Hur man tar bort överskott av vatten från kroppen | pangudownloads.com
Sport och hälsa

Hur man tar bort överskott av vatten från kroppen

För att uppnå detta mål, för att få de perfekta proportionerna av figuren, förhindra ett par extra pund, bli av med som inte lyckas? Var inte panik! Kanske orsakerna till bristen är inte i närvaro av fettavlagringar, men vid ackumulering av överskott av vatten i kroppen.

Vanliga orsaker till närvaron av överflödigt vatten i kroppen

Hur man tar bort överskott av vatten från kroppen

Det finns många faktorer som påverkar ackumuleringen av intercellulärt vatten, vilket leder till svullnad i vävnaderna.

Vi kan emellertid identifiera huvudorsakerna:

 • njursjukdom eller kardiovaskulärt system;
 • hormonell obalans
 • funktioner i menstruationscykeln
 • otillräcklig användning av vatten
 • överdriven användning av diuretika i kosten
 • överdriven saltintag
 • långsam metabolism i samband med otillräcklig aktivitet
 • arbetsvillkor, där hela dagen måste spenderas på ben eller sittande.

Om vätskans ackumulering beror på hälsoproblem, bör du inte ta ut vatten själv. Gör detta först efter att ha identifierat sjukdomen, vilket leder till svullnad och i enlighet med rekommendationer från en professionell läkare.

Hemma kan överskottsvatten endast matas ut till helt friska kvinnor, vars problem ligger i undernäring eller otillräcklig fysisk aktivitet. 

Rådet för användning av vätskor

Av någon anledning tror många kvinnor att en liten mängd vatten under dagen kan lindra deras svullnad. Ändå leder begränsningen av vätskan in i kroppen, tvärtom, till en försämring av problemet. För att förstå hemligheten måste du förstå hur kroppen reagerar på brist på vatten. 

Om vattenförsörjningen är avskuren ett tag i huset, kommer försiktiga hemmafru alltid att göra reserver med krukor och plastflaskor. Också kommer vår kropp. Om det inte finns tillräcklig volym vätska, börjar den ackumulera den i det intercellulära utrymmet, vilket leder till utseende av ödem och olyckliga extra pounds. 

När den erforderliga volymen av vatten startas systematiskt, kommer organismen "häller ut"Överdriven vätska. Det är därför rationell näring och ger mycket vatten under dagen. Dietister rekommenderar ca 1 kg av vikt för att konsumera ca 30 ml vätska. 

Det finns dock ett litet knep här. Inte varje drink uppfattas av kroppen som en användbar vätska, som är nödvändig för normal funktion. Ta bort överskott av vatten, med menyn mycket te, kaffe, drycker med koldioxid och alkohol kommer inte att fungera. Alla dessa produkter har varierande grad av diuretisk effekt och leder därför till utsöndring av vatten. 

För att bli av med puffiness och övervikt, räcker det med att minska förbrukningen av oönskade drycker och dricka mer vanligt vatten. Det enda undantaget är grönt te med tillsats av mjölk. Dryck tar bort överskott av vätska utan att orsaka stress. 

Begränsa saltintaget

En annan vanlig orsak till ackumulering av intercellulär vätska är saltets kärlek. Överdriven mängd salt som kommer med mat provocerar en stark törst. Därför verkar det, det finns ingen anledning till larm, eftersom kroppen får tillräckligt med vatten? 

Det är bara all inkommande vätska, han spenderar för normalisering av metaboliska processer, försöker snabbt bli av med salter. Som ett resultat är det en ökning i urinering och svullnad, som orsakas av kroppens ansträngningar för att kompensera för bristen på vätskebalans likviderad för normalisering. 

För att inte lida av smärta på grund av den konstanta svullnaden i vävnaderna, är det nödvändigt att minska användningen av salt i kosten. Förresten, nästan varje diet rekommenderar nedosalivat mat, så att kampen mot vikt gav en riktigt bra effekt. 

Hur man tar bort överskottsvätska utan att skada din hälsa?

Om du vill ta bort överflödigt vatten från kroppen, bör du följa några regler varje dag.

Det bör noteras att överträdelsen av rekommendationerna igen kommer att leda till problem:

Hur man tar bort överskott av vatten från kroppen
 • Det är nödvändigt att minska mängden salt i kosten. Om det behövs måste du tillsätta salt till färdiga måltider. Vid köp av kryddor är det lämpligt att undvika att köpa blandningar som innehåller salt. Att vänja sig på sin frånvaro hjälper olika såser, till exempel soja eller citron.
 • Det är nödvändigt att lägga till ingredienser i den dagliga menyn som kan normalisera vattenbalansen. Bland sådana produkter: nässla, vattenmelon, sorrel, selleri. Dricksvattenmelon rekommenderas dock inte alltid, eftersom det ger en uttalad diuretisk effekt. Denna ingrediens är bra för lossning, liksom rengöring av slagg och vatten på kort tid.
 • Ett bra sätt, hur du kan ta bort överflödigt vatten från kroppen - försök att laga mat som ingår i dietmat. Det är nog att applicera lossningssystemet i 1-2 dagar för att glömma svullnad under lång tid. Bredd används pumpa juice, te med mjölk, havregryn, kokt på vatten, gröt, låg fetthalt 
 • Ta bort överskott av vätska genom att minska intaget av kolhydrater och fetter. Förresten, i det här fallet kommer det att vara möjligt att snabbt föra figuren tillbaka till normal; 
 • Det är lämpligt att regelbundet besöka en finsk bastu eller ryska ångbastu. För ett besök kan du dra upp till 3 liter överskott av vätska; 
 • Fysiska belastningar bidrar till accelerationen av metaboliska processer. För att eliminera puffiness bör du därför ompröva dina vanor och börja röra sig. Det är exempelvis önskvärt att vara i frisk luft oftare. 

Kvinnor som vill snabbt ta bort överflödigt vatten från kroppen, vill jag varna mot ett dödligt misstag. För att behålla din hälsa måste du överväga att processen ska vara långsam, så att du gradvis kan ta bort vatten.

Annars är uttorkning och uttömning av kroppen möjlig, vilket är fylld med anorexi. I världen registrerades många dödsfall, vilket berodde på uttorkning, bland annat på grund av en önskan att förbättra proportionerna i figuren. 

Fysiska övningar för eliminering av ödem

Hur man tar bort överskott av vatten från kroppen

För närvarande har den gymnastik som rekommenderas av Katsudzo Nishi blivit populär över hela världen. Övningskomplexet är enkelt och tillåter att man tar bort överskott av vatten om orsakerna till ackumuleringen inte ligger i sjukdomen. 

Ligger på ryggen, bör en man sträcka sina armar och ben uppåt. Efter några minuter fortsätter du att ligga i den här positionen, du ska noga skaka benen, gradvis öka rörelsens amplitud. Den vibration som skapas samtidigt bidrar till att förbättra kärlens ton och rensar dem för blodstagnation. 

Om du skakar lemmar lata, kan du bara luta dina fötter mot väggen och lyfta dem så högt som möjligt. I denna position måste du spendera några minuter. Samtidigt kan du göra gymnastik för händerna, och särskilt lat - läs en bok. 

Genom att använda enkla metoder för att avlägsna överskottsvätska kan du förbättra ditt tillstånd avsevärt, uppnå extra enkelhet i hela kroppen och förlora äntligen ett par absolut onödiga kilogram.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

72 + = 78