Hur växer musklerna och vad behöver de för att växa? | pangudownloads.com
Sport och hälsa

Hur växer musklerna och vad behöver de för att växa?

Träning för vikt, för lättnad, för viktminskning – alla består i att förändra kroppens struktur, nämligen i muskelväxt. Om hur musklerna växer måste du veta när du skriver muskelmassa och när du förlorar vikt.

Skelettmuskler är filiform myofibriller och sarkomerer, som bildar fibrer som är benägna att sammandraga.

Hur växer musklerna och vad behöver de för att växa?

Alla 650 musklerna i människokroppen tar emot signaler från motor neuroner som refererar till sarkoplasmisk retikulum. Atletens styrka beror på cellernas respons på impulserna. Om en person som inte har betydande muskler kan arbeta med tung vikt, aktiverar hans motor neuroner bättre muskelarbetet. Tillväxten börjar alltid med en ökning av styrkan, för det är hur cellerna blir mottagliga för belastningen.

Hur växer musklerna? Fysiologi och anatomi

Efter träning återställs eller förstörs den förstörda muskelfibern, med hjälp av intracellulära reaktioner, nya proteinfibrer eller myofibriller bildas. På grund av myofibriller uppträder musklerna, hypertrofi förekommer. Det är möjligt om proteinsyntesens hastighet är större än dess sönderfallshastighet. Denna process sker endast efter belastning, under vila, när du behöver äta tillräckligt med protein och kolhydrater, och kallas anpassning.

Efter träning växer musklerna på grund av satellitceller som beter sig som stamceller, vilket ökar antalet kärnor i muskelceller för att multiplicera antalet myofibriller. Det är processen med aktivering av satellitceller som bestäms av genetiken – i vissa människor växer massiva muskler, andra förblir utan massa.

Det har varit vetenskapligt bevisat att hos personer som svarar snabbt på motion, ökade musklerna med 58% på grund av myofibrilhypertrofi och med 23% på grund av cellulär aktivering. Hardgeners visade endast 28% av muskelhypertrofi och 19% aktivering av satellitceller. I studien var det människor vars processer inte alls aktiverades. Eftersom det är värt att veta att det stöder muskel tillväxt?

Hur får man muskler att växa?

För att ge tillväxt måste musklerna ge en progressiv belastning.

Stress och efterföljande störning av homeostas tillhandahålls av tre huvudfaktorer av tillväxt:

Hur växer musklerna och vad behöver de för att växa?
  1. muskelspänningar;
  2. destruktion av fibrer
  3. metabolisk stress.

Muskelbelastning

För att få musklerna att växa måste du ge en belastning som de inte brukar använda. Det enklaste sättet är att gradvis öka vikten av hantlar eller skenor. Ytterligare spänning kommer att förändra cellulär kemi, och tillväxtfaktorer kommer att inkludera aktiviteten hos Mtor-genen och satellitcellerna.

Graden av stress påverkar antalet motoraggregat i cellerna. Det här påverkar skillnaden mellan uthållighetsträning och viktutbildning.

Fiberskada

Ömhet efter träning är en lokal skada på fibrerna, som svar på vilket det finns en tillströmning av inflammatoriska molekyler och celler i immunsystemet som aktiverar satellitcellerna. Detta betyder emellertid inte att krepatur är ett oumbärligt villkor för tillväxt. Skador uppstår i cellerna och reflekterar inte alltid på kroppens arbete.

Metabolisk stress eller pumpning

Känslan av värme i musklerna, särskilt vid de sista upprepningarna, kallas metabolisk stress. Idrottare kallar denna process att pumpa eller pumpa musklerna med blod. Det provoserar svullnad runt muskelcellerna. Glykogen hjälper cellerna att svälla ihop med bindväv, och denna typ av tillväxt kallas sarkoplasmisk hypertrofi – en ökning i muskelvolymen utan förstärkning av styrkan.

Hur växer musklerna under hormonernas verkan?

Hur växer musklerna och vad behöver de för att växa?

Hormoner är en viktig aktör i muskelutveckling, en regulator av satellitcellerna.

Att hålla baren i sina händer tänker män på testosteron, vilket accelererar syntesen av protein, hämmar nedbrytning, aktiverar satellitceller och andra anabola substanser.

90% av testosteron i kroppen är otillgänglig för användning, men efter styrketräning ökar dess frisättning och känslighet av muskelcellreceptorer.

Testosteron stimulerar reaktioner på tillväxthormon som svar på vävnadsskador för deras hypertrofi. Många kommer ihåg att i musiken växte musklernas muskler på egen hand, och orsaken till detta är en ökning av det manliga hormonet.

Insulinliknande tillväxtfaktor reglerar mängden muskelmassa, ökande proteinsyntes, accelererar absorptionen av glukos, omfördelar upptag av aminosyror med skelettmuskler, aktiverar arbetet med satellitceller.

Rekreation och rehabilitering

Varför växer inte musklerna? Oftast vilar de inte väldigt mycket. Om du inte ger dem vila och näring, kommer kroppen att vara i katabolisk tillstånd. Den muskulära reaktionen på metaboliska processer fortsätter 24-48 timmar efter styrketräningen. Näring under denna period är nödvändig med ett ökat proteininnehåll för att ge kroppen kropp med material för syntes av fibrer.

För att odla muskler måste man äta inte bara med ett lager av kalorier, men med en fullständig proteinprofil.

Om kroppen inte får tillräckligt med protein efter träning, finns det inget att bygga celler för. Men du behöver inte äta 3-4 gram protein per kilo kropp. Det är tillräckligt för en normal person att konsumera 1,3-1,8 g protein per kg kroppsvikt för att säkerställa syntesen av fibrer. Ett större antal krävs bara för professionella idrottare och tränare, som tränar ofta och under lång tid.

Hur ofta ska du äta protein? Du kan inte äta hela dagskursen i taget. Kroppen tar inte mer än 30 gram protein per måltid.

Därför måste idrottare äta rätt – tre huvudmåltider och 2-3 mellanmål.

Hur växer musklerna och vad behöver de för att växa?
  1. Om det inte finns något protein i mer än tre timmar, börjar inte sönderdelningen av fibrerna.
  2. det finns protein för natten du behöver inte förhindra katabolism, men för bättre återhämtning;
  3. Att äta proteinmat före och efter träning ger musklerna resurser att återhämta sig.

Att växa muskler måste du äta protein – som i princip alla vet. Protein från nötkött assimileras med 70-80% och innehåller snabbt många essentiella aminosyror.

Veteprotein används av kroppen för 90%, ger ett stort antal essentiella aminosyror, inklusive leucin.

Äggprotein med en utmärkt aminosyraprofil smälter långsammare men absorberas med 90%. Kasein (stuga ost eller protein) smälts mycket långsamt.

Därför bör vassleprotein konsumeras efter träning.

Andra faktorer av muskulaturtillväxt

Det händer att en person vet hur man odlar muskler, observerar reglerna för träning, vila och näring, men ser inte resultatet. Varje organism har en viss gräns, beroende på kön, ålder och genetik. Till exempel har män mer testosteron än kvinnor för att stödja stora muskler. Efter trettio år minskar muskelmängden med 2% per år, och detta sker snabbare för kvinnor. Och för att få musklerna att växa måste man arbeta hårdare.

Muskelhypertrofi är en lång process. Det synliga resultatet får inte visas i veckor och månader tills nervsystemet börjar aktivera muskulaturen. Genetiska faktorer bestämmer frisättningen av hormoner, typen och antalet muskelfibrer, aktiveringsnivåerna för satellcellerna.

Allt du behöver börja:

Hur växer musklerna och vad behöver de för att växa?
  1. progressiva kraftbelastningar;
  2. tillräckliga proteinkällor
  3. kolhydratintag för cellreparation.

Efter träningen har injicerat muskler i stress genom att öka vikten eller välja nya övningar, börjar det viktigaste med att leverera bränsle.

Du behöver äta mer proteinmat i två dagar så att fibrerna regenererar och växer.


Ät och gör det rätta, och låt din lättnad tacka dig med sin perfektion!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 89 = 91

Adblock
detector