Kaki makhi untuk penurunan berat badan dan punggung bulat | pangudownloads.com
Sukan dan kesihatan

Kaki makhi untuk penurunan berat badan dan punggung bulat

Untuk mengeluarkan telinga dan lyakhs, gadis mula membuat lalat dengan kaki mereka, membawa bilangan pengulangan kepada seratus dan tidak melihat apa-apa keputusan khas. Mengapa? Kerana lemak tidak membakar otot yang melatih. Kaki disyorkan untuk punggung, tetapi hanya otot-otot gluteal kecil dan sederhana yang terlibat.

Latihan untuk pantat: di manakah kaki?

Fitonyashki menghormati diri membuat kaki crossover dengan kaki, menunjukkan ini ke seluruh dunia pada video.

Kaki makhi untuk penurunan berat badan dan punggung bulat

Latihan sedemikian didedikasikan untuk memperkuat otot-otot gluteus, kononnya memberi mereka bentuk bulat. Walau bagaimanapun, kerja asas pada bahagian hadapan tidak dilakukan dengan kaki, tetapi latihan asas: squats dan serangan.

Penurunan berat badan berlaku semasa peningkatan kos tenaga. Untuk kalori dibakar, otot harus berfungsi. Sememangnya, dalam kedudukan terlampau, kurang tenaga dibelanjakan daripada semasa latihan tetap.

wanita senaman kegemaran - lif kaki sambil berbaring di sebelah anda, walaupun dengan dumbbell atau pemberat di kaki, kos sepuluh kali kurang tenaga daripada squats hanya kerana satu otot yang terlibat di dalamnya.

Sekiranya anda "mengikat" dalam gabungan dengan latihan lain, maka pergerakan akan lebih berguna:

  • Senaman asas akan melibatkan banyak otot, membakar tenaga;
  • senaman yang terisolasi (meletakkan kaki di sebelahnya atau perut) akan menyelesaikan pekerjaan hingga akhir - dia akan bekerja melalui masalah masalah punggung.

Perlu ingat perkara utama: dengan kaki anda berbaring di sebelah anda, jangan membuat punggung elastis dan keluarkan selulit dari zon sasaran.

Siapa yang berguna untuk melatih punggung di crossover?

Pembangunan terisolasi otot-otot kecil punggung diperlukan untuk orang-orang yang mengalami masalah bersama dan tergolong dalam bidang kinesioterapi menurut program Dr. Bubnovsky.

Berjalan kaki berhampiran simulator blok (atau di crossover) dalam kedudukan terdedah dilakukan dalam variasi yang berbeza:

Kaki makhi untuk penurunan berat badan dan punggung bulat
  1. berbaring di sisinya - otot gluteus medial sedang dikerjakan;
  2. berbaring di atas kepala kembali ke simulator: cuff dengan tali yang diikat pada pergelangan kaki, beban adalah apabila menurunkan kaki ke lantai kerana beban yang di bahagian depan dan belakang paha;
  3. berdiri mendatar ke simulator - pada crossover, kaki boleh ditarik balik ke hadapan dan ke belakang, baik ke luar dan ke dalam.

Mengangkat dan mengangkat kaki anda semasa berbaring, duduk dan berdiri, anda boleh memberi otot beban tanpa squats yang tidak sesuai dengan orang dengan arthrosis dan arthritis.

Latihan kejutan pada crossover dilakukan hanya selepas menjalankan program asas: squats berat, lunges, deadlifts (dengan kaki lurus). Selepas itu, adalah dinasihatkan untuk membuat lalat dengan kaki anda walaupun di sebelah anda dan pada perut anda, walaupun pada semua empat atau fitbole.

Mereka adalah gabungan yang terbaik: mengangkat kaki ke sisi, menurunkannya di depan dan di belakang badan untuk mengendalikan otot dari semua sudut. Untuk punggung elastik, mungkin untuk menggabungkan jongkong dan mengangkat kaki, yang berada dalam gelung unit crossover.

Kaki lif, serta sambungan dalam simulator, senaman pengasingan yang digunakan dalam bina badan untuk menyelesaikan otot ketinggalan apabila melukis bantuan. Begitu juga, mereka akan membantu untuk pusingan punggung, apabila dia mempunyai sebahagian besar daripada jisim otot.

Melambai dan kehilangan berat badan?

Adakah mungkin untuk melakukan kaki mahi untuk penurunan berat badan, bagaimana untuk memberi latihan intensiti ringan? Tukar kedudukan rumah. Berdiri dalam kedudukan bar sisi dengan penekanan pada telapak tangan atau siku dan lakukan penyingkiran kaki atas. Untuk melegakan, anda boleh bersandar di atas lantai dengan lutut kaki bawah. Latihan melibatkan lebih banyak otot: belakang, tekan, lengan dan bahu, selain kaki dan punggung.

Kaki makhi untuk penurunan berat badan akan jauh lebih berkesan dari kedudukan bar biasa, apabila bukannya empat kaki badan akan menerima tiga dan mengaktifkan korset otot, secara aktif membakar tenaga.

Kaki berkesan untuk pelangsingan digabungkan dalam satu latihan dengan serangan dan squats:

Kaki makhi untuk penurunan berat badan dan punggung bulat
  • duduk dan, sambil mengangkat, ambil kaki anda ke tepi;
  • membuat tujahan kembali dan selepas mengangkat untuk menggerakkan kaki ke hadapan, meniru tamparan melalui udara;
  • melompat dengan cengkaman kaki kiri, melompat ke atasnya dan buat serangan hebat ke depan dengan kaki kanan anda.

Ia adalah dinamik otot punggung yang dimuatkan oleh 100%, dan menambah lompongan memberikan beban tambahan dan menaikkan nadi untuk mencapai zon pembakaran lemak.

Makhi kaki - alat yang sangat diperlukan untuk masalah kaki berbentuk X, apabila otot dalaman paha kurang maju. Ia perlu membawa kaki di dalam, berdiri di dekat crossover.

Bertindak sebagai latihan pembetulan yang sangat baik dan beban yang optimum untuk orang tua, dapat membantu menyelesaikan banyak masalah dengan berjalan kaki, postur, tetapi tidak menurunkan berat badan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

84 − = 83