Sukan dan kesihatan

Mengapa semangka berguna untuk mengurangkan berat badan?

Semoga, semangka berair memuja segala-galanya: orang dewasa dan kanak-kanak, untuk rasa yang sangat baik. Tetapi selain itu ia sangat lazat, ia juga mempunyai banyak sifat perubatan, dan dianggap produk pemakanan yang berharga. Oleh itu, ia sering dikatakan berguna untuk menggunakan tembikai apabila kehilangan berat badan.

Tembikai yang berguna

Mengapa semangka berguna untuk mengurangkan berat badan?

Semangka sebenarnya bukan buah, dan bukan beri, itulah labu, yang dapat dikonsumsi lebih dari semua orang yang berlebihan berat badan. Daripada itu anda bukan sahaja tidak akan menjadi lebih baik, tetapi juga mengurangkan berat badan, membersihkan badan.

Semangka mengandungi bahan berguna seperti beta-karoten, thiamin, riboflavin, pyridoxine, asid folik. Juga dalam komposisi adalah pelbagai unsur makro: kalium, magnesium, natrium, fosforus dan besi dalam bentuk organik.

Pulpa tembikai baik tepu badan, dan oleh fakta bahawa tembikai kalori hanya 38 kcal per 100 g pulpa, ia boleh digunakan tanpa ragu-ragu kelangsingan tubuh badan.

Banyak gadis menggunakan semangka untuk penurunan berat badan, dan itulah sebabnya:

  • ia mudah ditoleransi, semangka sangat memuaskan, dan anda boleh memakannya sebanyak yang anda mahu;
  • mempunyai kecekapan tinggi;
  • Di samping penurunan berat badan, terdapat normalisasi metabolisme, penyingkiran toksin dan cecair berlebihan dari badan.

Kerana fakta bahawa semangka membantu menurunkan berat badan, duduk di diet ini, anda boleh berpisah dengan 3-5 kilogram seminggu. Dan jika anda keluar dari diet dengan betul dan jangan mula makan terlalu banyak roti dan gula-gula, maka dalam dua minggu anda boleh mendapat sehingga 7-8 kg. Perkara utama adalah untuk mengekalkan berat badan ini, kerana hasilnya sangat mengagumkan!

Jenis makanan berasaskan tembikai

Mengapa semangka berguna untuk mengurangkan berat badan?

Dalam masa seminggu anda hanya makan pulpa berair dari buah berjalur. Tetapi jangan keterlaluan, makan terlalu banyak. Pengiraan betul jumlah produk - 1 kg pulpa tembikai selama 15 kg berat badan anda. Jumlah yang diperolehi dalam pengiraan dibahagikan kepada 5 bahagian, dan makan bahagian yang sama 5 kali sehari.

Sekiranya tiba-tiba semasa diet anda akan merasa tidak selesa dalam perut, maka jumlah hidangan perlu dikurangkan atau malah ditinggalkan diet.

Tetapi ia tidak mencukupi untuk kehilangan pound tambahan, tugas utama yang dihadapi anda adalah untuk mengekalkannya. Untuk melakukan ini, perlu untuk keluar dari diet dengan betul.

Selama seminggu diperlukan untuk mematuhi menu ini:

  • Sarapan pagi: apa-apa bubur di atas air, telur rebus, keju kotej rendah lemak. Anda boleh menggantikannya dengan sepotong keju;
  • Makan tengah hari: sebahagian daripada dada ayam rebus, ayam belanda, atau ikan, salad sayuran dengan kehijauan;
  • Makan malam: pulpa tembikai, pada kadar 1 kg - untuk 30 kg berat.

Jika sukar untuk anda makan buah ini selama seminggu, anda boleh mencuba diet gabungan.

Dalam setiap hidangan termasuk penggunaan 300 gram tembikai:

  1. Sarapan pagi: teh hijau tanpa gula, sandwic dengan sebilangan keju;
  2. Makan tengahari: Sebahagian sup cahaya dengan ayam rebus, ayam belanda atau ikan rendah lemak;
  3. Makan Malam: Mana-mana salad sayuran dengan kehijauan.

Jika anda mematuhi mana-mana varian pemakanan, maka pada panjangnya anda hanya boleh minum teh hijau atau air kosong. Selalu menghapuskan alkohol.

Malah, tidak peduli apa makanan anda, kelebihan besar gergasi ini ialah semangka boleh dimakan dengan kehilangan hampir semua orang.

Ulasan tentang diet

Setiap orang yang mencuba diet tembikai, mereka mengatakan bahawa ia agak mudah diterima, tidak ada rasa lapar. Di samping itu, semangka itu berguna, kelebihan utama diet berdasarkannya - bukan hanya penurunan berat badan, tetapi juga pembersihan usus, perut, buah pinggang.

Terima kasih kepada cahaya, sifat menyegarkan semangka, selepas meninggalkan diet, saya tidak mahu terus makan lemak, hidangan berat di perut.

Satu-satunya orang yang tidak boleh menggunakannya adalah orang yang tidak bertoleransi terhadap produk ini, atau mereka yang mengalami penyakit buah pinggang atau urolithiasis, kerana semangka adalah diuretik.

Selebihnya diet tidak akan menyakiti, kerana kesan yang signifikan dapat diperoleh dengan cepat. Pertama sekali, ia menggalakkan penyingkiran cecair berlebihan dari badan anda.

Anda juga boleh membantu menormalkan metabolisme, membersihkan badan toksin dan toksin, deposit garam.

Pilih buah-buahan yang selamat

Mengapa semangka berguna untuk mengurangkan berat badan?

Apabila membeli tembikai, sentiasa ada risiko bahawa ia akan disemai dengan bahan kimia. Oleh itu, untuk mendapatkan manfaat daripadanya, dan tidak membahayakan, dengan membelinya, perlu melakukan eksperimen di rumah.

Sapukan sepotong semangka dalam segelas air. Jika tiba masanya ia mula kabur di dalam air, ia bermakna nitrat. Semangka yang baik akan mengekalkan bentuk asalnya.

Ingatlah bahawa purata berat gergasi berjalur adalah 8 kilogram. Sekiranya berat badan kurang, ini mungkin menunjukkan ketangkasannya, dan jika lebih - bahawa nitrat dalam tembikai masih ada.

Cuba duduk di atas diet semangka, dan lihat keberkesanan semangka apabila kehilangan berat badan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 52 = 55