Sunt mama!

Cauze, simptome, tratament și prevenirea calcificării

Cea mai importantă sarcină de a aplica diagnosticarea cu ultrasunete (ultrasunete) în timpul sarcinii este de a studia structura și grosimea placentei. Placenta este denumită uneori “locul copilului”, deoarece hrănește fătul și creează toate condițiile necesare creșterii și dezvoltării sale normale. Prin ea, vine furajul mamei. În plus, servește ca o barieră protectoare pentru copilul viitor, creând un obstacol în calea penetrării infecțiilor, otrăvurilor, toxinelor și a altor substanțe dăunătoare din sângele femeii în pântece.

Contents

Norme și abateri

Cauze, simptome, tratament și prevenirea calcificării

Până la 30 de săptămâni (mai puțin frecvent – până la 27 de ani), placenta se caracterizează printr-o structură netedă, omogenă, fără incluziuni. Apariția incluziunilor hiperecice în țesutul ei indică un grad suficient de maturitate a placentei.

Aceste incluziuni se numesc calcinate și apar în special în perioada 30-32 de săptămâni, chiar înainte de naștere. Dacă acest lucru sa întâmplat mai devreme, este considerat un proces patologic numit calcinoză.

Calcinatele în placentă, care apar mai devreme de 27-30 de săptămâni, sunt rareori considerate ca o trăsătură individuală și o normă specială. Mai ales dacă structura țesutului este extrem de eterogenă, iar incluziunile unității sunt rapide “Multiply”.

De fapt, calcificarea este considerată îmbătrânire prematură “Locul copilului”, care este atipică pentru o femeie gravidă sănătoasă. Maturitatea placentei este normală imediat înainte de naștere, când îndepărtarea ei naturală din organism nu este departe. Dacă se întâmplă acest lucru înainte de data scadentă, sarcina femeii este considerată patologică, iar pacientul poate fi spitalizat imediat pentru tratament și conservare ulterioară.

De unde provin calcinele din placenta “tanara”?

Placenta incompletă cu calcicate, găsită la o dată târzie, nu este un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, în cazul în care formarea de pietre a început mai devreme, dar este de până la 27-30 săptămâni, medicul trebuie să pună pacientul sub observatie atenta.

Cauze, simptome, tratament și prevenirea calcificării

După cum se știe, placenta este un organ cu o alimentare excelentă a sângelui. La urma urmei, el este cel care transporta sânge proaspăt, îmbogățit cu oxigen și nutrienți pentru fătul în curs de dezvoltare. În cazul în care corpul unei femei gravide experimentează un proces patologic care duce la o îngustare a vaselor și a capilarelor sanguine, site-urile care furnizează sânge nutrițional poate înceta să funcționeze și să înceapă să dispară pur și simplu departe.

  Cum să păstrați o diagramă de temperatură bazală pentru sarcină

Se află pe locul vaselor deteriorate că sunt depozitate săruri de calciu, adică formarea de calcicați.

Deoarece moartea situsurilor placentare îi suprimă permeabilitatea, funcțiile naturale ale acestui organ sunt, de asemenea, perturbate ireversibil, iar etapele dezvoltării fetale normale devin discutabile.

Principalii factori provocatori pentru dezvoltarea calcificării placentei sunt:

 • Obiceiurile dependente ale unei mame viitoare (speciale, “Leading” locul pe lista lor este în valoare de fumat activ);
 • Infecții urogenitale (în special infecții cu transmitere sexuală și boli cu transmitere sexuală);
 • Alte patologii ale genezei infecțioase, transferate în procesul de gestație;
 • Boli cronice neinfecțioase ale organelor interne la o femeie însărcinată;
 • Gestoza severă în perioadele ulterioare;
 • Pronunțată anemie (anemie) în mama;
 • Boli sistemice (patologii ale sistemelor endocrine, cardiovasculare, respiratorii și urinare);
 • Unele patologii ale uterului (miom, endometrioză, anomalii de dezvoltare).
Cauze, simptome, tratament și prevenirea calcificării

Calciul singular în țesutul placentar nu se manifestă în viața de zi cu zi și în timpul sarcinii.

Ele sunt identificate numai în timpul unui studiu randomizat sau planificat cu ultrasunete. Placenta cu calcificări multiple se manifestă în mod necesar ca elemente caracteristice. Mai întâi de toate, o femeie poate observa modificări ale mișcărilor fătului – ele devin fie prea ascuțite și active, fie slăbite brusc.

Deoarece sănătatea copilului în uter se deteriorează brusc, bătăile inimii fetale sunt întrerupte, ceea ce poate fi detectat în timpul CTG (cardiotocografia). Copilul are tahicardie sau bradicardie. Și femeia gravidă începe să se simtă rău. În unele cazuri, femeile aflate în această stare sunt diagnosticate cu gestație târzie.

Detectarea structură neuniformă cu calcificări ale placentei, un obstetrician-ginecolog responsabil ridică întrebări cu privire la menținerea medicală în mod individual, în funcție de factorii si tulburari conexe.

  Ce să faci cu cusăturile după naștere

complicații

Trebuie să înțelegeți că o astfel de încălcare ca îmbătrânirea prematură a placentei poate duce la o serie de complicații grave pentru dumneavoastră și pentru făt:

Cauze, simptome, tratament și prevenirea calcificării
 1. hipoxie acută (deficit de oxigen, care este cauza multor malformații congenitale și anomalii fizice);
 2. Insuficiența fetoplacentală cu consecințele sale caracteristice;
 3. Estomparea sau încetarea spontană a sarcinii;
 4. fat mort;
 5. Tulburări de dezvoltare intrauterină a copilului.

După cum se poate observa din listă, “Efecte secundare” calcificarea poate deveni foarte fatală pentru dvs. și pentru familia dvs.

Prin urmare, dacă ați avut anterior instalat un astfel de diagnostic, dar un specialist responsabil nu sa deranjat să ia măsurile adecvate în raport cu acesta, și sănătatea dumneavoastră, în același timp, în mod constant deteriorează, este logic să caute imediat ajutor calificat pentru profesia medicală.

Diagnostice diferențiale

Pentru a lua măsuri terapeutice raționale, medicul trebuie să identifice cauza care a determinat calcificarea în placentă pentru o perioadă de 27-32 săptămâni și mai devreme.

Pentru a determina cauza exactă a problemei, veți avea nevoie de următoarele manipulări de diagnosticare:

Cauze, simptome, tratament și prevenirea calcificării
 • Analiza generală și biochimică a sângelui / urinei;
 • Smear pe flora (vaginal), sau bakpos;
 • Cercetarea privind STD și STD (diagnosticarea PCR);
 • Detectarea bolilor complexului TORCH;
 • Doppler;
 • CTG (cardiotocografia) fetusului;
 • Examinarea cu ultrasunete în dinamică;
 • Obiective consultative suplimentare ale specialiștilor specializați.

Determinarea cauzei calcifierii este o parte importantă a terapiei sale adecvate. Doar în acest caz, factorul provocator specific poate fi complet eliminat, ceea ce înseamnă că femeia va fi protejată în mod fiabil de progresia tulburării și de dezvoltarea patologiilor anormale.

Cum este tratată calcificarea placentară?

Să presupunem că ați fost diagnosticată cu o placentă de gradul trei de maturitate cu calcinanți și că nașterea nu este cât de apropiată doriți. În acest caz, specialistul vă va îndruma în mod obligatoriu la testele și studiile de mai sus pentru a determina cauza exactă a calcifierii.

  Chiloți de pregătire: ce este și de ce sunt necesare?

În funcție de ceea ce a acționat ca fiind cauza formării timpurii a calcificărilor, vi se va acorda o terapie adecvată:

Cauze, simptome, tratament și prevenirea calcificării
 • Tratamentul antiviral sau antibacterian pentru procesele infecțioase (amintiți – sine este inadecvat și extrem de periculoasă, deoarece cele mai multe antibiotice „tradiționale“ sunt strict interzise în timpul sarcinii!);
 • Vitamina terapeutică (recepția anumitor complexe prenatale este, de asemenea, prescrisă de medic în ordine personală);
 • Terapia bolilor extragenitale sub controlul strict al unui specialist îngust;
 • Terapia gestozei târzii, în funcție de simptomele și imaginea clinică;
 • Terapie și hipertensiune arterială a uterului (dacă există);
 • Admiterea sedativelor moi și neutre (cel mai adesea pe bază de plante);
 • Utilizarea medicamentelor, a căror acțiune vizează optimizarea fluxului sanguin placentar-uterin;
 • Primirea preparatelor din fier (în cazul în care este necesar tratamentul adecvat și scump al anemiei);
 • O respingere categorică de către mamă a obiceiurilor proaste (în special, fumatul).

Măsurile preventive ar trebui să includă:

Cauze, simptome, tratament și prevenirea calcificării
 1. Toate aceeași respingere categorică a obiceiurilor proaste (în mod ideal ar trebui să aibă loc înainte de concepție, dar dacă fertilizarea a apărut neplanificate, este important să se renunțe la fumat și de a limita consumul de alcool imediat după confirmarea sarcinii);
 2. Tratamentul în timp util al patologiilor asociate (în special, extragenital);
 3. Terapia bolilor cronice în organism;
 4. Cercetări privind bolile complexe ITS, STD și TORCH în planificarea concepției;
 5. Nutriție rațională în timpul sarcinii;
 6. Recepție complexe vitale și minerale prenatale (numai prin numirea expertului de supraveghere).

Protecția la timp a copilului dumneavoastră și a copilului de patologia obstetrică este cheia fericirii materne. Fiți sănătoși și lăsați-vă sarcina să vă aducă numai emoții pozitive!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply