Ce trebuie să faceți în cazul în care cusăturile după episiotomie nu doare | pangudownloads.com
Sunt mama!

Ce trebuie să faceți în cazul în care cusăturile după episiotomie nu doare

Episiotomia – o operație în timpul travaliului, efectuată de un obstetrician-ginecolog. Există o intervenție chirurgicală în disecția perineului și a țesutului mai întins cu un bisturiu. Această activitate este forțată și efectuată în două cazuri: când există o amenințare de ruptură a perineului datorită capului prea mare al fătului; cu extensibilitate scăzută a pereților vaginali la o femeie.

Ce trebuie să faceți în cazul în care cusăturile după episiotomie nu doare

Operația se efectuează, de asemenea, în caz de necesitate de a accelera procesul nașterii, atunci când există o amenințare de viață pentru copil sau mamă.

Cum se efectuează procedura?

Este dificil de spus înainte de livrare, cât de probabil este această procedură. În majoritatea covârșitoare a cazurilor, se efectuează în prezența indicațiilor și în caz de urgență.

Perineul este tăiat într-un moment în care capul fetal strânge țesuturile canalului de naștere cât mai mult posibil. De obicei, se eliberează fără anestezie suplimentară: țesuturile sunt comprimate, adică sângele nu curge până la terminațiile nervoase, prin urmare, nu există impuls de durere pentru creier. De aceea, în momentul disecției, nimic nu dăunează.

Incizia făcută de specialist este cusută în straturi: în primul rând, materialul de sutură resorbabil este utilizat pe mușchii, mucoasa și fasciae situate între vagin și intestin. Pielea este cusută cu fire uzuale neabsorbabile, adesea cu mătase medicală. În unele cazuri, medicul poate efectua o așa numită sutură cosmetică: există doar nodurile inițiale și finale din exterior, restul firului fiind ascuns sub piele.

Cusaturile realizate cu fire absorbabile nu necesită îndepărtarea. Se dizolvă independent 7-10 zile după operație. Trebuie remarcat faptul că timpul de resorbție depinde de materialul selectat. Dar cusăturile de pe perineu vor fi îndepărtate de medici în condițiile unei maternități sau a unei consultări a femeilor.

Caracteristicile suturilor de epiziotomie

Principala caracteristică a cusăturilor realizate după o episiotomie este că acestea se află într-un loc unde este dificil să se mențină un mediu steril. Imediat după naștere din vagin, începe să se aloce lochia, care se va observa între 1 și 1,5 luni.

Pe perineu, nu puteți fixa un bandaj steril din cauza structurii anatomice a acestei zone. În plus, adezivul nu aderă la suprafața umedă a pielii. Plecând de la cele de mai sus, cusătura după epiziotomie necesită o îngrijire specială.

Ce pot face pentru a elimina cusăturile la timp, adică la 5-7 zile după operație?

  • La fiecare 2 ore, schimbați servetelele sanitare;
  • După ce ați vizitat toaleta, spălați-vă cu apă caldă. Puteți utiliza o soluție dezinfectantă de săpun sau o soluție roz-palidă de permanganat de potasiu. Ștergeți zona cusăturii cu un prosop sau tifon cu mișcări de înmuiere. O astfel de retragere ar trebui să se facă atât în ​​casa de maternitate, cât și în termen de 1,5 luni de la livrare;
  • În fiecare zi, în timpul șederii în spitalul de maternitate, moașa va procesa cusăturile pe scaunul ginecologic;
  • Nu poți face baie. Interdicția privind astfel de proceduri de apă durează cel puțin o lună. Procedurile igienice sunt efectuate în duș sau folosiți un bidet;
  • Multe femei sunt interesate când puteți să vă așezați după o episiotomie. Această problemă este foarte importantă, deoarece, prin încălcarea regimului, sunt posibile complicații. Nu este posibil să stați pe deplin 10 zile – 2 săptămâni după manipulări. Permite doar o postură de ședere pe toaletă. Puteți să vă mâncați sau să vă hrăniți copilul în timp ce stați sau culcați, dar în nici un alt mod. După aproximativ 10 zile este permis să stea pe un scaun cu o suprafață tare. După ceva timp, vă puteți odihni pe canapea, în fotoliu, etc .;
  • În primele 3 zile nu trebuie să mâncați pâine și alte produse de patiserie. Acest lucru se aplică și cerealelor. Lipsa are drept scop întârzierea defecării;
  • După ce femeia este evacuată din maternitate, ea se poate întoarce acasă pe bancheta din spate a mașinii într-o poziție înclinată;
  • Dacă există semne de inflamație care se vor observa în timpul tratamentului suturii, mamei i se vor da antibiotice un loc, în interiorul și sub formă de injecții.

Viteza de vindecare în comun și sex după epiziotomie

Ce trebuie să faceți în cazul în care cusăturile după episiotomie nu doare

Câte cusături se fac după episiotomie? – O altă problemă care tulbura noile mame. Merită menționat faptul că acest proces este destul de lung – vindecarea va dura aproximativ o lună și jumătate. Restaurarea pielii este afectată de caracteristicile individuale ale corpului, precum și de respectarea măsurilor de mai sus.

Când este posibil sexul după episiotomie? Abstinența ar trebui să dureze, de asemenea, cel puțin 6 săptămâni. Primele câteva acte sexuale pot fi însoțite de durere și tensiune la picioare. De aceea, partenerul trebuie să fie răbdător și să nu se grăbească. Este recomandat să utilizați un lubrifiant și să acordați prioritate poziției, ceea ce vă permite să controlați profunzimea penetrării femeii.

Cum să aveți grijă de suturi după naștere și ce să faceți dacă sunt îngrijorați?

În casa de maternitate, ei sunt tratați cu moașe. Pentru aceasta, se utilizează verde sau mangan. În viitor, femeia o va face singură acasă. Este necesar să se efectueze măsura după fiecare procedură de apă.

Este necesar să se exercite precizia în golirea intestinului. Nu suprasolicitați țesuturile intercalate. Opțiunea optimă pentru nevoia în toaletă va fi o clismă sau o lumanare de glicerină.

Tampoanele igienice pot fi înlocuite cu chilotei de unică folosință, fabricate din materiale care respira. Atunci când este preferată prima, atunci lenjeria de corp trebuie să fie făcută în mod necesar din material natural, de exemplu bumbac.

De asemenea, nu vă îmbrăcați imediat după duș, deoarece băile de aer au un efect bun asupra pielii și inciziile se vindecă rapid. În acest caz, nu puteți înmuia zona afectată, ci așteptați să se usuce complet.

Nu puteți purta lenjerie de corp, deoarece procesul de circulație a sângelui este întrerupt, ceea ce afectează negativ vindecarea rănilor.

Complicațiile suturilor postpartum

Principala plângere a femeilor este durerea. În mod normal, sutura aplicată după o epiziotomie durează doar 2 zile. Dar disconfortul provocat de acesta va dura mult mai mult, mai ales dacă o femeie nu urmează măsurile de mai sus, va încerca să se așeze înainte de timp.

Dacă rana doare într-o poziție așezată, dar o poți tolera – aceasta este o variantă a normei. Ori de câte ori senzațiile neplăcute depășesc într-o poziție în picioare sau în poziție verticală, este necesar să consultați un medic. La urma urmei, există un proces inflamator.

Ce trebuie să faceți în cazul în care cusăturile după episiotomie nu doare

În urma afecțiunilor epiziotomiei se implică adesea divergența cusăturilor și supurației.

În primul caz, în cazul în care rana este încă proaspătă, cusăturile sunt aplicate din nou. Atunci când tăietura este deja bine conectată și întreaga cusătură nu este despărțită, medicul de multe ori părăsește situația ca atare, dar numai în absența unei amenințări la adresa sănătății femeii. Atunci când întreaga cusătura se îndepărtează, rana este disecată cu una nouă și cusută din nou.

Foarte des, discrepanța apare după externarea de la maternitate. Dacă o femeie acasă este deranjată de orice afecțiune care afectează cusăturile, ea ar trebui să solicite imediat asistență medicală sau să solicite ajutor de urgență.

La suppurație, medicul prescrie măsuri suplimentare privind tratamentul țesuturilor deteriorate. Îngrijirea este completată cu tampoane cu unguente speciale.

De obicei, ei folosesc medicamente care elimină inflamația și supurația, de exemplu Levomikol, unguentul Vișnevski și alte medicamente cu proprietăți similare. Dacă este detectată descărcarea necharacteristică, este de asemenea necesar să contactați imediat o instituție medicală.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 61 = 67

Adblock
detector