Copilul nu se grăbește să învețe să citească? Implicați-l! | pangudownloads.com
Sunt mama!

Copilul nu se grăbește să învețe să citească? Implicați-l!

Acum este obișnuit să trimiteți copiii la școală la vârsta de 6 ani, când ei deja au învățat abilitățile de citire și cunosc scrisorile. Chiar și pregătirea conduce acum copiii care deja citesc, cel puțin conform silabelor. Copiii de părinți care nu pot citi deloc, va arata, probabil, chiorâș nu numai profesori, dar, de asemenea, „colegii“ lor asupra copilului însuși să își bat joc colegii viitoare.

Nu toți copiii știință vin cu ușurință - unii refuză să învețe, nu doresc să-și amintească scrisorile, și între ei și părinții lor este legată de lupta serioasă - cu accese de furie și plângând pe de o parte, și strigătele celuilalt. Cum să interesezi un copil cu lectură, astfel încât învățarea să fie distractivă pentru el?

Merită să interesați copilul citind?

Copilul nu se grăbește să învețe să citească? Implicați-l!

Nu este atât de dificil pentru părinții moderni să învețe scrisori de la un copil și să învețe elementele de bază ale procesului - acest lucru se întâmplă și de îngrijitorii din grădiniță, deci se desfășoară o antrenament. Din anumite motive, primii părinți ai copiilor sunt învățați să memoreze scrisori într-o formă de joc, iar când învață elementele de bază ale adăugării cuvintelor, aceștia sunt deja forțați să citească.

Jocurile în alfabetul electronic sau dezvoltarea creativității aplicate, atunci când literele sunt tăiate sau modelate din plasticină, sunt interesante pentru copii.

Sunt bucuroși să facă, să se joace și să învețe în același timp.

Dar apoi se dovedește că nimeni nu va citi cartea - abilitatea de a demonstra pe nume de stradă și titluri, să învețe descrierile jocurilor pe calculator, și asta-i tot. Este mult mai ușor pentru un copil să învețe abilitățile de citire decât să insufle abilitățile în sine, cum să rezolve această problemă?

Fără citire, dezvoltarea inteligenței și extinderea orizontului sunt imposibile, deci trebuie să insuflați în mod conștient o iubire a literaturii.

Exerciții pentru dezvoltarea abilităților de bază

Este foarte greu să înțelegi ce citești dacă citești prost. Este nevoie de prea mult timp pentru a afla informațiile. Prin urmare, un copil nu trebuie doar să fie învățat să citească, ci să învețe să o facă suficient de fluent.

Pentru aceasta puteți sugera următoarele exerciții.

Copilul nu se grăbește să învețe să citească? Implicați-l!
  1. Citiți cartea împreună, apoi compuneți propoziții care omite numele sau expresiile individuale. Acest lucru îl va ajuta să învețe să perceapă informații din citire;
  2. Dezvoltarea abilităților creative. Să presupunem că pe baza cititului copilul însuși face propoziții și încearcă să rememoreze poveștile. De exemplu: Elli sa întâlnit cu Sperietoarea. Și cum se va întoarce acasă dacă nu ar întâlni pe Sperietă?
  3. Exercițiu pentru atenție și capacitatea de a vă aminti. Tipăriți special două texte mici pe carte citit. În unul dintre ele, sensul este schimbat. Întrebarea este: în ce text sunt erorile?
  4. Dezvoltarea abilităților de înțelegere a informațiilor. Copilului îi este permis să citească scurte rime, proverbe și zicale - orice fraze a căror semnificație depinde de ordinea cuvintelor. Apoi sunt emise cărți cu cuvinte separate. Dacă citirea a reușit să-și amintească, sarcina poate fi rezolvată cu ușurință.

Deci, puteți rezolva problema, cum să fiți interesat în citirea unui copil în 5-6 ani, copiii mai mari astfel de jocuri nu vor mai fi interesante.

Interesele prescolarilor

Pregătirea copiilor preșcolari pentru școală, după cum sa menționat deja, nu se limitează la stăpânirea abilităților de lectură în silabe. La școală întotdeauna întreabă ce cărți au citit deja.

Cum să interesează un copil în cititul la 6 ani, dacă refuză să joace la școală? Copiii la această vârstă încearcă în mod activ să participe la viața familiei, pentru a ajuta adulții.

Prin urmare, puteți aplica diferite metode:

  • citiți o carte interesantă și încheiați "Cel mai interesant" moment - să știe ce sa întâmplat cu eroii;
  • utilizarea rolurilor - este puțin probabil ca puștiul să refuze să se joace cu părinții săi în teatru;
  • sunt de acord să citiți câte un capitol la un moment dat;
  • dacă există un frate sau o soră mai mică, cereți-le să le citească cărți.

Există o altă metodă, cum să interesezi copilul să învețe multe pentru a citi. Lăsați mama sau tata să pretindă că gâtul doare, dar într-adevăr trebuie să știe vremea, situația din lume sau altceva ... "Nurse" sau "Nurse" este acceptat cu plăcere - pentru părintele parat este obligatoriu să se îngrijească și, la cererea sa, chiar să-i prețuiască cartea.

În vara cu o vacanță nu merită să luați o tabletă - este mai bine să apucați mai multe cărți și să le lăsați în pace. Lasă copilul să înțeleagă că lectura este cea mai bună cale de a scăpa de plictiseală.

Cum să fii interesat de citirea copiilor în 8-9 ani

Copilul nu se grăbește să învețe să citească? Implicați-l!

La această vârstă "Aproape adolescenții" știu deja cum să insiste pe cont propriu, știu exact ce doresc, încearcă deja să-și supără autoritatea părinților și cărțile preferă jocurile pe calculator.

Ce ar trebui să facă părinții în acest caz?

Cărțile pe care le-ați cerut la școală ar trebui studiate neapărat. Puteți veni cu o promoție dacă povestea pare plictisitoare. Citește - Am o excursie la cinema sau la parc, înghețată. Dacă metoda nu funcționează, va trebui să învățați conținutul împreună.

Dacă literatura suplimentară nu este interesată, nu forțați-o să termine citirea. Deci, puteți ucide complet dragostea literaturii. Este necesar să găsiți o poveste care să pară interesantă.

De îndată ce devine evident că lectura este obosită - ar trebui întreruptă. Zâmbind un copil, distras de obiecte străine, se uită pe fereastră, începe să treacă repede paginile - toate acestea arată că oboseala sa acumulat. În cazul în care complotul traversează și descrierile naturii sau vremii aduc plictiseală, pot sări cu siguranță.

Pentru a lăuda aveți nevoie de orice succes, chiar și de cele mai mici. Am citit-o singură - lăudat, am spus despre complot - demnă de încurajare. Lăsați cărțile să se asocieze doar cu momente plăcute. Ar trebui să găsești întotdeauna timp pentru a arăta cât de interesant este să ai o conversație comună, să citești împreună, să discuți ce citești. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că copilul nu-și întoarce nasul din cărți.

Nuanțele învățării

Dacă copilul nu dorește să citească categoric, el nu ar trebui să fie așezat pentru cărți prin forță. Acest lucru va descuraja în totalitate dorința de a se familiariza cu creativitatea literară.

Dacă cartea nu este interesantă, dar este rugată să o citească, nu închideți copilul cu ea, privând jocurile. Cel mai probabil, el va sta și va privi tavanul. Merită să încerci să interesezi complotul, să găsești caracteristici interesante în caracterul personajelor.

Ar trebui să analizăm ce interesează copilul în momentul de față. Dacă e casă, merită să cumperi o carte despre câini și pisici. Dacă arme, puteți obține cărți care descriu arme mici sau arme vechi. Interesat de lumea antică, dinozauri, jocuri pe calculator - cumpărați o carte cu o poveste bazată pe joc. Dacă știți interesele copilului dvs., atunci îl puteți interesa întotdeauna.

Copilul nu se grăbește să învețe să citească? Implicați-l!

Este necesar ca copilul să știe că cărțile sunt importante. Pentru aceasta este suficient să vorbiți cu prietenii și prietenii să menționați citirea, să discutați orice lucrare literară, pentru a vă clarifica faptul că din cărți au fost extrase informații foarte importante. Este recomandabil să discutați cu prietenii la întâlniri ce le citesc copiii, să vă ofere să schimbați cărțile.

Este foarte dificil să obișnuiți să citiți un copil, dacă părinții înșiși nu citesc și nu există o singură carte în casă. Dacă este obișnuit cu faptul că adulții din jurul lui petrec seriile în fața ecranelor de computer sau de televiziune, este puțin probabil să caute cunoștințe din cărți.

Nu aveți nevoie să achiziționați biblioteci și case multivolume. Este suficient să cumpărați mai multe reviste, detectivi de o zi, literatură ușoară și să discutați despre ce a fost citit în cercul familiei.

Există literatură pentru întreaga familie: despre călătorii și călătorii, lumea antică, genul fanteziei - astfel de cărți sunt de obicei dotate cu ilustrații frumoase. Citirea și vizionarea în comun vor aduce acasă, vor fi interesați să citească nu numai copii, ci și părinții lor.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 1