Mucolitic, expectorant și agenți antitusivi pentru copii: informații pentru mame | pangudownloads.com
Sunt mama!

Mucolitic, expectorant și agenți antitusivi pentru copii: informații pentru mame

Desigur, nimănui nu-i place să fie bolnav și nu vrea să. Prin urmare, cu orice boală, încercăm să ne luăm la revedere cât mai curând posibil, dar dacă boala depășește copilul iubit – și cu atât mai mult.

Nevoia de selecție adecvată a medicamentelor

Mucolitic, expectorant și agenți antitusivi pentru copii: informații pentru mame

Cel mai frecvent simptom pentru multe boli este tusea toracică.

Poate să apară cu boli infecțioase și inflamatorii ale sistemului respirator: bronșită, răceli, traheită, pneumonie etc.

În bolile tractului respirator la copiii pediatri, de regulă, se recomandă utilizarea medicamentelor care fie diluează sputa, fie îmbunătățesc separarea acesteia, fie opresc pur și simplu tusea. Acestea includ atât agenți naturali, cât și agenți sintetici.

Când copilul tuse, ar trebui să i se arate imediat medicului pediatru, care va ajuta la stabilirea corectă a diagnosticului și va recomanda tratamentul necesar. Pentru a prescrie un copil acest medicament sau singurul medicament nu este în niciun caz imposibil, deoarece auto-medicația poate fi în detrimentul sănătății. Acest lucru este valabil mai ales pentru sugari.

Selectarea incorectă a medicamentului, dozarea incorectă nu numai că nu poate ușura starea miezului, ci și să o agraveze.

În articolul de astăzi, vom analiza o listă cu cele mai comune metode din țara noastră pentru eliminarea tusei la copii și adolescenți.

Clasificarea tusei pentru copii

Toate medicamentele pentru tratamentul bolilor sistemului respirator pot fi împărțite în trei tipuri:

 • mucolitice (mucolitice);
 • expectorante;
 • antitusive.

Să luăm în considerare fiecare dintre ele în detaliu.

mucolitice

Mucolytic este prescris pentru copiii cu tuse productivă, cu o spută vâscoasă, densă, care nu poate fi separată. Aceste medicamente afectează elasticitatea și vâscozitatea mucusului, sputei diluate, elimină mediul nutritiv pentru reproducere.

Aceste medicamente, la rândul lor, sunt de asemenea împărțite în două subspecii:

 • accelerarea producerii sputei;
 • reducerea formării mucusului.

Cele mai eficiente și comune mucolitice pentru copii sunt următoarele medicamente.

Mucolitic, expectorant și agenți antitusivi pentru copii: informații pentru mame
 • “Acetylcysteine”. Acest medicament reduce severitatea procesului inflamator. Produs sub formă de pulbere cristalină albă, care se dizolvă bine în apă. Este prescris pentru copiii cu vârsta peste 2 ani în toate cazurile de boli cu acumulare de spută vâscoasă și groasă în arborele bronșic și în tractul respirator superior;
 • “Ambrokso”. Analog înseamnă – “Flavamed”, “Haliksol”, “Ambrobene”, “Ambrogeksal”, “Lasolvan”. Este prezentat copiilor cu vârsta mai mare de 2 ani sub formă de sirop pentru tratamentul bolilor respiratorii însoțite de flegm;
 • “Fluimucil”. Este prescris pentru traheită, bronșită, pneumonie, abces a plămânilor, laringotraheită însoțită de descărcare prin spută. Alocați copiilor peste 2 ani. În prezența sputei vâscoase în bronhii, este necesară o combinație între ingerarea granulelor și inhalare;
 • Acest lucru este important să știți! Copiii sub 2 ani nu au voie să ofere mucolitice, deoarece riscul de reacții adverse este mai mare decât beneficiile potențiale. Pentru prima dată, a fost impusă o interdicție relativ recentă – în 2010, în Franța, unde sa demonstrat impactul negativ al mucoliticii asupra sănătății copiilor.

Numai în cazuri excepționale, în funcție de indicațiile vitale, unele mucolitice (de exemplu, “Fluimucil”) pot fi prescrise pentru a trata tusea copiilor timp de până la un an. De regulă, astfel de miezuri sunt date ca o soluție dintr-o lingură sau o sticlă pentru hrănire.

În alte cazuri, copiilor sub vârsta de doi ani li se prescrie un tratament tradițional non-medicinal: spălarea vasului, consumul de apă, umidificarea aerului în încăpere etc.

Fiți atenți! Mucoliticii nu trebuie administrați cu tuse uscată, care însoțește gripa sau ARVI.

expectorante

Medicamentele expectorante sunt reprezentate în mod covârșitor de produsele vegetale. Stimulează scăparea sputei din tractul respirator.

Condițional, toți expectoranții pot fi împărțiți în două tipuri:

Mucolitic, expectorant și agenți antitusivi pentru copii: informații pentru mame
 • Acțiune reflexă. Aceste medicamente pot irita membrana mucoasă
  tractul digestiv, care, la rândul său, excită centrul de vărsături din creier. Ca urmare, nu există vărsături, dar în tractul respirator crește producția de mucus, peristaltismul muscular al bronhiilor crește. Rezultatul acestor procese este facilitarea expectorării;
 • Acțiune directă de resorbție. Aceste fonduri, dobândite în tractul digestiv, provoacă iritarea mucoasei bronșice, ceea ce crește secreția de flegm lichid.

Spre deosebire de mucolitice, expectoranții au voie să ofere copiilor până la vârsta de doi ani (și chiar sugari) pentru tratamentul bronșitelor și a altor boli respiratorii.

Printre expectoranții de pe piața noastră, conduc următoarele.

Mucolitic, expectorant și agenți antitusivi pentru copii: informații pentru mame
 • “Mukaltin” (extract althaea). Planta albă promovează stimularea bronhiolesisului și diluează secreția bronșică. numit “Mukaltin” copii mai mari de un an. Înainte de a ajunge la vârsta de cinci ani, copiii trebuie să dizolve tableta de droguri într-o treime dintr-un pahar de apă fiartă;
 • Sirop de rădăcină de lemn dulce. Acest preparat din plante este prescris copiilor din primele luni de viață. Are nu numai un expectorant, ci și un efect antiinflamator și antiviral. Este foarte important să păstrați dozajul corect;
 • “Gedelik”. Este un sirop bazat pe un extract de frunze de iederă care nu conține alcool. Este utilizat pentru tratarea bolilor respiratorii acute și pentru ameliorarea simptomelor bolilor inflamatorii bronhice. “Gedeliks” este permis chiar și pentru copiii sub o lună;
 • “Pertussin”. Acest medicament combinat, care are doar trei proprietăți: expectorant, mucolitic și antitusiv. Se recomandă atât adulților, cât și copiilor cu boli ale plămânilor și tracturilor respiratorii, însoțite de formarea sputei vâscoase greu de recuperat. “Pertussin” Este produs sub formă de sirop și are un gust dulce plăcut, care este foarte plăcut pentru copii.

Fiți atenți! Atunci când luați mucolitice și medicamente expectorante ar trebui să fie mai des decât de obicei, dați copilului un lichid. Poate fi un compot de casă, suc, mors, un ceai slab sau perfuzie.

preparate reci

Aceste fonduri sunt prescrise copiilor și adolescenților cu tuse neproductivă și uscată care tulbura somnul și apetitul și, prin urmare, afectează negativ dezvoltarea copiilor.

Dacă tusea este uscată, ar trebui mai întâi să fie transferată la umezeală și numai apoi să ia medicamente expectorante sau mucolitice.

De asemenea, cu o tuse neproductivă la un copil, medicul pediatru poate prescrie medicamente combinate care exercită atât efecte expectorante, cât și efecte antitusive.

Mucolitic, expectorant și agenți antitusivi pentru copii: informații pentru mame
 • “Gerbion”. Sirop pe bază de plantați desemnați copii cu tuse uscată. Medicamentul cu primroză este recomandat copiilor cu tuse productivă (umedă). “Herbie” i se permite să aibă o vârstă mai mare de doi ani;
 • “Sinekod”. Acest medicament blochează centrul creierului fără a exercita un efect deprimant asupra centrului respirator. Este prescris numai cu o tuse uscată. Medicamentul se administrează sub formă de sirop și picături și este permis copiilor de peste 2 luni;
 • “Stoptussin”. Este prescris pentru boli infecțioase și inflamatorii pentru a elimina tuse uscată debilitante la copii. Medicamentul, fabricat în Israel, este permis copiilor mai mari de 6 luni. “Stoptussin” Producția cehă poate fi utilizată doar de copii care au sărbătorit un an. Este disponibil sub formă de picături care se pot dizolva în ceai, suc sau compot.

Acest medicament nu este prescris cu tuse productivă.

Acest lucru este important! Antitusivele nu pot fi combinate cu mucolitice și expectoranți.

Aceasta, desigur, nu este întreaga listă de medicamente și este pur și simplu imposibil să alegeți din zeci de opțiuni medicamentul potrivit pentru copilul dumneavoastră.

Un efect pozitiv asupra tratamentului poate fi realizat numai dacă pediatrii și părinții acționează în mod coerent și deliberat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

30 − = 24

Adblock
detector