тренером и добром обуком, већ у уводној лекцији, моћи ће да утврди која врста фитнесса ће бити најпотребнија и атрактивнија за клијента. Такође је одговоран тренер да одреди оптимално оптерећење, узимајући у обзир жеље клијента;
  6. Надлежни тренер неће говорити само о процесу обуке, већ ће објаснити и који процеси се јављају у мишићном ткиву, зашто је важно извршити вјежбу на овај начин.

Одабир вредног тренера, морате пажљиво спровести своје препоруке, а не схиркинг физички напор. Само у овом случају биће могуће добити позитивну динамику.

Не заборавите да резултат једнако зависи од квалификације инструктора и од пажње клијента.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

16 − = 7