Sukan dan kesihatan

Bagaimana untuk mencari jurulatih kecergasan anda?

Memandangkan sejak kebelakangan ini pendidikan jasmani menjadi arahan yang diminta, banyak perhatian diberikan kepada kelayakan pengajar pusat kecergasan. Mencari untuk meningkatkan angka, seseorang mencari yang terbaik. Sememangnya, pelatih kecergasan yang paling menuntut, yang mempunyai kualiti profesional yang tinggi dan memenuhi beberapa keperluan tambahan.

Jurulatih kecergasan peribadi: kualiti yang diperlukan

Sayangnya, untuk masa yang lama ada pendapat bahawa hampir semua orang dengan latihan sukan boleh bekerja sebagai pengajar peribadi. Bahkan, pengetahuan yang harus dimiliki seorang pelatih kecergasan, serta kemahiran khusus yang diperlukan untuk kegiatan tersebut, jauh lebih luas.

Pertama sekali, seseorang mesti cukup kuat.

Bagaimana untuk mencari jurulatih kecergasan anda?

Kekhususan profesion adalah bahawa selama beberapa jam sehari pengajar tidak hanya memberitahu pelanggan latihan mana yang perlu dilakukan, tetapi sering mengambil bahagian dalam proses, menunjukkan pada contoh pribadi bagaimana bekerja pada simulator.

Hubungan dengan beberapa pelanggan menyebabkan perasaan bukan sahaja fizikal, tetapi juga keletihan psikologi.

Pada masa yang sama, adalah perlu untuk mengekalkan suasana positif sepanjang hari, menunjukkan bahawa beban fizikal membawa keseronokan.

Kewajipan jurulatih kecergasan adalah kemahiran komunikasi, kerana pendapatannya bergantung kepada keupayaannya untuk berkomunikasi dengan pelanggan. Sering kali, seseorang yang dipanggil untuk mengajar kemahiran bekerja pada simulator atau memiliki yoga, mesti melaksanakan peranan ahli psikologi peribadi. Oleh itu, orang yang tidak dapat menyokong perbualan dan menunjukkan minat mereka, lebih baik memilih profesion lain.

Pengajar harus menjadi contoh, jadi penting untuk mengekalkan penampilan sporty anda. Ia tidak mungkin seorang pemula, melihat seorang jurulatih dengan "puzikom", akan kekal di kelab ini. Adalah dinasihatkan untuk menyimpan satu bentuk yang menarik pelanggan.

Bagaimana untuk mencari jurulatih kecergasan anda?

Keupayaan pelatih kecergasan untuk belajar adalah tambahan besar.

Malangnya, tidak ada pendidikan profil pada masa ini. Selalunya, mantan atlet muda bekerja di kelab, setelah mencapai tahap tertentu dalam satu arah. Tetapi lebih kerap lagi untuk kecergasan kini bukan untuk meningkatkan otot, dan untuk mencari kesihatan.

Oleh itu, perlu menjadi seorang jurulatih kecergasan, untuk menguasai beberapa arahan yang bersebelahan, mempunyai sekurang-kurangnya pengetahuan awal tentang anatomi, untuk dapat memberikan pertolongan cemas. Terutama penting ialah kelayakan untuk jurulatih kecergasan kanak-kanak, kerana dalam hal ini mudah untuk merugikan tubuh yang rapuh.

Anda harus tahu bahawa atlet dan pengajar profesional adalah profesion yang berbeza. Mempunyai anugerah dalam sukan, seseorang itu tidak semestinya berfungsi sebagai pengajar, menerangkan keutamaan proses, mengetahui cara mencari motivasi, menjawab soalan-soalan yang muncul.

Oleh itu, sangat penting untuk memilih jurulatih yang kompeten, dapat mencari pendekatan individu untuk setiap pelanggan secara harfiah.

Bagaimana untuk memilih jurulatih yang layak?

Memandangkan apabila memilih pelatih, mereka mempercayai kesihatan mereka, perlu mengambil kira tanggungjawab ini:

Bagaimana untuk mencari jurulatih kecergasan anda?
  1. Untuk memulakan, kurang perhatian harus dibayar kepada pakaian olahraga pemohon. Tugas pengajar bukan untuk mengembangkan bintang baru balap ski atau berenang, tetapi untuk menyediakan kesihatan yang sangat baik, mungkin, untuk menyingkirkan masalah kesihatan, untuk menarik angka tersebut. Oleh itu, adalah lebih penting untuk bertanya tentang kelayakan seorang pakar dalam arah yang dipilih, untuk mengetahui latihan yang telah dia lalui, apa kursus tambahan yang beliau hadiri;
  2. Jangan percaya pendapat rakan-rakan. Adalah dinasihatkan untuk menghadiri sesi latihan secara langsung atau menjalani taklimat pengenalan. Ini akan membantu memahami apa yang dimasukkan dalam terma jurulatih kecergasan, betapa mudahnya untuk berkomunikasi dengannya, sama ada orang itu mempercayai. Pengajar kanak-kanak perlu bersesuaian dengan anak-anak, menggunakan kuasa dan pada masa yang sama menjadi kawan;
  3. Sekiranya pengajaran pengenalan berlaku dengan kurangnya pengajar kepada masalah pelanggan berpotensi, lebih baik mencari pakar lain. Ia tidak mungkin bahawa pengajar, tidak menunjukkan minat, boleh menjadi benar-benar berguna. Sebagai contoh, mana-mana pakar yang cekap akan mengetahui penyakit apa yang pelanggan mengalami untuk mengaturkan beban dengan betul;
  4. Bagaimana untuk mencari jurulatih kecergasan anda?Untuk mengambil kursus dan dapat menggunakan pengetahuan dalam praktik - perkara yang berbeza. Jika untuk beberapa waktu, apabila semua keperluan jurulatih peribadi dipenuhi, dinamika positif minimum tidak dapat dicapai, maka kelayakannya "ditiup" dan patut memberi perhatian kepada pengajar yang lain;
  5. Seseorang yang mempunyai pelatih bakat dan latihan yang baik, sudah pun dalam pelajaran pengenalan, akan dapat menentukan jenis kecergasan yang paling berguna dan menarik bagi pelanggan. Adalah juga tanggungjawab pelatih untuk menentukan beban yang optimum, dengan mengambil kira kehendak pelanggan;
  6. Seorang jurulatih yang kompeten tidak hanya akan membincangkan proses latihan, tetapi juga menjelaskan proses-proses yang berlaku dalam tisu otot, mengapa penting untuk melakukan latihan dengan cara ini.

Memilih jurulatih yang layak, anda perlu melaksanakan dengan teliti saranannya, tidak menggembirakan usaha fizikal. Hanya dalam kes ini, kemungkinan akan menerima dinamik positif.

Jangan lupa bahawa hasilnya bergantung pada kelayakan pengajar, dan pada ketekunan klien.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 6 = 1