Obezitatea tiroidiană: luptăm cu o dietă sănătoasă | pangudownloads.com
Sport și sănătate

Obezitatea tiroidiană: luptăm cu o dietă sănătoasă

Obezitatea tiroidiană este o condiție cu care se confruntă adesea persoanele cu hipotiroidism. Nu este un secret faptul că glanda tiroidă este o reală "conductor"Pentru întregul corp, pentru că este cel care produce hormonii necesari pentru a susține toate procesele vitale din interiorul corpului nostru. Când fierul nu se descurcă cu sinteza completă a principalelor sale hormoni de stimulare a tiroidei, pacientul este diagnosticat cu "hipotiroidism“.

Obezitatea tiroidiană: luptăm cu o dietă sănătoasă

De regulă, în același timp, se prescrie un tratament pe toată durata vieții cu medicamente compensatoare. Mulți bănuiesc că plinătatea corpului, caracteristică acestei patologii, apare tocmai pe fondul terapiei de substituție hormonală. Dar acest lucru nu este adevărat.

Într-adevăr, unele medicamente pot juca o glumă proastă, cu o figură atractivă și subțire, dar nu numai ele sunt singurele responsabile pentru acumularea de grăsimi corporale în exces. De fapt, cu hipotiroidismul, toate procesele metabolice sunt perturbate semnificativ. Încetinirea lor aproape întotdeauna garantează o creștere a greutății.

Prin urmare, atât în ​​scopuri curative cât și preventive, endocrinologii îi recomandă adesea pacienților să adere la anumite diete și sisteme de nutriție. Cum să pierdeți în greutate cu hipotiroidism și este posibil acest lucru în principiu, având în vedere procesele metabolice perturbate?

Cine ar trebui să aibă grijă de raționalizarea regimului lor?

Chiar dacă după rezultatele analizelor la voi toți a apărut "doar", Și diagnosticul de hipotiroidism nu a fost stabilit, ar trebui să vă întoarceți cu siguranță la o terapie de prevenție dulce cu următoarele probleme:

 • Disfuncție tiroidiană la una sau mai multe rude apropiate (în special la mamă);
 • Stres sever sau insuficiență hormonală, care durează 2-3 ani;
 • Menopauza sau sindromul climatic de la o vârstă fragedă.

În aceste cazuri, aveți nevoie de o dietă medicală a priori pentru a evita posibilele consecințe. Luând măsuri acum, vă asigurați că vă garantați că problema dacă vă puteți pierde în greutate cu hipotiroidismul actual nu va fi relevant pentru dvs. în viitor.

fenomene edematoase

Obezitatea tiroidiană: luptăm cu o dietă sănătoasă

Din fericire sau din păcate, obezitatea în hipotiroidism nu este atât de mult "umple din nouCu noi celule lipidice de grasime subcutanata, ca un fenomen obisnuit. După ce pacientul are o problemă deschisă cu sistemul endocrin, țesutul lui depășește literalmente puffiness.

Desigur, scăderea excesului de lichid este mult mai ușoară decât pierderea de grăsime. Dar dacă excesul de greutate a avut loc înainte de boală, acum starea obezității sau a obezității se agravează doar.

Acumularea de lichid în spațiul intercelular activează o presiune suplimentară pe pereții capilarelor și a vaselor, conferă sistemului limfatic responsabil pentru retragerea toxinelor din organism, promovează formarea de capsule noi, corp puternic.

dietă strictă în astfel de circumstanțe este inadecvată din două motive: în primul rând, aceasta nu va aduce rezultatul dorit, și în al doilea rând, se va exacerba deja existente în dezechilibrul hormon organism. Prin urmare, utilizarea de diete stricte ar trebui să fie imediat excluse din planul dvs. pentru recuperarea și reabilitarea proprii.

Una dintre cauzele care duc la hipotiroidism este o deficiență în organismul de iod. Prin urmare, această boală este afectată atât de rezidenți din regiunile cu deficit de iod sever. Imaginați-vă câte produse sunt capabile să vă ajute la alocația zilnică pentru acest micronutrient valoros!

Și majoritatea dintre ei, între timp, se află pe lista celor interzise între dietele nou-născute. Prin privarea organismului de vitaminele și oligoelementele necesare pentru a pierde în greutate, vă puneți în pericol nu numai figura frumoasă, ci și rămășițele sănătății sistemului endocrin.

Bolile endocrine și excesul de greutate: scăpați de grăsime cu mintea

Obezitatea tiroidiană: luptăm cu o dietă sănătoasă

Scădere în greutate cu hipotiroidism adevărat este posibil și chiar necesar, deoarece excesul de greutate afectează în plus starea tuturor organelor și sistemelor interne în cel mai bun mod. Dar aceasta necesită abordarea cea mai competentă și mai prudentă.

Esența dieta pentru pierderea în greutate în hipotiroidism nu este deloc restrictivă pentru hrană temporară sau calitativă. Sistemul de îmbunătățire a sănătății este o fragmentare a dietei. Acceptați toate produsele permise în orice moment, dar în porțiuni mici.

Fiecare dintre ele ar trebui să depășească puțin cantitatea de alimente care se potrivește în palma ta. În principiu, nutriționiștii recomandă această opțiune tuturor celor care întâmpină dificultăți cu excesul de greutate pe fondul încetinirii proceselor metabolice.

Cu hipotiroidism, următoarele alimente sunt permise:

Obezitatea tiroidiană: luptăm cu o dietă sănătoasă
 • Surse de tirozină: pui sau piept de curcan, lapte și produse lactate (preferabil fara grasime), linte, semințe de dovleac și susan, migdale, avocado, banane;
 • Surse naturale de iod: pește marin, sare iodată, fructe de mare, nori (rulouri pentru gătit). De asemenea, puteți utiliza terapia cu vitamine și puteți lua complexe speciale, cum ar fi "jodomarin“. Sarea iodată nu trebuie utilizată în mod continuu, ci de câteva ori pe săptămână. Amintiți-vă - abuzul de concentrate și calculul incorect al dozei nu conduc la un efect pozitiv, ci la o agravare a problemei! Înainte de a efectua compensații cu iod, asigurați-vă că vă adresați unui specialist în tratamente sau observații;
 • Produse care conțin proteine ​​de înaltă calitate în cantitate optimă: ouă de pui sau prepelițe, fructe de mare, fileuri de pasăre;
 • Proteine: brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, carne slabă, brânză;
 • Alimentele bogate in seleniu: ton, somon, carne, pui, broccoli, nuci de Brazilia, ceapa, usturoi, drojdie de bere. Apropo, acestea din urmă conțin cele mai valoroase vitamine din grupul B, capabile să sprijine pe deplin corpul dumneavoastră în lupta împotriva bolii.
 • De asemenea, vă recomandăm să beți o cremă naturală. În primul rând, această băutură parfumată stimulează glanda tiroidă și, în al doilea rând, conține o concentrație mare de magneziu, care este necesară atunci când se observă o dietă. Nu este necesar să o abuzezi, desigur, dar 2-3 cești pe zi pot fi beți și chiar necesari.

Încercați să preparați toate alimentele în modul cel mai sănătos și mai sigur. Refuzați cu strictețe prajit, afumat și uscat. Cele mai bune căi de gătit în carcasă - gătit cu aburi, stewing, coacere, gătit obișnuit.

Ce să excludă din dietă?

Fiecare dietă implică anumite interdicții, iar hrănirea cu hipotiroidism nu este o excepție aici.

Așadar, vă pregătiți pentru faptul că va trebui să abandonați parțial sau complet următoarele produse:

Obezitatea tiroidiană: luptăm cu o dietă sănătoasă
 • Produse din soia: carne, lapte, tofu;
 • Cruciferae: cremă albă, Bruxelles și conopidă, rutabaga, struguri, gălbenuș, mustar;
 • Alergând apă. Poate că unii vor fi surprinși, dar anumiți oameni încă nu se împiedică să bea un pahar de apă direct de la robinet. Acest lucru este dăunător corpului chiar și unei persoane complet sănătoase. Merită să vorbim despre cei care suferă de patologii severe ale tiroidei? Chiar dacă sunteți sănătoși, în nici un caz nu vă tratați sănătatea în acest fel. Apa alergată este un adevărat concentrat al pesticidelor și al toxinelor care otrăvesc într-adevăr corpul. În plus, fluorura și clorul conținut în lichid pot bloca receptorii iodului și pot duce la hipotiroidism pe cont propriu, fără cauze interne adiacente. Merită să ristiți sănătatea, să economisiți un filtru de uz casnic sau o apă clocotită?

Dacă aveți edeme severe, vă sfătuim să reduceți consumul de lichide la 1,5 litri pe zi. Dacă rudele apropiate întâmpină aversiune cu gluten, ar trebui să fii mai atent cu consumul.

Doriți să pierdeți în greutate cu actualul hipotiroidism tiroidian? Urmați îndrumările noastre simple, monitorizați-vă sănătatea și raționalizați dieta. Veți scăpa cu siguranță de "balast"Și vă veți simți mai bine. Fiți sănătoși!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 9