Sunt mama!

Ce ar trebui să fac dacă copilul meu are o voce?

Copiii - nu este doar distractiv, ci și o boală, simptomele cărora pot pune chiar și pe mama experimentată într-un gol. Cu numai o oră în urmă, copilul râdea vesel în limba lui încă obscură, și dintr-o dată nu putea să spună nici un cuvânt - vocea a dispărut.

Ce se poate face într-o situație similară și de ce se întâmplă acest lucru?

Motivele tăcerii forțate

Ce ar trebui să fac dacă copilul meu are o voce?

Unul dintre motivele cele mai periculoase pentru care un copil mic și-a pierdut vocea este spasmul laringelui. Diferența de voce se închide, căile respiratorii se suprapun.

Cauză afecțiune respiratorie similare pot penetra vapori ai compușilor chimici, crupa false, efecte constrictiv asupra penetrării florei patogene la intrarea în gât corpurilor străine.

Spasmul poate fi de scurtă durată - cu acumularea de dioxid de carbon în sânge, respirația se va recupera - dar vocea după aceea nu apare întotdeauna. În multe cazuri, este necesară chemarea unei ambulanțe - mai ales dacă gâtul este stenotic datorită unei reacții alergice.

Fără îngrijirea medicală profesională copilul se poate sufoca.

Înainte de stenoza cauzată de flora patogenă, la copil poate să apară tuse de lătrat pe termen scurt.

În cazul în care copilul și-a pierdut vocea lui și a existat o tuse puternică, dar nu există nici o temperatură, în timp ce prin toate conturile este dificil de a respira, iar respiratia nu este afectata, probabil, a inhalat sau înghițit un obiect mic, blocarea cailor respiratorii. În această situație, intervenția chirurgicală nu poate fi evitată.

Când dispare gâtul și vocea copilului, temperatura a crescut, puteți suspecta astfel de boli:

 • laringită;
 • durere în gât;
 • lacună sau angina pectorală.
Ce ar trebui să fac dacă copilul meu are o voce?

Laringita poate fi un simptom concomitent al unei infecții periculoase din copilărie - tuse convulsivă.

Există posibilitatea de a vorbi copiilor cu răceli și boli infecțioase ale tractului respirator superior deoarece au o trahee mai îngustă și vasele de sânge situate mai îndeaproape.

În legătură cu fluxul sanguin accelerat, boala se extinde instantaneu, afectează corzile vocale.

Vocea copilului și copilului mai mare se pierde:

 • după isterie sau supraexcită, cu strigăte, după o frică puternică care a provocat stres în organism;
 • în timpul unei sinuzite acute;
 • cu boală de reflux.

În acest din urmă caz, copilul arată ce doare în spatele sferei - conținutul stomacului, aruncat în esofag, cauzează arsuri la stomac.

Ce trebuie să fac dacă copilul îmi pierde vocea? Fiecare situație trebuie tratată separat și este mai bine să vezi un medic, mai ales dacă situația se referă la un copil.

Recuperarea capacității de a vorbi

Starea acută la care a apărut spasmul laringelui, pentru a depăși fără un apel "Primul ajutor" se obține în cazuri foarte rare.

Ce ar trebui să fac dacă copilul meu are o voce?

Pentru a trata aceeași boală, din cauza căreia vocea a fost pierdută și temperatura este păstrată, este acasă.

Uneori, cu o umflare puternică a laringelui, bebelușul nu poate înghiți un preparat antipiretic sau un medicament - în acest caz se folosește o formă de dozaj sub forma unei lumanari.

Deoarece nu puteți bea în stadiul inițial, returnați vocea și capacitatea de a înghiți va ajuta la inhalare.

Acestea pot fi făcute cu o soluție de sifon, pe bază de plante medicinale: mușețel și tei care sunt amestecate în proporții egale. La o temperatură ridicată, inhalarea nu este efectuată - trebuie mai întâi să fie zdrobită.

Îndepărtează repede edemul de eucalipt într-un decoct sau aromalamp, dar la copiii sub 3 ani de utilizare acest instrument nu este recomandat - mirosul poate provoca un spasm repetat.

Inhalarea sugarilor se efectuează într-o baie - o cameră închisă este saturată cu vapori umede calde. Pentru copiii mai mari, procedura se efectuează cu ajutorul unui inhalator special sau se așează pe o cratiță cu abur, acoperind cu un prosop cu capul. Trebuie să fiți foarte atenți să nu ardeți un mic pacient cu o substanță fierbinte.

Imediat vocea nu se recuperează, el are o lungă perioadă de timp - mai ales dacă doare gâtul lui - va fi răgușit.

Modalități de restabilire a vocii:

Ce ar trebui să fac dacă copilul meu are o voce?
 • Gargling cu infuzii din plante, cartofi proaspeți și medicamente;
 • Ceai cald cu miere și o felie de lămâie sau lapte cald cu o bucată de unt - băuturile se consumă în gume mici;
 • Resorbția bomboanelor speciale;
 • Comprese de încălzire - alcool sau alimente, de exemplu, cartofi. Proceduri de încălzire prin uscare care accelerează aportul de sânge. Una dintre ele a fost folosită cu succes de bunicile noastre - caldă „musca"O eșarfă pe gât, în care chiar trebuie să doarmă.

Procedurile de încălzire - cu excepția unei eșarfe de mușcătură - nu se realizează la temperaturi ridicate. Contraindicațiile sunt, de asemenea, boli dermatologice, o erupție cutanată în zona în care este pusă compresa. Erupțiile adesea însoțesc infecțiile copilariei, care sunt cauza durerii în gât, pierderea vocii, răgușeală.

Cum de a trata când un copil a pierdut o voce datorită stresului emoțional, excitației excesive sau fricii?

Ce ar trebui să fac dacă copilul meu are o voce?

Medicamentele sunt aproape la fel ca în cazul răgușeală cauzate de răceli. În aceste cazuri nu sunt necesare băuturi calde și bomboane, eșarfe, inhalare și alte proceduri de încălzire.

Nutriția corectă joacă un rol important în restaurarea vorbirii. Din dieta este necesar să excludă feluri de mâncare ascuțite, sărate și acide. Ei irită țesuturile moi ale gâtului, ceea ce duce la un spasm secundar al laringelui, irită corzile vocale.

De asemenea, nu este recomandat să oferiți mâncare prea caldă sau rece.

Atunci când boala de reflux, trebuie să adere la o dietă specială de economisire.

În cazul pierderii vocii din cauza suprasolicitării emoționale, adulții NU ar trebui să efectueze următoarele acțiuni:

 • striga la copil;
 • vorbiți cu el în tonuri înalte;
 • se certa pentru ceva ce nu sa oprit;
 • reamintesc situația.

Poate că trebuie să pregătiți ceai calmant - apropo, este și o băutură caldă - pentru a aplica medicație liniștitoare - desigur, după consultarea unui medic.

Ce ar trebui să fac dacă copilul meu are o voce?

Uneori, copiii care au suferit de stres sever pot opri complet vorbirea. În acest caz, adulții vor avea o muncă lungă și dureroasă pentru a restabili capacitatea de a vorbi.

Adulții ar trebui să țină cont de faptul că situațiile care nu le amenință pot deveni un stres pentru copil: nu numai o experiență puternică sau emoțională, ci chiar o introducere în colectivul copiilor.

De exemplu, un copil a fost dus într-o grădiniță și el, pentru prima oară plecat fără părinți, nu poate spune un cuvânt.

În acest caz, adulții trebuie să fie extrem de tact și moale pentru a relaxa copilul.

Nu se poate da un răspuns clar cum să restabilească abilitatea lipsă de a vorbi cu un copil, fiecare imagine clinică a bolii și situația vieții trebuie tratate separat.

În orice caz, este necesară consultarea unui medic. Insuficiența auto-tratamentului poate răni corzile vocale și poate provoca un reflex persistent atunci când vocea va dispărea în orice boală sau suferință emoțională.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

65 + = 72