Вјежба "Бирцх" - правила извршења, користи и штете | pangudownloads.com
Спорт и здравље

Вјежба “Бирцх” – правила извршења, користи и штете

Вјежба “Бирцх” позната је многима из школе. Овај раме штанд, на коме су ноге проширена вертикално навише, су главе, рамена и лактови за подршку. Истовремено, абдоминални притисак и задњица су јако напети. Ове вежбе су ефикасни не само да би ваше тело дивну форму, корисна вежба “Бреза”, као и за здравље, као што су хемороиди, ако немате контраиндикације као болести кичме и кардиоваскуларни систем.

Када се овај став изведе, постоје два проблема који треба ускладити: велики проток крви у главу и притисак на леђима због телесне тежине.

Прилив крви у главу може се подесити притиском браде на цервикални фосу. Са овим повећањем крвног притиска се смањује, али притисак на леђима повећава се. Ако се притисак брадавице на цервикални фоси смањује, притисак на задњи део врата се такође смањује, али у овом случају већа количина крви достиже главу.

“Халф-бирцх”

Вјежба "Бирцх" - правила извршења, користи и штете

Да би почетнику лакше прилагодили степен крвотока до напетости главе и врата, прво треба да урадите вежбу “Халф-бирцх”или како се зове у јога Випарита Карани, у којем тело савијена у куковима (савијање опсег може да се подеси) и стоји вертикално изнад главе, тако да проток крви у главу, је много мањи.

Из истог разлога, главна тјелесна тежина се преноси на лактове и, у мањој мери, на врат, мало можете подићи главу.


То је могуће учинити неколико месеци “Халф-бирцх”, постепено доводећи положај тела у вертикалну позицију. Када се врат и рамена појачају, постепено почињемо да се пунимо “Бирцх трее”.

“Бирцх” – како правилно урадити вјежбу

Да изврсимо беззу, под рамена смо поставили одећу неколико пута. Требало би да буде довољно широко да се рамена слободно леже на њој. Није лоше, ако ћебе лежи на мат или тепих, онда неће кретати и слајд. Да би се правилно до вежбу, важно је да се врата и главе су из ћебади, али глава није лежао директно на подлогу или на другим подлогама.

Под главом је боље ставити клизав материјал, на пример, свилену марамицу. Чињеница је да када изводите “Халф-бирцх” и “Бирцхес” задњи део врата се продужава, тако да глава треба да буде у могућности да се креће у супротном правцу, у супротном постоји ризик од повреда од удараца.

Дакле, основна правила су:

 • Рамена треба да лежи на рубу ћебе;
 • врат слободно испред одеја;
 • глава – на клизавој површини.

Обратите пажњу, то, стављајући под рамена неколико дебелих ћебади један на други, не решавате проблем који је наведен на почетку. Онда, наравно, неће бити притиска на леђима, бради и грлићу материце, али из истог разлога, превише крви ће ући у главу. Због тога склоните једно ћебе и почните са “Халф-бирцх”.

Користи и штету вјежби “полу-бреза” и “бреза”

При започињању вежбе вреди знати за шта је корисно и за кога је контраиндиковано. У неким случајевима овај тренинг може изазвати компликације у здрављу. Немојте вежбати за малу децу и труднице, као и особе са одређеним здравственим проблемима. Које специфичне користи и контраиндикације за ову вежбу биће размотрене ниже.

Вежба “бреза” је добра:

Вјежба "Бирцх" - правила извршења, користи и штете
 • има тонички ефекат на штитне жлезде и паратироидне жлезде као резултат боље циркулације крви;
 • повећава снабдевање крви и кисеоника на врату, груди, плућа;
 • помаже у превенцији грла и прехладе;
 • може ослободити астму и бронхитис;
 • помаже у тренингу абдоминалних мишића и побољшава проток крви до карлице, тако да вежбате “Бирцх” показује се хемориди;
 • промена у правцу гравитације враћа процес дефекације и бори се са запињањем, што олакшава пречишћавање тијела токсина;
 • помирује нервни систем и психу;
 • Редовне дневне вежбе повећавају виталност и расположење.

Контраиндикације на вежбу “Бирцх”

Приликом извођења ових вежби ризично је:

 • може штетити са високим крвним притиском и хипертензијом;
 • жене током менструације и трудноће;
 • са болестима кичме;
 • са болестима ушију.

Након завршетка ракете, савијте колена и оставите их тако, без подизања главе.

Ово ће избјећи штетни нагли пад притиска. Лежи на леђима, проширите ноге напред и опустите се, постизање хармоничног стања ума и тела.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

67 − = 57