De ce să luați un test de sânge pentru anticorpi în timpul sarcinii | pangudownloads.com
Sunt mama!

De ce să luați un test de sânge pentru anticorpi în timpul sarcinii

După cum se știe, în timpul sarcinii, o femeie devine un vizitator frecvent la o consultare a femeilor, unde primește cu regularitate recomandări pentru diverse analize și studii. Obiectivele celor mai multe teste pentru o mamă viitoare sunt complet clare, dar analiza anticorpilor în timpul sarcinii cauzează adesea o mulțime de întrebări. Ar trebui să fie prezente anticorpi în corpul unei femei, ce este un titru și cum să nu renunți la panică dacă analiza nu este normală? Pentru ca sarcina să curgă fără stres inutil, vă sugerăm să fiți înarmați cu cunoștințe despre acest subiect.

Care este titrul de anticorpi

De ce să luați un test de sânge pentru anticorpi în timpul sarcinii

Anticorpii se numesc celule imunitare de proteine, produse de sistemul limfatic al organismului. Ele sunt atașate la celule roșii din sânge și prezintă agresivitate față de organisme străine care ar putea fi percepute ca boala marcata in pericol TORCH abrevierea (rubeola, herpes), si fatul in interiorul mamei in timpul sarcinii.

Astfel, anticorpii au o funcție pozitivă dacă ajută o femeie să lupte împotriva infecțiilor cu TORCH sau să reprezinte o amenințare serioasă pentru copil, percepută și respinsă ca organism străin.

Titrul este conținutul cantitativ al anticorpilor produși în sângele mamei. Fiecare test pentru titrul de anticorpi are propriile caracteristici și fiecare rezultat este individual. Merită să ne amintim că numai un medic poate evalua în mod adecvat riscurile asociate anumitor anticorpi. Cu toate acestea, fiecare femeie trebuie să înțeleagă esența fiecărui studiu pentru a trece în mod corect analiza și a nu-și face griji cu privire la rezultate în zadar.

Pentru a determina gradul de pericol pentru viața și sănătatea copilului, medicul prescrie teste viitoare de mumie pentru titrurile de anticorpi în timpul sarcinii:

 • Pentru infecțiile cu TORCH.
 • Conflictelor alogene (conflictul rhesus).
 • Pentru conflictele AB0 (incompatibilitate cu grupul de sânge).

Anticorpi la infecțiile cu TORCH

TORCH este o abreviere obișnuită pentru determinarea anticorpilor la cele mai periculoase infecții fetale.

Acesta a fost format din primele litere ale denumirilor latine ale acestor boli:

 • toxoplasmoza T.
 • R este rubeola.
 • C - citomegalovirus.
 • H - herpes.
De ce să luați un test de sânge pentru anticorpi în timpul sarcinii

Oricare dintre aceste afecțiuni amenință copilul cu diferite patologii de dezvoltare, sepsis, avorturi spontane și naștere mortală. Bolile sunt deosebit de periculoase în primul trimestru, motiv pentru care această analiză este acordată o atenție deosebită. În mod ideal, se ia în timpul planificării sarcinii până în momentul concepției, astfel încât, dacă este necesar, femeia să facă vaccinurile adecvate.

Rezultatul determinării titrului anticorpilor la infecțiile cu TORCH nu poate fi considerat fără echivoc drept "rău" sau "bun". Constatările indică prezența infecției în organism sau în baza prescripției sale.

Determinanții pentru diagnostic sunt imunoglobulinele din clasele M și G. Lipsa lor completă în sânge este norma, ceea ce indică faptul că femeia nu a tolera niciodată rubeola sau herpesul. Aceasta înseamnă că în organismul ei nu există mecanisme de protecție și riscul bolii în timpul sarcinii este mare. În astfel de cazuri, mamei viitoare i se atribuie studii repetate în fiecare lună.

Cel mai favorabil rezultat este absența anticorpilor M în prezența anticorpilor G. Aceasta indică imunitatea dezvoltată a mamei la infecțiile cu TORCH, ceea ce înseamnă că, chiar dacă se îmbolnăvește în timpul sarcinii, acestea nu vor fi periculoase pentru copil. Dar anticorpii din clasa M găsiți în sânge mărturisesc boala actuală în stadiul acut sau despre infecția transferată imediat după concepție. În astfel de cazuri, trebuie efectuate teste suplimentare pentru cuantificarea titrului. Acest lucru vă permite să stabiliți perioada de limitare a bolii și gradul de risc pentru copil.

conflictul Rhesus

Proteinele sistemului Rh factor, care unește celulele sanguine - una din sursele de pericole pentru sarcină. Pentru fiecare a patra persoană de pe pământ, aceste proteine ​​sunt absente, prin urmare "factorul Rh negativ" este perceput ca o variantă a normei. Dar cu rhesus negativ la mamă și pozitiv la copil există riscul așa-numitului conflict Rh. Ce înseamnă acest termen?

De ce să luați un test de sânge pentru anticorpi în timpul sarcinii

După contactul cu sângele fetale în circulația maternă încărcat negativ celulele roșii din sânge de gravidă și încărcate pozitiv celulele roșii din sânge sunt atrase de copil și se lipesc între ele. Corpul feminin percepe acest lucru ca pe o amenințare și, în răspuns, începe să dezvolte în mod activ anticorpi, care încep să distrugă rapid celulele sanguine ale fătului.

Aceasta duce la foametea oxigenului, boala hemolitică, afectează dezvoltarea organelor interne. În cel mai rău caz, survine un avort spontan sau copilul moare la naștere.

Conflictul de sarcină este indicat prin titruri de anticorpi atunci când sarcina este de la 1 la 4. Acest scenariu este probabil în următoarele cazuri:

 • Cu un factor Rh negativ în mama și pozitiv - în papă.
 • În timpul celei de-a doua și ulterioare sarcini, dacă mama are un factor Rh negativ.
 • La diverse patologii în timpul sortimentelor anterioare și vynashivanija.
 • Ca urmare a avorturilor amânate sau a avorturilor spontane.

Risus-conflict este puțin probabil în prima sarcină, precum și atunci când "taxe" negative sunt găsite în ambii părinți. Dar dacă analiza titrului de anticorpi a demonstrat rezultate periculoase, medicina modernă este gata să ofere metode eficiente pentru menținerea unei sarcini sănătoase. Dar femeia va trebui să uite de nașterea naturală.

ABO-conflict

În plus față de sarcina conflictuală, pe baza diferiților factori Rh, există riscul formării unui conflict ABO, cauza cărora sunt diferite grupuri de sânge la mamă și copil. Cel mai adesea, această situație apare dacă o femeie cu un grup de O poartă un copil cu un grup de sânge A sau B.

De asemenea, apariția anticorpilor și conflictelor este posibilă cu următoarele combinații de grupuri:

 • Mama A - tata B.
 • Mama B - Papa A.
 • Mama A sau B este tatăl AB.

Din fericire, conflictul de grup nu amenință astfel de consecințe teribile, ca alogene. Copilul poate observa numai boala hemolitică într-o formă ușoară, care nu necesită tratament.

S-au găsit anticorpi: Trebuie să fiu în panică?

De ce să luați un test de sânge pentru anticorpi în timpul sarcinii

De regulă, odată cu detectarea titrurilor de anticorpi în sângele unei femei, se dezvoltă stresul, însoțit de autoincriminări și concluzii ridicole. Acesta este un comportament greșit într-o astfel de situație delicată. Nu există nici o vină a mamei viitoare în faptul că ea nu a avut niciodată rubeolă sau este bolnavă pentru ea acum.

Situația cu conflictul Rh și conflictul de grup înainte de sarcină este complet imposibil de prevăzut. În această situație, mama ar trebui să se concentreze pe examinări regulate și respectarea clară a prescripțiilor medicului.

Nu ignora regulile de luare a testelor pentru titrurile de anticorpi. Nerespectarea lor va da un rezultat părtinitor, iar acest lucru amenință cu consecințe grave pentru făt:

 • Nu mâncați picant sau prăjit timp de 2-3 zile înainte de test.
 • Sunt interzise băuturile cu cofeină și carbogazoase.
 • Nu recomandați o procedură pentru un fizioterapeut.
 • Utilizarea medicamentelor înainte de analiză pentru anticorpi este posibilă numai în consultare cu medicul curant.
 • Înainte de analiză, nu au micul dejun dimineața, deoarece sângele este luat pe stomacul gol.

Determinarea în timp util și calitativ a titrului de anticorpi în timpul sarcinii servește drept garanție a succesului și a sănătății copilului.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 62 = 67