Шетња с ски стубовима: ући у здраву будућност | pangudownloads.com
Спорт и здравље

Шетња с ски стубовима: ући у здраву будућност

И ви нисте видели бубе за памћење, паметне девојке или тинејџере у парку вашег града, који ходају веселим по улицама, држећи штапове у рукама? Ако није, онда обавезно идите и видите, то је вриједно. Такви људи напуњују неку врсту енергије без преседана, желим заборавити на све проблеме и ући у њихове чинове и ходати, ходати, ходати према здравом начину живота.

Ово је прилично нова врста физичке активности, која се назива нордијским или скандинавским ходањем, постиже велику популарност међу спортским навијачима. Данас ћемо причати о овом новом тренду.

Мало из историје шетње с ски стубовима

Шетња с ски стубовима: ући у здраву будућност

Ова спортска шетња је врло нови смјер у часовима физичке кондиције. По први пут у јавности чуо за ове класе, када Фин Марка КУИНТИН 1997. патентирао технику. Наравно, није потребно да верује да КУИНТИН је дошао до ових лекција, радије, он је позајмио мало боља и завршио, технику финских скијаша који су провели обуку ван сезоне са употребом полова. Спортисти су активно отишли ​​са овим алатима.

Важно је напоменути занимљив тачку да они скијаша, који су били ангажовани у ван сезоне хода са ски мотке, конкуренција је показао резултат је неколико пута већа од својих ривала, не да спроведе такву обуку. То је омогућило да се закључи да ове студије помажу да се одржи одличну форму и осећају да, у ствари, сада привлачи милионе људи да ову обуку.

Када "Епидемија" Овакве шетње су почеле да обухватају све више људи, Кантан је издао приручник за помоћ новим особама. Поред тога, носилац ауторских права завршио је скијашке стазе за скандинавски ходање, што их чини погоднијим за коришћење. Истина, то не значи да је обавезно трчати и купити нову опрему, а са уобичајеним штапићима који већ дуго окупљају прашину у остави, то можете учинити. Најважније је започети!

Има ли користи ходања с ски стубовима?

Шетња с ски стубовима: ући у здраву будућност

Када је ова врста физичке активности почела да постаје популарна, доктори из различитих земаља почели су да спроводе истраживања како би схватили колико су то ефикасне и корисне.

Специјалисти су били задовољни њиховим запажањима, рекавши да ходање са штаповима утиче на здравствени статус и чини скоро цело тело да ради. Посебно је задовољавајуће што долазе мишићи раменог појаса и леђа, који нису увијек ефикасни у другим врстама активности.

Због чињенице да је приликом шетње са штаповима оптерећење на доњим удовима минимално (не утиче на колено, зглобове зглобова итд.), Ова активност се може решити код људи са проблемима са ногама.

Као и свака физичка активност, ходање са ски стубовима је погодно за губитак тежине. У неким клиникама за смањење телесне тежине, ходање са штапићима је укључено у програм обуке. Такве вежбе помажу не само да се отарасе мржње која је мрзела, већ и повећати издржљивост, побољшати рад кардиоваскуларних и респираторних система. Особа која се редовно ангажује у овој врсти активности сазнаје да поседује своје тело и развија правилан положај.

У клиникама широм свијета ходајући с ски стубовима сматра се лековитим, обавезно је укључено у рехабилитациони курс за пацијенте који су преживјели трауму или операцију на локомоторном апарату.

Стручњаци препоручују ходање штаповима људима са сљедећим болестима:

  • депресија;
  • сколиоза;
  • проблеми са плућима;
  • остеохондроза, итд.

О мерама предострожности

Шетња с ски стубовима: ући у здраву будућност

Шта би био велики спортски хода са ски половима може бити, људи са хроничним болестима срца и других озбиљних обољења пре почетка обуке, потребно је обратити се лекару.

Ако нема озбиљних здравствених проблема, осећате се добро и пуно енергије, онда можете почети ходати. Али запамтите, немојте одмах покушати поставити светски рекорд. Настава почиње постепено, повећавајући темпо и побољшавајући њихове перформансе.

Да уживате у овом спорту, вежбајте редовно, бирате одговарајућу одећу, обућу и опрему за њих.

Ако сте почетник и никада нисте урадили планинарење са штапићима, онда прве класе треба водити под надзором инструктора. Важно је напоменути да се у многим градовима у љето у парковима таква обука проводи апсолутно бесплатно или симболичним новцем, што вам омогућава да пробате нову врсту физичке активности за све.

Мало о технику пешачења са шипкама

Ако прочитате Цантан додатак, постаје јасно да је исправно ходање током тренинга природни покрет, познат многим. То јест, у вежби потребно је слободно и лако померити удове, док руке и стопала раде синхроно. Носите десну руку, коракајте са левом стопалом, ставите је прво на пету, а затим пењете на прст. Затим наставите са следећим кораком. Што шириш шире, то ће вам више бити потребно да замахнете руком. Техника губитка тежине мора бити што је могуће интензивнија, шири се препоручује широко.

За почетнике је важна прва обука и техника постављања. Неопходно је стално пратити
рад ногу и рукама. Када се горњи екран помери, важно је да је благо савијен на споју лакта, а спортска опрема је благо нагнута.

Шетња с ски стубовима: ући у здраву будућност

Друга рука је такође савијена на зглобу, али се налази на нивоу појаса и помера уназад. Немојте журити да повећате темпо класе. Први пут одаберите онај који вам је угодан, пожељно је да је мало бржа од брзине ходања. Када ваш физички облик дозвољава, можете почети да градите темпо. Да би се диверзификовале шетње, а тело није навикло на исту врсту оптерећења, периодично врши интервенције убрзања или чак малих јогова.

О регуларности обуке

Свака физичка активност неће бити корисна ако се класе одвијају на хаотичан начин. Оптималан број тренинга недељно је 3, који трају по 30 минута. Овај распоред је савршен за почетнике, омогућиће вам да се укључите у процес без икаквог замора и замора.

Када се тело навикне на оптерећење, можете повећати број сесија до 6 пута недељно, а трајање до 1 сата. Људи који су се толико дуго бавили, запазите да су побољшали своје здравље, расположење и спавање. У принципу, користи су очигледне и, инцидентно, и за бројке.

За старије људе, као и за појединце који пате од прекомерне тежине, препоручује се започињање наставе од 15 минута двапут за 7 дана. Темпо ових категорија грађана треба да се повећа веома споро, пажљиво слушајући своје тело.

Шетња с ски стубовима: ући у здраву будућност

У свом приручнику, Кантан скреће пажњу на чињеницу да је прије почетка шетње веома важно да се загреје. Може бити апсолутно било које, главна ствар је да се користе сви делови тела. Марк сам описује начин како да се тело угреје пре тренинга, користећи импровизован инвентар. Причвршћивање је такође важно за сваку физичку активност. Након што завршите са ходањем, немојте одмах да се зауставите, само успорите и удите у потпуности. Проширује мишиће тела, такође леђа и бедра.

Након првог тренинга, препоручује се лежи у топлој купки или посети купатило, то ће помоћи у отклањању тензија у мишићима и опуштању.

Овде, у принципу, и све корисне информације за данас. Ако сте већ дуго сањали о витким фигурама или побољшали своје тијело, онда покушајте са спортским ходањем с ски стубовима. То не само да помаже да стекне сјајни изглед, већ и додаје снагу, енергију, живост.

Волите се, играјте се и будите срећни! Сретно!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 + 4 =