Cauzele tulburării scaunului la copil | pangudownloads.com
Sunt mama!

Cauzele tulburării scaunului la copil

În timpul primei luni de viață, copilul se deshidratează, iar scaunul devine mai puțin frecvent. Părinții ar trebui să monitorizeze acest indicator. În mod obișnuit, fecalele copilului sunt un castan de culoare maro. Cu toate acestea, stomacul nou-născutului nu poate funcționa normal, astfel încât adesea se observă abateri, de exemplu, spumă în scaun. Dacă scaunul are o culoare ciudată sau un miros neplăcut, este necesar să se consulte un pediatru.

De ce spuma din scaun poate apărea la sugari

Cauzele tulburării scaunului la copil
  • Alergie la laptele matern. Tot ceea ce o mamă care alăptează folosește cu siguranță laptele matern. Nu toate produsele sunt percepute la fel de bine de sistemul digestiv al copilului. O reacție similară poate apărea atunci când se introduc alimente complementare, de exemplu, la o vârstă fragedă, alegerea incorectă a sucurilor sau amestecurilor pentru nutriție;
  • de droguri. O mică parte din medicamente pot pătrunde în laptele matern, respectiv în frișcă. În primul rând, acestea sunt afectate negativ de tractul digestiv. Astfel de reacții pot apărea chiar și atunci când se utilizează medicamente complet inofensive, de exemplu,Espumizan„;
  • disbacterioza. Această boală este întotdeauna însoțită de o tulburare a funcției gastrointestinale. De obicei, există un scaun cu spumă, în care sunt vizibile rămășițele hranei nedigerate. Multe nou-născuți se confruntă cu disbioză de tranzit, care trece pe cont propriu și nu necesită activități specifice;
  • Dezechilibrul laptelui matern. Acest lucru se întâmplă atunci când copilul nu ajunge suficient pentru laptele din spate, care este cel mai hrănit. Îngrijirea necorespunzătoare duce la probleme, deoarece bebelușul primește numai lapte din față;
  • Cauzele tulburării scaunului la copilLipsa insuficienței. Deficitul de lactază poate apărea din cauza lipsei unei cantități suficiente de enzima corespunzătoare. Ultimul copil ajunge cu laptele matern. Dacă acesta din urmă nu este suficient, fecalele vor deveni spumoase, cu un miros neplăcut;
  • Nutriție slabă. În cazul în care copilul este în mod constant subnutrit, există o deficiență de nutrienți, ceea ce duce la o schimbare a funcției tractului gastro-intestinal și, în consecință, la starea de fecale;
  • Creșterea formării gazului. Adesea, spuma din fecale apare la copil în timpul flatulenței și colicii. Acest lucru se întâmplă de multe ori pe cont propriu. Cu toate acestea, o mamă care alăptează este sfătuită să excludă din dieta ei o serie de alimente, de exemplu, laptele de vacă;
  • infecție. Chiar și nou-născuții pot prinde o infecție intestinală. Dar o astfel de boală este însoțită de alte simptome, cum ar fi durerea acută în abdomen și febră.

Scaun ușor spumos

Cauzele tulburării scaunului la copil

Scaunul este în mod normal maro. Aceasta se datorează prezenței stercobilinei, pigmentului principal al scaunului. Culoarea depinde nu numai de acest pigment, ci și de alimentele consumate. Fecalele ușoare și spumoase sunt adesea observate cu o dietă vegetală, care este observată de către mama care alăptează după naștere.

De asemenea, poate să apară spumă dacă consumați prea mult lapte. Un scaun ușor poate indica o deficiență a bilei sau prezența formărilor putrefactive în intestin. Rar, dar încă se întâmplă, această culoare a fecalelor este cauzată de o infecție intestinală.

Scaun galben cu spumă la nou-născut

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, aceasta indică o disbioză tranzitorie. Această boală afectează cel mai adesea copiii din primele 6 luni de viață. Dysbacterioza tranzitorie se referă la condițiile limită care apar doar în perioada nou-născuților. Protejați corpul copilului este capabil de laptele matern, saturat cu substanțe necesare funcționării normale a sistemului imunitar.

În această situație, se recomandă trecerea testului pentru disbioză. Dacă acesta din urmă nu a detectat o abatere în compoziția microflorei, cauzele fecalelor de spumă galbenă pot fi ascunse în aplicarea tardivă a copilului la sân; lipsa unui program de hrănire; restricționarea laptelui folosit de copil; hrănire suplimentară cu ceai sau apă. Pediatrul este tratat în cazul în care nu se înregistrează o creștere a greutății.

Nou-născutul are fecale apoase cu spumă

Cauzele tulburării scaunului la copil

În acest caz, scaunul, de regulă, dobândește un miros acru. În cazul în care bebelușul a furat o scutec, în jurul scaunului va exista o pată apoasă. În acest caz, procesul de golire a intestinului durează până la 15 minute (fecalele sunt secretate în porții mici). Copilul se poate bate chiar și atunci când gazele sunt oprite. În acest caz, culoarea fecalelor este de obicei ușoară sau gălbuie.
Acest lucru se întâmplă adesea atunci când procesul de digerare a carbohidraților este rupt: ele nu sunt digerate complet, astfel încât rămân în organism într-o formă nemodificată. Carbohidrații atrag apa, care, în consecință, afectează scaunul.

În plus, această condiție poate fi însoțită de o deficiență de lactază (organismul nu poate digera zahăr din lapte). Ca urmare, cei din urmă se rătăcesc cu elemente intestinale și bacterii, se formează gaze, scaunul devine spumos.

Alaptarea corect organizată va contribui la rezolvarea problemei: să se alinieze la un program individual compilat; Nu limitați utilizarea laptelui în primele luni de viață.

În loc de scaun, apare apă și spumă

Cauzele tulburării scaunului la copil

Această consistență a fecalelor apare adesea cu infecția intestinală. Acestea din urmă nu fac excepție la sugari din cauza microflorei lor fragile. Dacă există vărsături și febră, trebuie să apelați o ambulanță. În caz contrar, când aceste simptome sunt absente, puteți încerca să atenuați singur starea copilului.

În primul rând, eliberarea fecalelor lichide implică pierderea apei și a sării, ceea ce poate declanșa deshidratarea. Pentru a evita acest lucru, este necesar să oferiți copilului o soluție de sare. În al doilea rând, nu trebuie să-i dai copilului prea multă apă. În al treilea rând, nu puteți opri alăptarea, dar este mai bine să mâncați miezul mai puțin, dar mai des.

Stof alb spumos al unui nou-născut

Dacă există bulgări albe în fecalele intestinului, nu vă faceți griji, deoarece acesta este un fenomen destul de normal, indicând resturile de lapte nedigerat. Motivul este mai degrabă banal - supraalimentat. În consecință, este necesar să se restricționeze puțin hrănirea.

La copii până la un an, fecalele albe sunt cauzate de malnutriție și nu din cauza infecțiilor intestinale. De exemplu, decolorarea apare adesea cu introducerea precoce a alimentelor complementare. În viitor, acest fenomen va dispărea singur.

Acest lucru poate apărea după utilizarea medicamentelor, de exemplu, paracetamol.

Fecale verzi: scaun cu spumă în copil

Cauzele tulburării scaunului la copil

Cauza acestei nuanțe poate fi bilirubina, care este eliminată treptat din organism. În plus, acest indicator depinde în mare măsură de nutriția mamelor care alăptează. De exemplu, mancatul de spanac, patrunjel, broccoli, marar poate afecta culoarea scaunului copilului.

Acest lucru se poate spune despre bebelușii care primesc momeală - după o mare parte din broccoli, scutecul poate fi umplut cu o masă verzui.

Cu toate acestea, un scaun verde poate indica faptul că bebelușul este alimentat numai de laptele din față. Este periculos pentru că copilul nu are suficientă lactază, rezultând gaze, scaunul își schimbă consistența.

În primul rând trebuie să vă asigurați că totul este bine în alăptarea. Dacă este necesar, se fac corecții. Dacă deficitul de lactază nu este eliminat prin această metodă, medicul prescrie enzime adecvate care sunt dizolvate în laptele matern înainte de a fi hrănite.

Slaba și spumă au apărut în fecalele copilului

Cauzele tulburării scaunului la copil

Acest fenomen în majoritatea covârșitoare indică dysbioza. Culoarea verde a scaunului cu mucus și spumă poate fi însoțită de colic, erupții cutanate. În consecință, copilul devine neliniștit, mănâncă prost și doarme.

Mucusul poate apărea și în cazul în care bebelușul se hrănește artificial, iar amestecul de lapte nu se potrivește. Merită schimbarea acesteia din urmă și urmărirea reacției friabilelor.

Un alt motiv posibil este fierul conținut într-un număr de amestecuri.

Ce se întâmplă dacă copilul are fecale cu spumă?

Eliminați acest fenomen pot fi multe metode, dar nu vă grăbiți, pentru că poate merge singur. În primul rând se recomandă corectarea rației de mamă care alăptează, precum și regimul de hrănire. Este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui pediatru pentru a stabili o cerință zilnică a laptelui pentru bebeluș.

În unele cazuri pot fi necesare agenți medicamentoși (pulberi, capsule, tablete).

Dacă, în afară de schimbarea culorii și a consistenței scaunului, există și alte simptome - solicitați imediat ajutor unui specialist! Aveți grijă de starea de sănătate a copilului dumneavoastră și nu vă auto-medicați!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

19 − 16 =