Bar senaman: bagaimana untuk melakukannya dengan betul

Baru-baru ini, maklumat mengenai bar latihan ajaib mula muncul lebih kerap di Internet. Apakah latihan ajaib ini dan bagaimanakah ia mempengaruhi tubuh kita?

Apakah rahsia kejayaan?

Bar senaman: bagaimana untuk melakukannya dengan betul

Pertama sekali, perlu dikatakan bahawa senaman bar adalah latihan statik untuk akhbar, yang sangat baik baik sebagai pemanasan sebelum latihan kuasa, dan sebagai kaedah bebas kehilangan berat badan.

Perbezaan utama bar dari mana-mana latihan lain adalah statik lengkap. Anda hanya perlu mengetatkan otot anda dan membekukan dalam kedudukan tertentu selama beberapa minit. Sudah tentu, kali pertama anda tidak akan berjaya, tetapi dengan latihan berterusan, hasilnya akan dapat dilihat dalam beberapa minggu.

Mereka yang telah mencuba kaedah yang luar biasa ini, mengatakan bahawa selepas satu atau dua minggu, semua otot badan anda kelihatan menarik, dan sentimeter tambahan pada pinggang dan pinggul hilang dalam arah yang tidak diketahui.

Kesan ini disebabkan oleh fakta bahawa semasa pelaksanaan rod, kumpulan otot sedemikian tegang:

  • Otot perut, melintang dan rektum;
  • Otot gluteus kecil dan sederhana;
  • Otot hamstring;
  • Otot bilious-brachial.

Dan jika anda mengambil atlas anatomi dan mengkaji lokasi otot-otot ini dengan lebih terperinci, anda dapat melihat bahawa ia terletak betul-betul di tempat-tempat di mana lemak berlebihan terkumpul paling kerap. Jadi jika anda bosan dengan pound tambahan dan ingin kelihatan seperti seorang gadis dari iklan, maka sudah tiba masanya untuk melakukan latihan ini.

Di samping itu, anda tidak perlu menghabiskan banyak masa untuk melaksanakannya. Hanya beberapa minit sehari boleh memberikan hasil yang luar biasa.

Perlu diperhatikan dan hakikat bahawa pelaksanaan sistem bar sekurang-kurangnya sekali sehari dapat meningkatkan kedudukan tubuh anda dengan ketara. Dan seperti yang kita semua tahu, masalah dengan tulang belakang cukup sering menarik untuk diri mereka sendiri dan penampilan masalah dengan organ lain.

  Perpisahan kepada lemak: mengurangkan jumlah paha

Oleh itu, jika anda memutuskan untuk menggunakan bar untuk penurunan berat badan, maka ketahuilah bahawa manfaat latihan semacam itu sama sekali tidak terhad kepada kehilangan beberapa pound tambahan.

Oleh itu, dengan apa yang betul-betul memberi latihan bar kepada badan kita, kita telah pun mengkaji. Dan sekarang mari kita memfokuskan perhatian kita tentang bagaimana untuk melaksanakan latihan sedemikian dengan betul.

Bar senaman: bagaimana untuk melakukannya dengan betul

Bar senaman: bagaimana untuk melakukannya dengan betul

Kedudukan utama dalam latihan ini adalah penekanan pada lengan bawah. Perhatian sila! Penekanan pada siku sepatutnya kuat, dan mereka harus berada di bawah bahunya. Dalam kes ini, anda boleh menyambung telapak tangan di bawah dagu untuk meningkatkan kestabilan.

Juga perlu diingati bahawa apabila melakukan senaman, bar untuk akhbar tidak boleh dibengkokkan pada pinggang atau pinggang bahu. Dari sisi belakang anda sepatutnya kelihatan seolah-olah anda menelan tongkat panjang, dan ia menghalang anda dari membongkok.

Dengan cara ini, keberkesanan latihan bergantung kepada sama ada anda boleh meluruskan belakang anda. Dengan berbuat demikian, ingat bahawa dengan pesongan yang sedikit di bahagian belakang, anda menjalankan risiko tidak hanya tinggal tanpa hasil, tetapi juga mendapat kelengkungan yang lebih kuat dari tulang belakang.

Untuk melakukan latihan ini dengan betul, anda perlu mengikuti penempatan bahagian lain badan. Kaki mesti diletakkan selari dengan satu sama lain.

Bagi jarak di antara mereka, perlu diingati satu peraturan: jarak yang lebih kecil, semakin banyak otot akhbar akan terlibat. Oleh itu, keberkesanan latihan akan meningkat.

Sekarang mari kita bincangkan tentang bagaimana untuk meminimumkan beban pada bahagian bawah, kerana jika anda baru saja melakukan senaman ini, maka menjaga lurus belakang anda akan sangat sulit. Dalam kes ini, kelegaan yang banyak memberikan tekanan kuat pada otot kaki. Oleh itu, anda mengeluarkan beberapa beban pada bahagian bawah, yang tidak boleh tetapi mempunyai kesan positif terhadap kesihatan dan rupa anda.

  Pemanjangan kaki. Nasihat untuk kanak-kanak perempuan

Sekarang pertimbangkan apa yang berkaitan dengan kesan senaman sedemikian terhadap penurunan berat badan di bahagian lain badan. Sekiranya anda mempunyai zon masalah pada kaki atau punggung, maka dengan kuat memukul kaki anda, anda boleh dengan mudah menghilangkannya.

Sekiranya stok tambahan pound diletakkan di perut anda, maka apabila anda membuat bar, anda perlu menarik perut anda sebanyak mungkin. Oleh itu, anda menangkis semua otot perut, yang tidak boleh tetapi mempengaruhi angka anda.

Senaman bar sampingan

Jika anda telah menguasai versi klasik bar, maka kami cadangkan anda bergerak ke tahap yang baru. Sekarang kita akan belajar dengan anda apa faedah bar sampingan. Pertama sekali, perlu diperhatikan bahawa latihan ini lebih berkesan daripada sebelumnya, kerana di sini anda akan menggunakan hanya dua mata sokongan. Oleh itu, kecekapan bar akan meningkat beberapa kali.

Perhatian sila! Jika anda tidak menguasai asas, maka cuba menggunakan latihan sedemikian tidak disyorkan, kerana anda boleh menyakiti diri sendiri.

Bar senaman: bagaimana untuk melakukannya dengan betul

Kesan negatif boleh disebabkan oleh fakta bahawa otot dan sendi anda tidak bersedia untuk tekanan seperti itu, yang boleh menyebabkan peregangan atau kehelan.

Dalam kes ini, otot dalaman dan luaran abdomen, serta otot punggung dan paha, dikaji dengan baik. Pelaksanaan yang betul seperti bar menunjukkan pendirian pada satu lengan yang diluruskan sepenuhnya dan pada kaki.

Dalam kes ini, kaki boleh diletakkan di atas yang lain (pilihan ini akan menjadi lebih sukar), tetapi anda boleh memindahkan berat ke kaki atas, meninggalkan bahagian bawah sedikit kembali.

Sekarang mengenai peralihan dari satu pihak ke yang lain. Pertama sekali, anda tidak perlu turun lutut. Manfaat maksimum akan dicapai apabila anda boleh menukar sisi dengan hanya menurunkan tangan yang dibangkitkan dan memindahkan berat badan kepadanya.

  Satu menu anggaran untuk penambahan berat badan atau apa yang ada untuk menaikkan berat badan kepada lelaki, perempuan, atau remaja?

Seperti yang anda lihat, melakukan pelbagai latihan seperti itu, anda bukan sahaja boleh mengepam otot, tetapi juga menghilangkan berat badan tambahan. Sudah tentu, kali pertama akan menjadi agak sukar, kerana badan, tidak biasa dengan beban seperti itu, akan mati-matian menahan. Tetapi jangan berhenti! Dan sebagai hasilnya anda akan mendapat angka cantik dan kesihatan yang sangat baik!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector