Ce să faci cu cusăturile după naștere | pangudownloads.com
Sunt mama!

Ce să faci cu cusăturile după naștere

După naștere, multe femei sunt cusute: pe o bandă de uter, un vagin sau un perineu. În funcție de locația cusăturilor, ele sunt împărțite în exterior și intern.

Intervale interne

Ce să faci cu cusăturile după naștere

Dacă a fost rupt cervixul sau integritatea peretelui vaginal a fost încălcată, cusăturile aplicate pe zonele afectate sunt numite interne. Acestea sunt impuse după un timp după naștere, când medicul efectuează o examinare a organelor genitale.

În acest caz, nu este nevoie de anestezie, deoarece uterul în acest moment este absolut insensibil. Cu toate acestea, cusutul pereților vaginului necesită utilizarea unui medicament anestezic local. În ambele cazuri, se utilizează fire de bobină, caracteristica cărora nu este necesară eliminarea acestora.

Exerciții externe

Cusăturile externe sunt suprapuse pe perineu. Acestea trebuie aplicate în cazul în care a apărut o ruptură perineală sau a fost necesar să fie tăiat artificial. Dacă situația este critică și medicii văd că există un decalaj, preferă să facă o reducere.

În acest caz, marginile rănii se dovedesc a fi uniforme, prin urmare se vor vindeca mult mai repede. Aplicația are loc sub anestezie locală.

Cusătură goluri sau secțiuni ale perineului prin două metode: fire standard, care necesită îndepărtarea după 5 zile sau bioresorbabil. Uneori medicii folosesc suturi cosmetice, care au venit la ginecologie din domeniul chirurgiei plastice. Această metodă constă în trecerea subcutanată a filamentului, astfel încât numai începutul și sfârșitul cusăturii sunt vizibile.

Îngrijirea de îngrijire după livrare - care este strict interzisă

În maternitate moașele sunt angajate în suturi externe. De două ori pe zi le tratează cu o soluție de permanganat de potasiu sau zelenka. Când îi dau femeii naștere, tratamentul ar trebui să continue acasă, singur, după fiecare spălare și duș.

Cusăturile interne nu necesită îngrijiri speciale, cu condiția ca femeia să nu aibă boli infecțioase. De obicei, această problemă este rezolvată înainte de sarcină.

Trebuie să fii extrem de atent cu golirea intestinului, nu poți să tai țesutul conjunctiv. Cea mai bună opțiune este de a pune o clismă sau o lumanare de glicerină atunci când doriți. După ce ați vizitat toaleta, trebuie să vă spălați.

Ce să faci cu cusăturile după naștere

De asemenea, puteți folosi un fel de igienă (spumă, gel, săpun), dar numai de două ori pe zi (de obicei dimineața și seara). Procedurile se efectuează cel mai bine sub duș, în loc să faceți baie.

Tampoanele igienice ar trebui schimbate la fiecare 2 ore, chiar dacă acestea pot servi în continuare. O bună alternativă la tampoane sunt chiloți de unică folosință, care sunt fabricați dintr-un material special respirabil.

Dacă nu există nici unul, atunci este mai bine să luați lenjerie de corp din țesături de bumbac. Nu utilizați lenjerie de tracțiune, tk. interferează cu fluxul sanguin normal și, în consecință, vindecarea rănilor. De asemenea, nu poți purta lenjerie de corp imediat după duș!

În plus, nu puteți freca cusătura cu un prosop. Este necesar să-l impregnați ușor sau să așteptați până când se usucă singură.

Băile de aer sunt utile nu numai pentru nou-născuți, ci și pentru mamele care au primit pauze în timpul nașterii.

Este strict interzis să stați timp de cel puțin 10 zile. După acest timp, dacă rănile sunt bine strânse, vi se permite să stați pe suprafețe dure. Se recomandă să vă odihniți culcat sau înclinat. Este, de asemenea, interzisă mișcarea bruscă. Aceste măsuri sunt necesare pentru a se asigura că cusătura nu se rupe.

complicații

O femeie care a rupt un medic examinează zilnic. Dacă procesul de vindecare are loc în mod normal, nu se găsesc anomalii, se aplică procedura standard de tratare: permanganat de potasiu, zelenok sau peroxid. Când există abateri de la normă, ele acționează în funcție de situație.

Cusatura exterioară sa dezintegrat după naștere: ce să facă

În cazul în care rana este încă în proces de vindecare, dar cusăturile din orice motiv au fost dispersate, acestea sunt aplicate în mod repetat. Atunci când decalajele s-au vindecat, dar numai câteva cusaturi s-au despărțit, medicul poate lăsa tot ceea ce este (dacă nu există nici o amenințare la adresa sănătății).

Când toate cusăturile sunt divergente, rana este disecată și cusută din nou. În cazul unei astfel de situații la domiciliu, este urgent să apelați o ambulanță și să transportați femeia la spital.

Ce trebuie să faceți în cazul în care cusăturile se învârteau

Dacă se găsește o patologie, de exemplu supurație sau inflamare a articulațiilor, medicul ia măsuri suplimentare pentru prelucrare. Procedurile igienice în acest caz sunt completate cu tampoane cu unguente.

Pentru a face acest lucru, mijloacele utilizate pentru a înlătura inflamația și supurația, de exemplu Levomikol, unguentul Viṣnevski și similare cu acestea. Dacă o femeie a detectat o descărcare necharacteristică din vagin, ar trebui să consulte imediat un medic.

Cate suturi se vindecă după naștere

Această problemă este de interes pentru absolut toate femeile care au primit pauze. Este foarte dificil de răspuns, deoarece există mai mulți factori care afectează înăsprirea ranilor.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că pentru suturi sunt folosite diferite materiale, care afectează de asemenea procesul de vindecare:

 • Auto-absorbabila (firele pot fi realizate din materiale sintetice si naturale). Rana însăși este întârziată la aproximativ 2 săptămâni, iar firele se vor dizolva numai după o lună;
 • Neabsorbabilă. Firele trebuie îndepărtate după 5-6 zile. Acest lucru se poate face atât în ​​maternitate, cât și în clinica de femei, în cazul în care tânăra mamă este deja externată. Cusăturile după naștere se vor vindeca cel puțin 2 săptămâni;
 • Capse de metal, care sunt eliminate, de asemenea, cu ajutorul unui medic;
 • Viteza de vindecare depinde, de asemenea, de intrarea agenților patogeni în rană.

Senzații de durere în zona cusăturii

Durerea va fi prezentă în orice caz, chiar dacă suturile cu auto-absorbție au fost aplicate imediat după naștere. Acest lucru se aplică atât golurilor interne, cât și celor interne. În mod normal, este considerată dispariția durerii la aproximativ 2-3 zile după cusătură. Cu toate acestea, senzațiile neplăcute vor dura mult mai mult, mai ales dacă doriți să vă așezați înainte de timpul acordat.

Dacă disconfortul apare doar într-o poziție șezândă și nu este puternic (puteți tolera) - acesta este un fenomen normal. Cu toate acestea, prezența disconfortului în poziția înclinată sau în picioare este un semn al procesului inflamator. Această durere nu poate fi tolerată și este necesar să contactați un specialist.

Produse de îngrijire

Decât să procesăm cusăturile după feluri, este deja cunoscut, dar ce poate fi folosit din mijloace de igienă intimă?

Ce să faci cu cusăturile după naștere
 • Gelul sau săpunul pentru spălare ar trebui să curățe bine pielea, dar să nu o irită și să nu provoace reacții alergice. Se folosește și săpun pentru copii, precum și antibacterian, dar acestea nu se utilizează mai mult de 10 zile. Este mai bine să acordați preferință medicamentelor testate anterior care au fost utilizate înainte de sarcină;
 • De asemenea, este necesar să se clarifice caracteristicile garniturilor. Acestea ar trebui să fie nocturne sau "maxi", deoarece lochia (descărcare) în primele zile sunt foarte abundente. Acum există și tampoane speciale pentru utilizare specială în perioada postpartum cu o absorbție excelentă. În prima zi se recomandă utilizarea unor bucăți mici de țesut. Astfel, medicul sau moașa vor putea să monitorizeze cantitatea de secreții, deoarece dovezile prea abundente de hemoragie postpartum și absența lor - despre înfundarea canalului cervical cu un cheag de sânge;
 • La domiciliu, se recomandă spălarea cu o soluție de permanganat de potasiu (roz deschis) sau soluții gata de furacilină, clorhexidină sau octenidecept, care sunt administrate, de obicei, în departamentul postpartum;
 • Tratamentul articulațiilor obținute după naștere este posibil prin infuzii și decoctări de plante medicinale, de exemplu, mușețel și calendula, care au un efect antiseptic bun (1 lingură de materie primă per 200 ml de lichid);
 • Nu se recomandă să luați băi, să vizitați bazine de înot, să înotați în iazuri. Este necesar să se evite hipotermia;
 • Nu folosiți tampoane în loc de garnituri;
 • Nu utilizați seringă fără sfatul medicului.

Trebuie reamintit că fiecare femeie care lucrează după 10-14 zile de la externare trebuie să viziteze un ginecolog. Acest lucru se întâmplă chiar dacă mama nu se deranjează.

Respectarea acestor reguli este garantată pentru a reduce riscul de infectare cu agenți patogeni, în plus, cusăturile se vor vindeca mai repede, iar disconfortul va fi minimizat.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 + 2 =