Ceea ce distinge copiii specifici și ce ar trebui să fie alimentele lor | pangudownloads.com
Sunt mama!

Ceea ce distinge copiii specifici și ce ar trebui să fie alimentele lor

Copiii speciali sunt deseori numiți copii indigo. Ei au tulburare de deficit de atenție și / sau sindrom de insuficiență. Această problemă este acum tratată de specialiști din domeniul psihologiei vectoriale. Problema este însă că acești copii, de regulă, sunt înzestrați cu abilități speciale, inaccesibile altora și chiar adulților.

Un termen similar a apărut în legătură cu apariția aparatelor capabile să vadă aura unei persoane.

Conform acestor studii, aura acestor copii are culoarea indigo. Cu toate acestea, psihologii protestează puternic împotriva unei astfel de desemnări, deoarece nu toată lumea poate vedea culoarea aurei. Doar 4% din umanitate este capabilă să o determine cu ochiul liber. În fața prezenței sale reale, nu este nevoie să protestăm. Dar este destul de dificil de a face față acestor copii. Luați în considerare unele dintre sfaturile psihologilor experimentați.

Ce sunt ei, acești copii speciali?

Există un astfel de termen ca STAR. Aceasta indică prezența tulburărilor în comportamentul copilului.

Se manifestă prin următorii factori:

Ceea ce distinge copiii specifici și ce ar trebui să fie alimentele lor
  • hiperactivitate precoce;
  • impulsivitatea excesivă, care nu corespunde situației sociale sau activității intelectuale;
  • deficiență sau lipsă generală de atenție cu privire la activitate;
  • complexitatea în contact cu societatea și interacțiunea cu alte personalități;
  • performanțe academice slabe și dificultăți de învățare;
  • tulburări de comportament.

Un astfel de copil special devine vizibil în primii ani - în perioada de la patru la șapte ani. Termenul "SNVG" este interpretat ca un sindrom de atenție afectată de hiperactivitate, dar poate fi lipsit de aceasta. O caracteristică distinctivă a acestor copii este că mai mult de 80% dintre ei au un nivel foarte ridicat de inteligență. În timp ce valoarea IQ a persoanei medii este între 90 și 100, acestea ajung la 170! Astfel, abilitățile lor intelectuale pot fi recunoscute ca fiind geniali.

O astfel de combinație de abilități intelectuale strălucitoare și perturbări comportamentale reprezintă o problemă enormă pentru educatori, psihologi și, bineînțeles, medicina însăși.

Cum să comandați dezvoltarea unui copil special?

Dacă părinții observă condițiile prealabile de mai sus, este puțin probabil ca aura foto să le ajute. Ce veți învăța "Indigo" copilul dvs. sau nu - situația nu va clarifica și nu va ajuta. Mai întâi de toate, trebuie să găsiți un centru de ajutor pentru copiii cu o încălcare a atenției. Pentru aceasta, este suficient să introduceți în căutare numele sindromului + psihologia + orașul în care locuiți. Din moment ce este dificil de a face față acestor copii, ajutorul specialiștilor va fi pur și simplu necesar.

Din punct de vedere ipotetic, în fiecare oraș ar trebui să existe o școală specială pentru copiii speciali. Dar, după cum știm, acest lucru nu este adesea. Prin urmare, trebuie să merg la o școală obișnuită. Totul nu ar fi nimic, el trebuie, de asemenea, să se adapteze și acest lucru ar putea beneficia, dacă nu eșecuri tangibile în sistemul modern de învățământ secundar.

Ceea ce distinge copiii specifici și ce ar trebui să fie alimentele lor

Psihologii notează că pentru astăzi în fiecare clasă sunt instruiți cel puțin trei copii și chiar mai mulți cu hiperactivitate. Prin urmare, și să faceți o lecție despre "Thumb" în URSS schema este absolut imposibilă. Încălcările în comportament, cel puțin, afectează întregul proces educațional, și chiar pot opri cu totul. Problema de aici, notează psihologii, nu este numai în generația tânără cu activitate sporită, ci și în primul rând în profesorii care nu adaptează sistemul de formare la realitățile moderne.

Faptul este că istoria recentă a lumii este familiarizată cu schimbările din procesul educațional. Cu mai bine de 30 de ani în urmă, SUA au confruntat cu problema concedierii masive a profesorilor și acum două decenii în Europa. În căutarea unei ieșiri din situație, au fost introduse noi curricule, sistemul și abordarea au fost transformate, numărul studenților din clasă a fost redus, sau a fost adăugat un alt profesor pentru clasele mai tinere. Copiii speciale necesită o atenție deosebită. Dar, în realitățile noastre până acum nu se așteaptă o astfel de abordare cardinală.

Care este diferența dintre clasele cu copii speciali

La acești copii din creierul copilului, reacția se formează mult mai încet. Acest lucru este asociat cu infantilitatea - comportamentul lor poate să rămână în spatele normei timp de 5-6 ani. În plus, acești copii sunt deseori predispuși la epuizare nervoasă, deoarece lucrează repede. Obiceiurile școlare obișnuite sunt aproape dincolo de puterea lor. Cu toate acestea, din diverse motive, astfel de sarcini, care au fost mai devreme, astăzi sunt dificile pentru aproape întreaga generație tânără.

În plus, complică creșterea și supraestimarea stimei de sine. De asemenea, acești copii au dezvoltat în mod special auto-valoare. Profesorii menționează că metodele uzuale - creșterea vocală, amenințarea consecințelor, nu duc aproape niciodată la îmbunătățiri, ci, dimpotrivă, contribuie la înrăutățirea comportamentului. O parte din copii încep să fie dăunătoare pentru a-și apăra interesele și dacă nu știu cum să facă acest lucru, ei se închid imediat.

O trăsătură distinctivă importantă este sentimentul de neînțelegere, lipsa percepției de către alții. Psihologii spun că adolescenții sunt foarte sensibili la realitate, mesajele și scrisorile lor citesc adesea o profundă durere deoarece sunt absolut singuri și lumea nu le poate accepta și înțelege.

Din fericire, odată cu apariția internetului, unele lucruri devin mai ușoare. Dacă astfel de adolescenți nu găsesc un răspuns printre altele, aceștia încep să fie atrași de ei înșiși - la forumuri și grupuri tematice.

Copiii ăștia sunt deosebiți?

Ei percep lumea și spațiul într-un mod complet diferit:

Ceea ce distinge copiii specifici și ce ar trebui să fie alimentele lor
  • lumea pentru ei este tridimensională și nu bidimensională - liniară, ca cea a unei persoane obișnuite;
  • ambele emisfere ale creierului sunt practic aceleași;
  • ca o consecință a unor astfel de trăsături fizice, ele sunt gândire fundamental diferită - este mai plastică și multidimensională;
  • modelul schimbat de percepție a lumii afectează, de asemenea, percepția emoțiilor altor oameni - ei văd în mod clar linia dintre adevăr și minciunile unei alte persoane, adesea pot citi mințile.

Astfel de copii vor fi mult mai deștepți decât părinții lor când vor deveni adulți.

Cum de a crește copiii speciale în grădiniță?

Astăzi, această problemă este tratată atât la nivel de stat, cât și la nivel pedagogic și psihologic, mult mai densă decât înainte. De exemplu, se deschid noi și noi instituții preșcolare pentru copiii cu autism.

Faptul este că acest copil are nevoie de o abordare specială a învățării. Are nevoie de un discurs terapeut special, care să-și pună discursul și să învețe să pronunțe sunetele corect, educatorul, al cărui sistem de lucru cu copiii este semnificativ diferit de cel obișnuit. De regulă, acești copii sunt mult mai talentați decât colegii lor și au adesea abilități excelente pentru muzică sau desen. Este important să le acordați libertate creativă, pe care nu o vor oferi în grădinița obișnuită. În plus, un psiholog pentru adaptarea socială ar trebui să colaboreze cu ei.

Deoarece au o percepție sporită asupra lumii și sunt foarte vulnerabile, relația directă dintre părinți și copilul lor special este extrem de importantă. Astăzi există numeroase grădinițe private și organizații care pot ajuta acești copii și părinții lor să-și dezvolte generația tânără.

Ce ar trebui să fie hrană pentru copiii speciali?

Ceea ce distinge copiii specifici și ce ar trebui să fie alimentele lor

Este important să urmați o anumită dietă. În cazul autismului, dificultatea constă în faptul că respectarea regulilor dietetice pentru dieta aleasă va trebui să fie de o sută la sută.

Și nici fețele înșelătoare nu ar trebui să influențeze decizia ta. Problema este că, în caz contrar, corpul bebelușului nu se va recupera și un cuplu de indulgențe va fi sângerat până la os.

Dacă nu sunteți sigur de abilitățile dvs., vă recomandăm să vă imaginați în toată gloria ce se întâmplă exact cu corpul dintr-o bucată de hrană dăunătoare. Cum devine, cum rămâne acolo și otrăvește corpul, cum de la o bucată mică se hrănesc microbi patogeni și copilul se agravează. Și aceasta nu este o exagerare - asta se întâmplă cu copilul în realitate.

Dieta unui copil hiperactiv trebuie să se bazeze pe comportamentul său. Anume - urmăriți, după ce alimente și alimente copilul devine mai activ decât de obicei, ceea ce provoacă o reacție inadecvată. Și în acest caz, este necesar să mergem de la contrariu - decât"Mai distractiv" și cu cât este mai energică de la un anumit produs, cu atât mai repede ar trebui să fie complet exclusă din dietă.

Dificultatea este că îmbunătățirile instant nu veți vedea. Perioada de alimentație nutrițională specifică durează cel puțin un an și până la 3 ani.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

36 − 31 =