Cum să hrăniți capriciosul | pangudownloads.com
Sunt mama!

Cum să hrăniți capriciosul

Copilul tău refuză să mănânce? Nu vrea să mănânce - este bolnav? Dansați cu toată familia în fața plăcuței dvs., pentru a mânca cel puțin o lingură? Aceasta este doar o mică parte a problemelor părinților interesați de toate vârstele și generațiile.

Dacă stați câteva minute pe terenul de joacă, când mamele se plimbă acolo, discuția cea mai plină de viață este sigur că va fi - mănâncă. La emisiunile de televiziune de familie ridică în mod constant întrebarea ce trebuie să facă în cazul în care copilul refuză să mănânce. Din an în an acest subiect nu își pierde relevanța. Desigur, deoarece majoritatea părinților, și mai ales bunicile, cred că dacă un copil va mânca mult, va fi mai sănătos. Dacă este adevărat și cum să păstrăm într-adevăr un stomac sănătos pentru copii, citim în articol.

Motivele pentru lipsa apetitului de la 9 la 36 de luni

Cum să hrăniți capriciosul

Dorința cu orice preț de a-și hrăni prăjiturile este normală pentru orice mamă. Desigur, dacă aceasta nu devine o obsesie. Până la urmă, un astfel de proces aparent natural se poate transforma într-o adevărată tortură pentru ambele. În plus, metoda de hrănire forțată dăunează psihologic la o vârstă fragedă. Motivele pentru care nu mănâncă pot fi ușor diferite pentru cei care sunt încă în scutece și cei care sunt mai în vârstă.

Dacă un copil refuză să mănânce în 9-10 luni, acest lucru se poate datora schimbărilor din dieta sa.

La această vârstă, multe mame încep să reducă numărul de alăpte și să acorde mai multă atenție soiului din meniu. Un alt motiv este dentarea, un proces foarte neplăcut. Dacă suferiți ceva, vreți cu adevărat să mâncați? Nu chiar. Deci, asta e pentru micutele.

Ce ar trebui să fac? Nu intră în panică, toate aceste probleme sunt temporare și nu trebuie să fie urmărite în mod activ. Nu forța să mănânce, poate dezvolta o atitudine negativă față de procesul de mâncare.

De ce un copil de 2 ani refuză să mănânce?

La această vârstă, motivele pot fi diferite:

 • deja s-au format asociații neplăcute din scuiparea mâncării;
 • gustări constante sub formă de cookie-uri, mere, banane, sandwich.

Uneori, bebelușii devin atât de obraznici încât, dacă puneți toate aceste alimente într-o singură farfurie, veți obține mai mult decât suficient pentru o recepție. Și apoi există asistente medicale și mame forțate să mănânce o masă considerabilă - și o dysbacteriosis în apropiere - de la supraalimentare!

Motivele pentru care nu mănânci un copil de 3 ani au elemente adiționale la listă:

 1. norma individuală de hrană: dacă se consumă suficiente alimente, atunci nu se consumă energia din hrana trecută;
 2. factor psihologic: chiar dacă cineva nu-l observa, de asemenea, persoana în fața ta, și, uneori, trebuie să se consulte, ce să gătească, să se supună orice fel de mancare. Simțiți diferența: nu merge pe despre hău prostuta, te angaja și de a stimula digestia este, așa cum ai nevoie;
 3. Amintiți-vă: dacă copilul este bolnav și nu mănâncă - este normal. Refuzul de alimente prea cald sau la rece este natural, nu forța de alimentare a solidelor bolnave, grăsime, sărat, dulce, mai bine lasa moderat bogat bea, fără gust, și atunci când boala slăbi strânsoarea - da un mini-parte din ceva macră.

Eliminați cauza

Încercați să aflați de ce copilul dvs. refuză să mănânce.

Pentru aceasta trebuie să răspundeți la câteva întrebări:

Cum să hrăniți capriciosul
 1. Nu este hrana dezgustătoare? copiii adesea nu doresc să mănânce morcovi fierți, ceapă, etc;
 2. copil suprasolicitat fizic sau a primit o zi prea multe impresii?
 3. de la 9 luni la 1,5 ani interferează cu dentiția;
 4. ce a mâncat bebelușul între hrănire?

Dacă nu există probleme externe, atunci există un factor psihic sau stare de rău din cauza bolii.

Poate că în familie s-au petrecut câteva scandaluri sau evenimente negative, încercați doar să discutați cu el.

Convinge-l că nu este vinovat în aceste evenimente, totul va fi bine, și asta nu se întâmplă, îl vei iubi mereu. Uneori, copiii se pot vina pentru certurile părinților lor și sarcina dvs. este să le descurajați să facă acest lucru.

Uită-te la rutina de zi cu zi: gândiți-vă la organizarea corespunzătoare a zilei pentru copil la această vârstă, iar nota de caracter și temperamentul său.

La recepție la pediatru cereți să vedeți cu atenție o gumă sau gingie, dacă nu există nici un zubik. În cele din urmă, asigurați-vă că copilul dumneavoastră în timpul zilei, dar mai bine, și pentru restul familiei, vorbesc cu ei, mai ales bunicile. Încercați să le explicați că ele fac numai cookie-uri și mere între hrănire.

Aruncati o privire mai atentă, nu dacă comportamentul copilului sa schimbat, în cazul în care acesta nu arata plictisitoare, asigurați-vă că pentru a măsura temperatura, iar daca intuitia mamei tale vă spune că există o problemă, este mai bine să se consulte un medic pediatru.

Trupele mamei

Ce se poate face dacă copilul refuză să mănânce, cum să reacționeze corect? Cu motivele pentru acest comportament, ne-am dat seama deja, ne îndreptăm spre tactica potrivită.

Vaccinăm obiceiurile alimentare bune:

 1. încercați tot ce dați - hrana ar trebui să fie mai puțin sărată, dulce, acră decât pentru voi, nu deloc acută;
 2. nu lasa produsele de atingere dezgustătoare astfel de copii există spumă de lapte, legume fierbi, brute sau prea uscate și produse dure;
 3. hrăniți alimente calde, nu coaceți mâncarea în loc să încălziți.

Am distrage atentia de la capricii:

Cum să hrăniți capriciosul
 1. olărie frumoasă;
 2. glume și basme;
 3. alimentarea scurtă (nu mai mult de 15 minute);
 4. luminos și frumoasă porțiune.

Acordăm o importanță deosebită consumului:

 1. o lingură este un avion, iar o gură este un aeroport, iar avionul cere o aterizare;
 2. am mânca "Sub sunetul unui val", în jurul mării, păsări, o barcă în depărtare, este necesar să avem timp să ne împrospătăm înainte de a ajunge la port;
 3. o lingură "Pentru mamă", o lingură "Pentru Papa", o lingură "Căpitanul Jack" și alții;
 4. "Mâncare magică" Este necesar ca forțele să joace în cosmonauți, pirați etc.

Nu face un proces atât de necesar și plăcut, cum ar fi mâncarea, tortura și persuasiunea. Alimentele care au fost împinse violent nu sunt digerate corespunzător și nu vor aduce beneficii.

Da, este posibil să aveți un timp dificil, va dura mult timp și răbdare, dar rezultatul merită.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

67 + = 71