Плесна аеробика: модерна линија фитнеса | pangudownloads.com
Спорт и здравље

Плесна аеробика: модерна линија фитнеса

Плесна аеробика: модерна линија фитнеса

Плесна аеробика или истезање је програм који се састоји од специјално дизајнираних покрета који се изводе на музику. Спровођење таквих ритмичких вежби има за циљ смањење тежине, побољшање здравља, развијање и јачање мишића, формирање лијепе фигуре.

Ово је једна од модерних области фитнеса, која није само најефикаснија већ и веома занимљива. Основа плесних програма састоји се од неколико музичких праваца, као што су хип-хоп, латин, функ, јазз-модерни и неки други. За сваку од ових подручја плесне аеробике карактеристична је њена музика и кретања.

Зашто је корисно плесати аеробику?

Ефикасност и корисност плесне аеробике су толико очигледне да не захтевају доказе. Људи који се баве овом врстом фитнесса, запамтите да не само да губе тежину плесом аеробике, већ и да се осећају боље.

Редовно похађајући часове, можете остварити ове циљеве:

 • смањити тежину;
 • ојачати мишиће;
 • побољшати положај;
 • учинити црту атрактивнијом;
 • нормализовати кардиоваскуларни систем.

Штавише, специфични покрети помажу у развијању пластичности и флексибилности. Овакав аеробик нема старосну границу, по жељи може плесати и децу и одрасле. Такве лекције под надзором тренера су корисне и за труднице.

Плесна аеробика: модерна линија фитнеса

Важно је знати да плесна аеробика за почетнике треба водити само у комбинацији са тренером, чиме се елиминише могућност повреде.

Аеробика штити особу од појаве стресних ситуација, јер му даје моћни пуњач позитивне енергије. Жељене промене можете постићи само ако завршите 2 сата три пута недељно.

Стилови плесне аеробике

Када похађају часове за аеробик у плесу, сви могу да изаберу правац који воле. Постоји много варијанти истезања, зависно од циљева, као и на покретима.

Међу његовим упутствима можете изабрати такве врсте аеробике у плесу:

Плесна аеробика: модерна линија фитнеса
 • Беллиданце. Постала је популарна не тако давно, међутим, омиљена је забава многих девојака и жена. Беллуринг је арапски плесни плес који се сматра најомиљенијим и шармантним стилом. Уз помоћ ритмичких покрета, можете се ослободити депозита масти у струку и боковима, затегнути абдоминалне мишиће и знатно побољшати држање. За почетнике који се баве фитнесом, не тражи се обука, што је предност смера, али требали бисте знати да можете изгубити тежину прије него након 3 мјесеца интензивне обуке;
 • Стрип плес. Људи од 25 до 40 година преферирају ову врсту фитнесса. Свака лекција почиње са тренингом за загревање и снагом. Главни правац плесне траке је истезање, чему се посебна пажња посвећује током часова;
 • Јазз аеробика. Главна сврха ове врсте плесне аеробике је елиминисање недостатка држања. Класе се састоје од загревања, тла, главни и завршни дио, траје у просјеку 60 минута;
 • Функ. Овај правац истезања је извршавање кретања у доследном и континуираном нивоу умереног интензитета. Главно оптерећење пада на кичму, јер током вјежбања потребно је извјесно кретање тела. Људи који већ имају добар кореографски тренинг могу се бавити функ аеробиком;
 • Хип Хоп. Хип-хоп плес аеробика ће одговарати издржљивим људима, јер се овај правац сматра једним од најтежих врста савременог истезања. Плесни хип-хоп, у једној сесији, можете спалити око 450 килокалорија;
 • Латина. За класе плесне аеробике Латине, интензивни покрети бокова, фиксна позиција леђног и пролећног корака су инхерентна. Овај смјер није карактерисан силом, али тренер може компликовати комбинацију скакањем.

Овако велики број плесних праваца омогућава скоро свакој особи да изабере музику за коју је најбоље плесати. Током тренинга, као иу циљу изградње праве кореографије, важно је да будете у могућности да изаберете музику.

За плесну аеробику, музика би требала бити ритмична и енергична, поставља темпо и интензитет вежбања фитнесса.

Током вјежбе на аеробикама у плесу растемо танко, побољшавамо наше здравље, ојачавамо наше тело, повећавамо издржљивост и ефикасност.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

72 − = 69