Sukan dan kesihatan

Gula-gula yang berguna

Duduk di atas pemakanan, kita tidak sentiasa bersedia secara moral untuk membataskan diri untuk makan. Dan walaupun entah bagaimana, tetapi ia ternyata bahawa untuk memberi motivasi kepada diri untuk menolak Marshmallow, marmalade dan merawat tidak berbahaya-cari yang lain adalah lebih sukar untuk melepaskan pencuci mulut lemak dengan krim mentega, besar salahnya kalori hamburger dari bar snek berhampiran rumah, dan lain-lain makanan yang berbahaya yang diketahui.

Dan adakah perlu? Sesetengah ahli pemakanan berhujah bahawa pendekatan kategorikal dan kasar yang berlebihan - bukan sahabat terbaik seseorang yang melangsingkan badan.

Lain-lain, bagaimanapun, janganlah melepaskan kendur, dan jika ya melepaskan gula-gula, maka program penuh: tidak chaevnichany dengan gula-gula, biskut atau jeli buah-buahan - daripada bahaya berterusan mereka dan risiko pecah.

Apakah cara terbaik untuk dilakukan jika anda benar-benar mahu makan sesuatu yang manis, tetapi anda tidak boleh pergi dengan kalori?

Pada diet: adakah mungkin untuk makan marshmallow sambil kehilangan berat badan?

Jika anda telah duduk di atas diet untuk penurunan berat badan tidak lama dahulu, dan sebelum itu anda hampir setiap hari membiarkan diri anda makan sesuatu yang manis, tajam dan penolakan lengkap dari mana-mana gula-gula, mood tidak akan memperbaiki anda.

Gula-gula yang berguna

Lebih-lebih lagi, dengan membataskan diri anda secara terperinci, anda menghadapi risiko sebelum masa "Matikan trek", datang sangat dekat dengan kerosakan saraf. Oleh itu, terdapat jumlah yang manis dalam jumlah yang sangat terhad yang masih dibenarkan, yang paling penting - tidak melebihi had kalori yang telah anda buat. Ini bermakna bahawa dalam diet harian boleh diperkenalkan hanya melayan dengan nilai kalori yang rendah - disayangi oleh ramai kek, pastri, ais krim atau wafel untuk peranan ini, malangnya, dengan niat yang baik, tidak sesuai.

Adalah lebih baik untuk bertukar kepada produk dan produk yang lebih berguna:

  • buah-buahan kering (aprikot kering, prun, cip epal);
  • pastille;
  • marshmallow;
  • coklat hitam.

Untuk makan walaupun gula-gula itu diperlukan dalam kuantiti yang sangat terhad. Coklat gelap sama, yang bernilai untuk rasa yang lazat dengan kepahitan sedikit dan keupayaan untuk menyimpan sistem saraf dari tekanan setiap hari, faedah hanya di bawah keadaan bahawa anda menjaga diri anda di tangan dan tidak makan keseluruhan jubin pada satu masa.

Berat maksimum yang dibenarkan bagi sebahagian harian rempah sedemikian adalah 30 gram, dan jika anda bertujuan mengurangkan berat badan, lebih baik tidak makan lebih dari 10-15 gram coklat gelap sehari. Manjakan diri anda manis lebih baik pada waktu pagi atau pada waktu petang, dan tidak pada sebelah petang, sebelum tidur, dan jarang: jika anda boleh hidup 3-4 hari tanpa produk yang berbahaya, lakukanlah - angka itu akan terima kasih.

Tetapi marmalade kegemaran mengandungi terlalu banyak gula untuk memakannya, duduk di atas diet untuk penurunan berat badan. Potongan luar yang menarik dan cerah dengan rasa buah yang menyenangkan cukup kalori, walaupun tidak ada lemak di dalamnya, seperti di marshmallow.

Jika anda sangat suka jujube dan semestinya tidak dapat hidup tanpa ia, kadang-kadang ia dibenarkan untuk memperoleh kelemahan - tetapi sekali lagi, dalam kesederhanaan (tidak lebih daripada 20-30 gram sehari). Pastikan anda melihat pembungkusan marmalade sebelum anda membelinya: kandungan kalori boleh berbeza-beza dalam julat yang ketara, bergantung kepada pengeluar dan pelbagai jenis gula-gula.

Adakah marshmallow berguna untuk mengurangkan berat badan?

Gula-gula yang berguna

Sesetengah gula-gula bukan sahaja lazat, tetapi juga memberi manfaat kepada badan. Ini termasuk marshmallow - diet (sudah tentu, dibandingkan dengan produk kuih-muih lain), merawat yang mempunyai banyak persamaan dengan pastille, yang anda juga boleh makan, walaupun duduk di atas diet. Asas produk konfeksi ini - agar-agar, dipukul telur putih, pektin, gelatin, molase dan bahan-bahan lain, tidak secara langsung contraindicated untuk kehilangan berat badan. Dan kandungan gula yang tinggi dalam kes ini tidak meliputi manfaat produk (tertakluk kepada penggunaan yang munasabah).

puri buah-buahan, yang biasa digunakan dalam pengeluaran marshmallow, penuh dengan beberapa vitamin dan pectin - polisakarida, yang bukan sahaja membolehkan anda untuk membekukan produk dan menjaga bentuk tubuh, tetapi juga mempunyai kesan yang baik pada kesihatan manusia. Pakar dan saintis kadang-kadang patut memanggil bahan ini "Teratur badan" kerana pektin mempunyai keupayaan untuk mengumpul dan mengeluarkan sebatian berbahaya daripadanya tanpa mengganggu keseimbangan semulajadi dan tanpa merosakkan mikroflora saluran gastrousus.

Ciri-ciri pemurnian pektin membolehkan kami mempertimbangkannya sebagai salah satu komponen diet untuk penurunan berat badan. Ia membolehkan anda menyingkirkan kelaparan, dan juga tahu cara mengikat karbohidrat, tidak membenarkan tubuh menggunakannya sepenuhnya.

Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa anda perlu makan pek marshmallow dan kilogram - per hari anda boleh makan tidak lebih daripada 1-2 zefirinok, dan setiap hari untuk mengatur diri sendiri bercuti perut tidak digalakkan - kadar harian kalori adalah melebihi. Untuk mendapatkan jumlah yang mencukupi pectin, makan buah-buahan segar dan sayur-sayuran yang tidak berkanji: hanya 500 g setiap hari - dan badan anda akan mendapat serat yang amat diperlukan, pektin dan sebahagian besar daripada vitamin.

Gula-gula yang berguna

Anda boleh menggantikan marshmallow dengan epal atau mana-mana pasta buah yang lain, komposisi yang juga membolehkan anda menggunakannya sebagai merawat makanan. Perkara pentingnya tidak begitu banyak nama yang ditulis di dalam kotak, sebagai kandungan sebenar kalori: produk harus disediakan mengikut resipi yang betul.

Jika anda serius memutuskan untuk membawa angka dalam rangka dan impian kaki langsing tanpa "Masalah zon", jangan tergoda oleh marshmallows dalam coklat atau yoghurt glaze, wafer tubule: makanan tersebut hanya akan mengalihkan perhatian anda dari matlamat yang dihargai.

Apabila memilih pastille atau marshmallow, cari maklumat pakej mengenai komposisi dan nilai tenaga produk: ia tidak boleh melebihi 300-350 kcal setiap 100 gram. Hanya produk sedemikian boleh mencairkan diet tanpa mengambil risiko matlamat utama - kehilangan berat badan.


Peraturan yang sama berlaku di sini seperti coklat: makan marshmallow hanya pada waktu pagi, supaya kalori dapat digunakan hingga petang dan tidak berubah menjadi deposit berlemak.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

86 + = 94