Sport și sănătate

Dieta sportivă – o abordare cuprinzătoare a unei figuri frumoase

Un sport sportiv arata atractiv la orice varsta. Cel care este prietenos cu sportul, înainte de restul, are avantajul suplimentar sub forma unei sănătăți mai bune. Dar pentru a fi în formă bună și pentru a avea o figură subțire, trebuie să mâncați bine.

Dieta sportivă - o abordare cuprinzătoare a unei figuri frumoase

La urma urmei, în timpul antrenamentului, există un volum de muncă intensiv asupra corpului, care trebuie compensat de o cantitate suplimentară de substanțe nutritive utile. Numai o dietă echilibrată va oferi persoanei de formare veselie și forță, precum și sprijinirea corpului într-o manieră sportivă excelentă, fără a epuiza grevele foamei sau greutatea excesivă.

Dieta sportivă pentru mulți este un mod de viață, deși nu se referă la sistemul periodic de nutriție. Observându-l este foarte posibil să vă permiteți câteva zile de odihnă, de exemplu, în weekend, mâncând ceva din lista de alimente foarte puțin utile, dar foarte gustoase - alimente prăjite sau alimente fast-food. 

Dieta sportiva pentru fete

În plus față de o figură subțire și o reducere în exces de kilograme de nutriție sportivă, sau se mai numește și "fitness dieta"Proprietarul sexului echitabil are o altă ocazie. Ei pot îmbunătăți abilitățile culinare.

La urma urmei, baza de nutriție este o anumită listă de alimente care pot mânca din zi în zi rapid, dacă nu începe de la ei să combine feluri de mâncare. În plus, fetele primesc abilitățile de nutriție fracționată și, chiar dacă dieta nu se va dezvolta în viitor, atunci obiceiul este puțin, dar mai des va rămâne și va beneficia de această cifră. 

De asemenea, o dietă fracționată va ajuta la reglarea corpului la arderea constantă a caloriilor care intră. Acesta este un obicei util care vă va ajuta să nu vă recuperați nici măcar un anumit exces de calorii. 

Dar pentru fetele cu probleme reale cu excesul de greutate, se recomandă să se organizeze o dată pe săptămână descărcarea "monoden“. Se recomandă menținerea acestuia pe un singur produs - apă minerală fără gaz, mere, chefir, salate de legume. 

Avantajele și dezavantajele "dietei de fitness"

De fapt, aceasta este cea mai convenabilă dietă din lume, deoarece nu trebuie să moară de foame. Cu această dietă este permisă administrarea zilnică de 1400-1800 calorii. Este considerat util, deoarece cu ajutorul lui puteți să pierdeți greutatea și să atingeți creșterea musculară. 

Dar ar fi greșit să nu mai vorbim de minusuri. Mulți nou-veniți nu știu cum să calculeze corect consumul zilnic de calorii și adesea trișează numărul lor cu aproximativ o treime, ceea ce, în final, nu duce la rezultate bune.

O altă problemă - foarte puțini oameni știu să bea puțin. Mulți sunt obișnuiți să nu mănânce dimineața, câștigând calorii la prânz sau, mai rău, la cină. Și în "fitness dieta"Există două mic dejunuri, prânz, cină și câteva gustări cu fructe sau sucuri proaspete.

Mâncarea fracționară reprezintă baza unei diete sportive, precum controlul asupra consumului de alimente, calitatea, naturalețea, cantitatea și timpul de aport. 

Există o altă nuanță importantă în care alimentele ar trebui să fie naturale. Dacă doriți să primiți legume și fructe sau proteine ​​naturale, acestea nu pot fi înlocuite cu conserve de fructe și legume sau cârnați. 

Dieta sportivă utilizată pentru a usca corpul

O dieta populara folosita in culturism si oriunde ai nevoie pentru a elimina grasimile subcutanate si pentru a desemna o relaxare musculara frumoasa. Baza sa este o crestere a aportului de proteine, cu o scadere la nivelul critic al aportului de carbohidrati. 

Uscarea nu este un mijloc universal pentru pierderea în greutate, care este disponibil pentru oricine dorește. Este contraindicat persoanelor cu boli ale organelor de secreție și digestie, precum și de boli cardiace sau de diabet.

Chiar și persoanele sănătoase, care nu au pregătirea sportivă necesară și o musculatură suficient de dezvoltată pentru a fi supuse uscării corpului, nu pot fi permise de un antrenor de fitness sau de un nutriționist.

Această dietă se desfășoară în patru etape, la sfârșitul fiecăruia, nivelul de aport de carbohidrați scade:

 • Prima etapă - 28 de zile, nivelul de carbohidrați este redus la 30% din toate substanțele nutritive; 
 • Următoarea etapă este de 7 zile, carbohidrații sunt doar 10%; 
 • A treia etapă durează 7 zile, întreaga dietă constă din proteine, apa este utilizată doar distilată; 
 • Etapa finală constă în mai multe zile, în timpul cărora puteți consuma carbohidrați cu un indice glicemic scăzut (GI). 

Secretele dietei sportive

Dieta sportivă - o abordare cuprinzătoare a unei figuri frumoase

Pentru a obține cele mai bune rezultate din alimentația sportivă, trebuie să respectați principiile fundamentale dezvoltate în comun de dieteticieni și formatori: 

 • Cu această dietă, aveți nevoie de pregătire sportivă de 2-3 ori pe săptămână; 
 • Rata zilnică de calorii pentru femei este de 1400-1500; 
 • Trebuie să respecte regulile de nutriție fracționată, care constă în trei mese de bază (mic dejun - obligatoriu) și 3 gustări; 
 • Micul dejun ar trebui să conțină carbohidrați și proteine ​​și ar trebui să faceți mai multe exerciții fizice în fața acestuia, cu alte cuvinte - începeți ziua prin încărcare; 
 • Pranzul ar trebui să fie dens, iar cina - ușoară; 
 • Grăsimile se limitează la 20-30% din dietă, preferând, în același timp, originea vegetală, care se găsește în fructe cu coajă lemnoasă, pește, semințe, legume și ulei de măsline; 
 • În dieta pentru creșterea musculară, este de dorit să se mențină suplimentele sportive speciale sub formă de proteină la o viteză de 2 g pe 1 kg de greutate corporală; 
 • Carbohidrații se iau doar dimineața, proteine ​​toată ziua; 
 • În timpul întregii diete, utilizați vitamine și alte 25-35 g de fibre; 
 • Fracțiune de băut de apă obișnuită în timpul zilei, cel puțin 2-3 litri. 

Dieta sportivă pentru vegetarienii convinși

Istoria culturismului cunoaste mai multi campioni, care au dovedit ca muschii cresc bine fara proteina animala. Exemplul lor poate fi inspirat pentru mulți vegetarieni care doresc să fi dezvoltat mușchi. În acest caz, proteina din carne este înlocuită cu proteine ​​vegetale.

Și dieteticienii moderni sunt de acord cu vegetarienii. Ei spun că carnea "stânjenit"Sănătate, deoarece consumul său provoacă procese inflamatorii în corp și profețuează că în noul mileniu, omenirea poate refuza complet să consume carne. 

Și cel mai important, în meniul de sport - este consumul de proteine, care, după cum sa menționat deja mai sus, ar trebui să fie de 2 grame pe kilogram de greutate corporală și consumul are nevoie de numărul de calorii. Un calcul aproximativ este de cel puțin 35 de calorii pe kilogram de greutate proprie.

Dacă caloriile sunt scăzute, atunci în dietă ar trebui să se adauge grăsimi - nuci, semințe, avocado, salate condimentate cu ulei vegetal etc.

Dieta sportivă - o abordare cuprinzătoare a unei figuri frumoase

Introducerea de carbohidrați în dietă, care este conținută în cereale și fructe uscate, la o viteză de 2 grame pe kilogram de greutate, va ajuta la acumularea unei substanțe speciale în toate mușchii - glicogen. Și el, după cum știți, permite unei persoane să se obosească mai puțin. 

Recent, a devenit foarte la modă să stai pe diferite tipuri de diete, să încerci un lucru sau altul, introducând corpul în stres constant.

Dacă dieta sportivă nu este prima în viața ta și rezultatul nu este de fiecare dată, atunci ar trebui să știți că această dietă nu va aduce beneficii fără eforturi fizice constante. Dimpotrivă, datorită faptului că este foarte caloric, sunteți garantat un set de exces de greutate.

Prin urmare, începând să aderați la aceasta, nu uitați de exercițiile zilnice, precum și de antrenament în sala de cel puțin 2-3 ori pe săptămână. Mult noroc pentru tine!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

95 − 92 =