Sunt mama!

Cel de-al treilea copil din familie: fericire triplă sau nebunie?

Proverbul elvețian spune: "O familie în care există doar un copil, nu o familie". Într-adevăr, mama Natura ne-a acordat, femeile, capacitatea de a purta numeroși moștenitori. Dar, din păcate, în societatea noastră este obișnuit să "începi" doar unu - doi copii, dar nașterea celei de-a treia miezuri este de obicei percepută negativ de alții. Mulți oameni pur și simplu nu înțeleg și, prin urmare, condamnă părinții tineri ai celor doi copii care au decis asupra celui de-al treilea copil.

Beneficiile statului pentru familiile mari

În plus, în țara noastră, familiile cu trei sau mai mulți moștenitori sunt numite familii numeroase, iar acest nume oficial uscat este adesea asociat cu bolile. Copiii cu mulți copii au beneficiile și beneficiile lor.

Cel de-al treilea copil din familie: fericire triplă sau nebunie?

De exemplu, aceștia primesc subvenții pentru servicii de locuințe și servicii comunale, au dreptul de a călători gratuit cu mijloacele de transport în comun, pot beneficia, de asemenea, de un teren suplimentar gratuit. Mamele de copii minori au dreptul de a reduce vârsta de pensionare, iar ambii părinți - să crească concediul (în loc de 24 de zile - 36) și beneficiile fiscale. În plus, statul îi susține pe acești părinți cu plăți unice, a căror sumă depinde de numărul de copii - cu cât sunt mai mulți copii, cu atât este mai mare plata.

Un fapt interesant

Spre deosebire de țara noastră, în China, dimpotrivă, autoritățile sunt interesate să reducă rata natalității. Pentru acest cuplu de tineri, care au un copil, la fel ca noi, ei sunt plătiți o indemnizație, dar după nașterea celui de al doilea moștenitor la mame si tati sunt de taxare o amendă serioasă. Și pot fi excluși din Partidul Comunist ca cetățeni inconștienți. Localnicii din sate au voie să nască numai doi copii și chiar dacă primul copil este de sex feminin.

Cel de-al treilea copil din familie: fericire triplă sau nebunie?

Dar, în ciuda tuturor beneficiilor și avantajelor, în țara noastră nu fiecare cuplu este pregătit pentru naștere
al treilea copil.

Înainte de a decide cu privire la un astfel de pas serios, ar trebui să ia în considerare cu atenție totul, să cântărească toate argumentele pro și contra.

Desigur, dacă a da naștere unui al treilea copil este o chestiune exclusiv personală și numai părinții pot decide. Dar în articolul de astăzi vom încerca să înțelegem această problemă și să aflăm toate avantajele și dezavantajele apariției unui alt copil.

Cel de-al treilea copil din familie: pentru și împotriva

Deci, sunteți o familie fericită fericită, în care doi copii minunați cresc deja. Dar încă sunteți tineri, plini de energie și doriți cu pasiune o altă cruzime. Merită să aibă un alt moștenitor?

Psihologii sfătuiesc un cuplu tânăr, chinuit de astfel de îndoieli, să treacă un test mic.

Pentru a face acest lucru, răspundeți "da" sau "nu" la următoarele întrebări:

Cel de-al treilea copil din familie: fericire triplă sau nebunie?
 • Tu și / sau un soț aveți studii superioare, o poziție bună de plată;
 • Tu și / sau soțul / soția nu au boli cronice și grave;
 • Prima și a doua naștere au trecut în siguranță, fără complicații;
 • Tu și / sau soțul / soția au fost crescuți într-o familie fericită și prietenoasă, în care erau cel puțin doi copii;
 • În certurile dvs. de familie, resentimente, neînțelegeri - un fenomen rar. El domnește în dragoste, respect și înțelegere;
 • Nu întâmpinați dificultăți materiale constante;
 • Aveți un apartament mobilat separat, cu toate facilitățile;
 • Tu și soțul tău ați fost întotdeauna adevărați unii cu alții;
 • Dumneavoastră și soțul / soția dvs. aveți mai puțin de 40 de ani;
 • Aveți rude și prieteni buni care sunt gata să vă ajute (de exemplu, să luați un copil dintr-o grădiniță sau o școală, să-i duceți la o clinică și să stați câteva ore cu un nou-născut);
 • Părinții dvs. și alți membri ai familiei nu sunt împotriva unui alt copil și vă susțin în această decizie;
 • Primul și al doilea copil nu suferă de afecțiuni cronice și severe;
 • Nu ați fost niciodată vizitat de ideea divorțului cu soțul / soția și separarea proprietății.

Dacă ați răspuns pozitiv la 8 sau mai multe întrebări din acest test, cel mai probabil ar trebui să decideți despre nașterea celui de-al treilea copil. Ca regulă, în acest caz, copiii cresc fericiți și prosperi.

Dar dacă răspunsurile „Da“ mai puțin de cinci, cel mai probabil, cuplul ar trebui să fie întârziat cu a treia sarcină și să depună toate eforturile pentru a îmbunătăți materialul, condițiile de locuit și relațiile de familie.

Și acum ia în considerare toate avantajele și dezavantajele nașterii celui de-al treilea moștenitor.

avantaje

Psihologii și sociologii spun că pentru părinți al treilea copil din familie, mai întâi de toate, rețeta pentru tineret.

Cel de-al treilea copil din familie: fericire triplă sau nebunie?

Într-adevăr, odată cu apariția unui alt copil de bătrânețe, nu se poate gândi, mama și tata se simt din nou tineri și activi, pentru că copilul necesită o atenție deosebită.

Și cu urmatoarea sarcina in corpul unei femei este creșterea numărului de hormoni tineri - estrogen, hormon de creștere, dehidroepiandrosteron (DHA), care ajuta la mama nu numai că se simt mai tineri și mai energic, dar, de asemenea, arata bine.


În plus, o parte din grija cade pe umerii copiilor mai mari de îngrijire pentru nou-născuți, iar aceasta, la rândul său, se poate vedea, de asemenea, beneficiile, pentru că obișnuiți cu munca și responsabilitățile băieții cresc om de familie minunat.

Mai mult decât atât, în familiile mari, copiii cresc mai sociabil și prietenos, ca cei trei copii - acesta este un grup mic, în care o învață să găsească compromisuri, să-și apere punctul său de vedere, de partajare, empatie, prietenie, ceartă și împăcat.

La maturitate, astfel de oameni sunt mai buni decât alții să se adapteze în orice echipă, mai repede
avansul pe scara de carieră, de regulă, are mai mult succes în viața de familie, deoarece au deja o idee clară despre instituția de familie pe baza exemplului mamei și tatălui lor.

Cel de-al treilea copil din familie: fericire triplă sau nebunie?

Și capacitatea de a analiza o situație și să se ocupe cu tot felul de dificultăți în viață (atât de des apar în familii mari) sunt produse în baieti stabilitate psihologică, care nu a fost încă o dată utile pentru ei în viață.

Dacă diferența de vârstă dintre copii este mică, ei devin prieteni adevărați și însoțitori. Dacă cel mai mic copil din familie este mult mai tânăr decât ceilalți, în toată viața lui va fi înconjurat de oameni care îl pot ajuta cu afaceri și sfaturi și pot avea grijă în caz de probleme.

deficiențe

Desigur, mai întâi de toate, trebuie remarcat faptul că familiile cu mulți copii sunt adesea greu de suportat financiar. Cu toții știm foarte bine că în țara noastră copilul este o plăcere nu ieftină, iar tânărul nu are adesea destui bani, deoarece mamele trebuie să stea în concediu de maternitate.

Chiar și în ciuda faptului că statul alocă anumite sume pentru întreținerea crustelor, acestea nu sunt adesea suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile.

Cel de-al treilea copil din familie: fericire triplă sau nebunie?

De aceea numai cei mai bogați oameni pot decide pentru o altă crumb.

De asemenea, nu trebuie să uităm că este destul de dificil pentru mamă să se ocupe de trei copii, în special copiii preșcolari. Este foarte dificil pentru mama cu copii mici și foarte mobili. De multe ori, în acest context, femeile dezvoltă nevroze, care, desigur, nu pot afecta negativ toți membrii unei familii mari.

În mod ideal, dacă mama și tata sunt rude apropiate care sunt gata să vină în ajutorul și ajutorul copiilor pentru îngrijirea sau suficienți bani pentru bugetul de familie pentru a angaja o bona profesionist.

Un alt posibil dezavantaj poate fi gelozia copiilor mai mari. Cel de-al treilea copil, de regulă, este favorit al mamei și tatălui, deoarece este cel mai tânăr și, prin urmare, necesită o atenție specială. Este foarte important ca în astfel de situații să se explice corect copiilor că aceștia sunt foarte îndrăgostiți, iar nou-născutul, din cauza vârstei sale, necesită mai multă atenție și îngrijorare.

Astfel, dacă condițiile de viață, bunăstarea financiară sunt la nivelul adecvat, iar sănătatea fizică și psihologică a adulților este normală, nașterea unui alt moștenitor va fi o fericire pentru tânărul cuplu.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

86 + = 94