Sukan dan kesihatan

Peraturan dan latihan yang akan membantu mengetatkan perut

Menjadi langsing dan cantik adalah impian setiap gadis. Pada masa remaja, kebanyakan kita langsing dan langsing, tetapi dari masa ke masa kulit mula mengendur, perut tumbuh, sisi dan selulit muncul ... Ini amat sukar selepas kelahiran seorang anak. Tetapi walaupun dengan masalah ini, anda boleh mengatasi jika anda tahu bagaimana mengetatkan kulit pada perut anda.

4 peraturan yang akan membantu membersihkan perut

Peraturan dan latihan yang akan membantu mengetatkan perut

Sebelum anda membuang segala-galanya dan lari ke gym, anda harus mengetahui sebab untuk mendapatkan berat badan. Terdapat beberapa perkara:

 • malnutrisi;
 • jumlah tenaga fizikal yang kecil;
 • beberapa penyakit;
 • kegagalan hormon;
 • ketegangan saraf.

Cukuplah, semua faktor ini dapat sedikit mempengaruhi pengurangan berat badan dan kemunculan perut yang kendur. Dengan cara ini, jika ia benar-benar tergantung dan kulitnya lembab, maka anda adalah 100% di gym dan di salon kecantikan.

Selebihnya, pada mulanya, adalah perlu untuk mengecualikan kemungkinan mengembangkan pelbagai penyakit, seperti diabetes mellitus, masalah jantung, serta gangguan pada sistem endokrin dan saraf. Sekiranya mereka perlu dipersalahkan, maka persoalan dengan rawatan, kemudian dengan usaha fizikal, diselesaikan terlebih dahulu. Bagaimana untuk mengetatkan perut dengan mereka yang sihat? Ia mudah!

Ia perlu mematuhi 4 peraturan mudah:

 • Meningkatkan aktiviti fizikal. Untuk menolak dari pengangkutan awam dan peribadi, lif, lebih baik berjalan. Pastikan untuk memberi 30 minit sehari ke gim atau membeli simulator;
 • Mengatur masa memunggah secara kerap dan semak semula diet. Keutamaan harus diberikan kepada produk semulajadi yang dimasak dengan minimum lemak haiwan dan sayuran. Varieti daging dan ikan perlu rendah lemak. Lebih baik menolak dari hidangan tajam, asin, asap dan goreng. Di bawah larangan itu hendaklah minuman berkarbonat, kuih-muih dan produk roti;
 • Belajar untuk berehat. Keupayaan untuk berehat dan tidak menimbulkan kebencian dalam diri anda membantu mengelakkan perkembangan penyakit sistem saraf. Kortisol hormon, yang dihasilkan semasa tekanan, menggalakkan pengumpulan lemak di dalam perut. Ramai yang terbiasa dengan "merebut" stres, dan jika tidak, maka anda tidak perlu bersuara;
 • Tidak mahu tarik pakaian. Anda harus melihat gambaran sebenar, bukan perut rata yang diperketatkan dengan jalur elastik. Di samping itu, organ-organ penting disebarkan dan peredaran darah terganggu, jadi otot-otot tidak berfungsi sebagaimana mestinya dan oleh itu mula atrofi.

Ini adalah peraturan yang mudah tetapi sangat penting. Mengikuti mereka, anda dengan cepat mengetatkan perut anda dengan senaman fizikal.

6 latihan untuk mengetatkan perut

Peraturan dan latihan yang akan membantu mengetatkan perut

Bagaimana untuk mengetatkan otot perut sendiri? Untuk melakukan ini, anda mesti melakukan senaman khas yang membantu menaip media. Dia bertanggungjawab untuk perut yang rata dan terselip.

Latihan boleh dilakukan pada masa yang sesuai untuk anda, anda boleh beberapa kali sehari. Semakin banyak pengulangan, semakin cepat hasilnya akan dilihat. Kebanyakan senaman dilakukan di kedudukan terlentang, supaya lantai harus tidur tikar.

Pertama, pemanasan mudah, gimnastik ringkas atau berjalan di tempat, anda boleh melompat sedikit untuk muzik pantas:

 • Lipat. Kedudukan asas (OP) terletak di belakang, tangan dikunci ke kunci di belakang kepala, kaki bengkok di lutut, kaki di lantai. Dengan perbelanjaan 1 serentak menaikkan bahagian atas dan bawah batang, memperbaiki posisi dengan mengorbankan akhbar pertama selama 5 saat, kemudian secara beransur-ansur meningkatkan jurang ini hingga 30 detik. Pada akaun 2 - kembali ke kedudukan permulaan. Lakukan 3 pendekatan, masing-masing dengan sekurang-kurangnya 10 replika;
 • Berpusing. OP adalah serupa dengan yang terdahulu. Pada akaun 1 merobek kaki kanan dan siku kiri dari lantai dan cuba menyambungkannya, ke akaun 2 kembali ke OP. Pada 3 juga, tetapi dengan anggota yang bertentangan, 4 kembali ke lantai. Buat 2-3 set dalam setiap 7 twists pada setiap sisi;
 • Basikal itu. OP juga, hanya kaki dibengkokkan pada lutut dan dinaikkan ke atas pada sudut tepat ke lantai. Pedal imaginasi basikal mula berputar di udara. 10 kali ke hadapan dan 10 kembali, pecah, dan lagi ke belakang dan sebagainya. Lakukan pendekatan 3-4;
 • Jambatan itu. OP sama dengan 1 latihan. Dengan perbelanjaan 1 merobek pelvis dan membongkok batang ke atas, sokongan itu pergi ke bahu dan kaki. Pada akaun 2 kembali ke posisi permulaan. Adalah perlu untuk membuat 3-4 pendekatan untuk 10 lif setiap;
 • Sudut. Duduk di pinggir sofa atau kerusi, lengan bersandar di belakang, kaki bengkok di lutut dan ditarik ke dada. Pada permulaan latihan, luruskan kaki anda dan simpannya sejajar dengan lantai selama 10-15 saat, kemudian kembali ke dada sekali lagi. Buat 4 set 15 serangan masing-masing;
 • Menaikkan dan menurunkan kaki. OP seperti dalam nombor latihan 1. dengan perbelanjaan menaikkan kedua-dua kaki, dengan mengorbankan 2 menurunkan mereka ke lantai di sebelah kanan batang, 3 - sekali lagi tepat, 4 - ke kiri dari diri anda, 5 - betul-betul naik, 6 - dalam OP. Lakukan 2-3 pengulangan 5 latihan dalam setiap. Apabila melakukan, cuba jangan merobek bilah dan siku bahu dari lantai.

Sekiranya semuanya dilakukan dengan betul dan tidak menyesal untuk diri sendiri, maka dalam seminggu, hasil pertama akan dapat dilihat. Dan kemudian jangan berehat. Untuk mendapatkan tummy elastik dan rata melaksanakan caj sedemikian akan mempunyai minimum 2 bulan. Ini adalah hasilnya berterusan, dan tidak selama 2-3 hari.

Mereka yang mengharapkan untuk mengencangkan perut mereka dalam seminggu, perlu meninggalkan impian mereka dan benar-benar memahami keadaan - ini tidak mungkin. Mengangkat otot mengambil masa lebih dari satu minggu, dan kadang kala lebih daripada satu bulan. Jadi kami mengesyorkan anda mempunyai kesabaran yang cukup dan meletakkan kemalasan itu.

Apa lagi yang boleh anda lawati?

Peraturan dan latihan yang akan membantu mengetatkan perut

Terutamanya sukar dengan usaha fizikal adalah mereka yang melahirkan oleh bahagian Caesarean. Untuk jangka waktu tertentu, mereka tidak boleh tegang. Pemulihan nada otot akan mengambil masa lebih lama daripada 2 bulan.

Oleh itu, sejurus selepas kelahiran, pakar mengesyorkan memakai pembalut khas. Pada masa akan datang, pembungkusan kosmetik, urutan dan pemakanan yang betul dengan senaman akan membantu membetulkan keadaan.

Sekiranya semuanya berjalan lancar, maka latihan boleh dimulakan dalam seminggu. Ini dan proses penguncupan rahim akan mempercepat dan memperlihatkan bagaimana mengetatkan perut selepas bersalin dalam masa yang singkat.

Jadi, perkara utama bukan untuk menjadi malas dan bekerja pada diri sendiri. Kemudian perut anda akan menjadi rata dan elastik lagi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 1