Sport och hälsa

Solrosfrön från solrosfrön växer?

Fröer är ett oundvikligt ont, en vana som är typisk för de flesta som bor i Ryssland. Skarpt bort borsten av solrosfrön från läpparna, tänker en person sällan på hur en trevlig behandling i princip påverkar hans hälsa? Även om det har upprepats noterats att långvarig användning av frön i stora mängder kan orsaka viktökning.

Sammansättning av solrosfrön

Det är fröer från solrosor som är de mest populära och populära frön i folket. De används inte bara som en behandling.

Solrosfrön från solrosfrön växer?

Vegetabilisk olja, som är närvarande i nästan vilket kök som helst, är gjord av frukter "Solar" blomma.

Läkare säger att solrosolja är mycket mer användbar för stekningsprodukter än fetter av animaliskt ursprung. Även om kaloriinnehållet i vegetabilisk olja är nästan sämre än koen.

Vegetabiliska oljor har en klar fördel - De saknar kolesterol, vilket skadar blodkärl. Dessutom innehåller de speciella ämnen, fytosteroler, som kan hämma absorptionen av kolesterol.

Naturligtvis, närvaron av vegetabiliska oljor gör solrosfrön en mycket högkaloridprodukt. Efter att ha lärt sig hur många kalorier som finns i endast 100 gram solrosfrön, kommer många att skynda att överge vanan att bläddra frön på TV-skärmen. 560 kalorier - en imponerande siffra för människor som är vana vid att begränsa kosten och äta mer kalorimat.

Hoppa dock inte till slutsatser:

Solrosfrön från solrosfrön växer?
  • I 100 gram av produkten innehåller 52,7 gram fett, vilket beror på närvaron av oljor. Men 55% av dem är fleromättade fettsyror - Omega-3. I själva verket döljer detta namn ett komplex av fettsyror som inte produceras av människokroppen och kommer uteslutande från mat.
  • Omega-3 är avgörande för den mest effektiva metabolismen. I synnerhet bidrar de till att normalisera lipidmetabolismen, vilket möjliggör användning av ackumulering av fettvävnad för att fylla på energiresurser. Dessutom bidrar närvaron av en tillräcklig mängd Omega-3 i människokroppen till att stimulera blodflödet, förbättra funktionaliteten i nervsystemet, reducerar risken för hjärt-kärlsjukdomar avsevärt.
  • Proteiner är ca 20-35 gram i 100 gram frön. Det betydande innehållet i den vegetabiliska ingrediensen som är ansvarig för tillväxten av muskelmassa gör att solrosan är en favoritväxt hos de flesta idrottare, vegetarianer och människor som strävar efter harmoni. Det är sant att man bör komma ihåg att vegetabiliska proteiner inte har hela komplexet av aminosyror som är nödvändiga för människor, därför rekommenderas att kombinera djur och vegetariska produkter.
  • Den minsta volymen i fröet är kolhydrater. De är närvarande i en behandling bara 4-5 gram. I detta avseende kan du förklara frön som den perfekta produkten för alla dieter med låg kolhydrat.
  • Utan tvekan användbara ämnen är spårämnen, särskilt zink, järn och magnesium. Magnesium finns i 100 gram av produkten i en mängd av 520 mg. Denna komponent är nödvändig för normal funktion av nervsystemet. Mängden zink är mycket mindre - bara 7 mg, men det räcker för att säkerställa koncentrationen av uppmärksamhet, förbättra minnet, utmärkt skick på tänder, hår och guldfärg. Ungefär i samma volym finns järn, på grund av vilken hemoglobinhalten i blodet regleras.

Det verkar som om en kombination av användbara egenskaper bör tala om fördelarna med själva produkten. Ändå förbinder många för vana att klicka på fröet med manifestationen av en sådan sjukdom som en inflammation i bilagan.

Solrosfrön från solrosfrön växer?

Det är värt att lugna människor, med negativa effekter på den gemensamma delikatessen.

Appendicit provocerar inte fröna själva, men skinkarna sväljs med dem.

Men även i detta fall är risken för inflammation i bilagan obetydlig, eftersom skinken består av organiskt material och med gott arbete i matsmältningsorganet delas upp delat och delas delvis ut från kroppen naturligt.

En annan fråga som ofta bekymrar adherenterna för en hälsosam kost: växer solrosfrön från frön? För att förstå det, bör du ägna mer uppmärksamhet åt produktens kostkvaliteter.

Fett eller inte från frön?

Solrosfrön från solrosfrön växer?

Fröarnas kalorihalt är faktiskt mycket högt.

Därför bör vid första anblicken deras användning leda till ökad kroppsvikt. Emellertid hålls innehållet i proteiner, fetter och kolhydrater i fröna i sådana proportioner att solrosfrön ofta används som en av de nödvändiga näringsämnena med en viktminskning.

För en rationell diet måste du ta in en stor mängd protein, liksom fleromättade fetter.

Produkten uppfyller alla dessa krav. Dessutom, om kosten observeras, kommer fröna att vara en riktig bärgning för ett mellanmål under dagen, när en person är upptagen med jobbet och det finns ingen tid att förbereda rätter som rekommenderas av en nutritionist.

Kaloriinnehållet i produkten gör att du kan känna dig mätt. Digestion av frön tar cirka 2 timmar och hjälper dig att känna dig bekväm innan du tar huvudmaten.

Solrosfrön från solrosfrön växer?

Och ändå fortsätter människor att få fett från stekt solrosfrön.

Orsaken till detta fenomen ligger inte i produktens brister, utan i människornas vanor. Det är värt att tänka på när en person för det mesta kommer ihåg solrosfrön, popcorn, cashewnötter, etc.?

Vanligtvis följer konsumtionen av stekt frön en mysig kväll efter en hektisk arbetsdag, när en person strävar efter att slappna av, tittar igenom en annan melodrama eller en cool actionfilm. I detta fall spelar ingen roll hur många fetter i fröna.

Det är självklart bättre att klicka på dem än att absorbera smörgåsar med majonnäs och korv, men i alla fall är det svårt att styra processen genom att bäras bort av tomten.

Man tror att man utan skada på figuren kan konsumera 30-50 gram frön om dagen och inte på kvällen, när man inte rekommenderar måltider i princip.

Därför är orsaken till fullständighet inte i fröna, men i avsaknad av en restriktiv faktor, vilket leder till en väsentlig användning av produkten, mättad men användbar vegetabilisk men fortfarande fet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

33 − 31 =