Tren kegelen for å styrke bekkenbunnens muskler | pangudownloads.com
Sport og helse

Tren kegelen for å styrke bekkenbunnens muskler

Moderne kvinner i dag betaler spesiell oppmerksomhet til deres utseende, skjønnhet, følger figuren, huden og ansiktet, trener for å opprettholde muskelvev i tone. Men samtidig vet ikke mange at bekkenbunnsmusklene trenger spesiell gymnastikk. 

Plasseringen av bekkenbunnsmusklene, deres hovedfunksjoner

Bekkenbunnens muskler er plassert mellom den pubic delen og coccyxen, den har formen av en løkke. De spiller en svært viktig rolle i fødselsprosessen, opprettholder kjønnsorganene som befinner seg inne, spesielt livmoren, samt kontroll av rektum og urinblære.

Under vekten av frukten, som presser på bunnen, strekker muskler fra den gravide kvinnen seg, deres elastisitet går tapt. Dette kan oppstå i overgangsalderen som følge av aktiv virkning av visse hormoner.

Restaurering av muskelvev kan ikke forekomme, de vil forbli svake og strakte, og dette er fulle av slike konsekvenser:

 • urininkontinens;
 • forekomst av forstoppelse;
 • mangel på orgasme, kontroll over det;
 • Tilstedeværelse av smerte;
 • utelatelse av veggene i skjeden, utviklingen av betennelse i den.

Kegel øvelser designet for å styrke bekkenbunnens muskler, deres effektivitet

Tren kegelen for å styrke bekkenbunnens muskler

For å styrke musklene i perineum, er det nødvendig å gjøre et sett med øvelser hver dag, noe som er spesielt designet for gynekologen Arnold Kegel i 40-tallet i USA.

Hvis du regelmessig utfører dette komplekset av øvelser før graviditet, kan du unngå mange sykdommer mens du venter på babyen og etter fødselen. Trening kan gjøres i løpet av barnets ventetid etter første trimester, til slutt innen 30. uke. Høy muskel tone vil spare ekstra vekt, redusere mengden forsøk, bidra til å gjenopprette muskelformene etter fødselen av barnet.

Gymnastikk er anbefalt for de som har problemer med vannlating, hadde kirurgi i området av perineum og bekken problemer i sex når partneren ikke får en orgasme eller føler svak følelse, ikke gi de ønskede resultater.


Slik opplæring vil være en god forebygging av utvikling av sykdommer i kjønnsområdet.

Styrking av bekkenbunnsmusklene før og etter fødsel, grunnleggende teknikker

Styrking av bekkenets muskler kan gjøres med slike enkle teknikker - kompresjon, sammentrekning og utkast, de er hovedgruppene av gymnastikk.

Klasser kan holdes både liggende og stående.

 1. kompresjon - muskler bør være anstrengt på samme måte som når man prøver å beholde urinstrålen. Klemmet og holdt i spenning i tre sekunder, og deretter slapp av;
 2. reduksjon - mer kraftig okkupasjon, det bør veksles med avslapping, tempoet er raskt;
 3. utvisning - Vi må forestille oss at noe må presses ut av perineum. Du må presse med middels styrke, hold musklene så lenge som mulig.

Det er nødvendig å utføre 10 øvelser av hver resepsjon om morgenen og om kvelden. Det beste alternativet - 5 tilnærminger per dag. Hver uke bør du øke antall klasser til du når 30 ganger.

Et kompleks av effektive øvelser for å styrke bekkenbunnens muskler, løse de viktigste problemene

Tren kegelen for å styrke bekkenbunnens muskler
 1. Urininkontinens. Det er nødvendig å begynne med en posisjon som ligger på siden eller baksiden. Når tonen blir høyere, gjør dem i stående eller sittestilling. Et godt resultat er gitt i klasser hvor beina er flyttet fra hverandre.

Eventuell øvelse skal gjøres med en tom blære. Lig på ryggen og klem musklene dine som om de holder en strøm av urin på toalettet. Klem og hold nede i 5 sekunder, og slapp av, gjenta 10 ganger. Pust jevnt, uten forsinkelse, ikke på muskler i magen og baken.

En annen effektiv leksjon i Kegelsystemet er "I heisen".

Det er nødvendig å innføre, hvis du går opp i heisen oppe, og med hver ny etasje for å øke spenningen i skrittet, og deretter slappe av som om du går ned i motsatt rekkefølge. Med denne treningen kan du lære å kontrollere muskler.

Du kan gjøre det mens du venter på babyen, hvis kvinnen lider av inkontinens. Nummer opptil 30 ganger, etter første trimester å stå eller sitte;

 1. Utelatelse av livmor. Livmoren avtar etter vanskelig fødsel, operasjon, stillesittende livsstil, lav kroppsvekt. For å øke muskel tone er det et eget sett av trening, men en slik kostnad for å styrke bekkenbunnsmuskulaturen og forbedre sin tone er effektiv bare i begynnelsen av sykdommen, hvis sykdommen er stadium 3 og 4, vil fysisk trening ikke hjelper.

Du kan studere hvor som helst, selv i transport, på jobben, hjemme, i butikken.

Så, klassene inkluderer slike stadier som:

Tren kegelen for å styrke bekkenbunnens muskler
 • Stram muskelen rundt urinrøret (urinrøret). Det er nødvendig å komprimere dem som om en stråle av urin er forsinket.
 • Legg muskler i bekkenet og bunnen. Klem muskler i det lille bekkenet og trekk dem innover og deretter oppover. Først å gjøre sakte, så mer rytmisk.
 • Reduksjon av musklene i skjeden. Komprimer og hold kort.
 • Imitasjon av forsøk. Komprimer og kontrakt muskler raskt og rytmisk.
 1. Uterus fjerning. Når en kvinne er fjernet livmoren, kan hun ha problemer med urininkontinens, avføring. Du kan trene i en hvilken som helst posisjon med en tom blære.

Utfører gymnastikk som følger: Stram bekkenmuskulaturen som om du vil forsinke gassene og prosessen med urinering samtidig. Hun vil krympe og gå litt opp. Stamme skinker og mage er ikke nødvendig. Utfør om morgenen og om kvelden. Klem og hold nede i noen sekunder, deretter slapp av, forsink deretter i 10 sekunder og øk forsinkelsestiden gradvis.

Spesiell gymnastikk for å styrke bekkenbunnens muskler, alternativer for utførelse

Gymnastikk innebærer et sett med aktiviteter, som inkluderer forskjellige muligheter for å kombinere de grunnleggende teknikkene til Kegelsystemet med avslapping av bekkenmusklene. De utføres i forskjellige posisjoner og tempo.

I prinsippet er det grunnleggende teknikker utført i en langsom rytme.

Det er nødvendig å mestre gymnastikken i faser, start med en enkel, deretter gå videre til mer komplekse treninger, øke nivået av kompleksitet og varighet av trening.

Tren kegelen for å styrke bekkenbunnens muskler
 1. Langsom komprimering. Det er praktisk å ligge på ryggen, spenne skrittet, telle til tre og slappe av. Gjenta dette flere ganger. Deretter holdes 5-20 sekunder og slapp av forsiktig, gjenta 10-20 ganger. Reduser ved innånding, slapp av ved utånding.
 2. Rapid reduksjoner. Alternativt gjør en rytmisk sammentrekning og avslapping.
 3. utvisning. Stram skroget, som med forsøk på toalettet eller fødsel.

Du kan lage ditt eget sett med øvelser i forskjellige poser og kombinasjoner, som du vil gjøre hver dag, viktigst, utgjør opptil 300 kutt per dag.

En simulator brukes til å styrke bekkenbunnens muskler, dens typer

For å styrke perineum kan du bruke spesielle vaginale treningsmaskiner - et jadeegg, en ball. En slik simulator gir ekstra muskulaturmotstand under treningen. Produktene må være av høy kvalitet, laget av et trygt og miljøvennlig materiale og ha sertifikater.

Tren kegelen for å styrke bekkenbunnens muskler

Kegel øvelsen på systemets evne til å gjenopprette fasthet og elastisitet i musklene i perineum, for å hjelpe takle problemene med de som har holdt urinen fattige, utelatt livmoren, er hemorroider, forstoppelse, eller andre kjønnsorganer og tarmsykdom. De styrker skjeden, og letter fødselsprosessen, er effektive etter fjerning av livmor. Du må utføre komplekset daglig, så resultatet vil ikke få deg til å vente.

Det vil bli synlig for trivsel og gode følelser under samleie.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

70 + = 74