Piele de marmură la un copil: care este motivul? | pangudownloads.com
Sunt mama!

Piele de marmură la un copil: care este motivul?

Pe ecrane de televiziune și în reviste lucioase vedem adesea copii minunați cu o piele delicată roz. Prin urmare, în mintea noastră sa amânat faptul că o crumbă sănătoasă ar trebui să aibă o epidermă atractivă, cu o umbră omogenă și plăcută. Dar merită să fii în panică dacă copilul nou-născut are o piele diferită și dacă bebelușul plânge, corpul are o culoare roșiatic-albăstruie și neuniformă?

Să încercăm să înțelegem această problemă complicată și să aflăm de ce nou-născutul a murdărit pielea și dacă merită tratat.

De ce copilul are un model pe corp?

Piele de marmură la un copil: care este motivul?

Dacă observați un model roșu albastru pe corpul miezului dvs., atunci se poate vorbi despre disfuncție autonomă. Asta înseamnă că sistemul autonom al nou-născutului nu sa format încă suficient de bine, iar capilarele, care trebuie să răspundă rapid schimbărilor externe, pur și simplu nu au timp să facă față funcției lor.

Unele vezicule nu s-au alăturat încă unei lucrări bine coordonate și se îngustează prea repede. În aceste locuri, epiderma copilului este vopsită în albastru. Și unde capilarele nu blochează mișcarea sângelui, dimpotrivă, pielea devine roșie. Această culoare a epidermei se numește marmură.

Dacă vorbim despre dacă pielea de marmură a unui copil este considerată normală sau nu, atunci răspunsul este destul de pozitiv. Dar există o serie de puncte pe care ar trebui să le acordați atenție. Despre asta și vorbiți mai mult.

Deci, dacă observați că modificări ale culorii pielii bebelușului periodic, cum ar fi atunci când schimbă hainele atunci când un pic Prichindelul îngheață, apoi, în astfel de cazuri, epidermul marmura – fiziologiei nou-născutului. Acest fenomen trece de obicei la vârsta de șase luni a copilului, când navele sale se adaptează și încep să lucreze împreună. Asemenea fenomene fiziologice nu necesită nici un tratament.

Dar, de asemenea, se întâmplă ca modelul de marmură să acopere întregul corp al copilului, în timp ce comportamentul copilului este alarmant, atunci consultația medicului este necesară. Dacă observați că nou-născutului este prea palid, transpirație puternic, lent, sau, dimpotrivă, extrem de agitat, buzele lui și triunghi nazolabiale transformat albastru, apoi pentru a măsura temperatura și a apela la medic.

Toate reacțiile descrise mai sus vorbesc cel mai adesea despre hipertermie (supraîncălzire), iar dacă există o temperatură, consultarea pediatrilor este obligatorie.

Motivele pentru care epiderma copilului are o culoare neobișnuită

După cum ați înțeles deja, una dintre cauzele pielii de marmură la un copil poate fi fiziologia nou-născutului, dar există și alții care merită luați în considerare:

  • Prematuritate. Multe crumbte născute înainte de termen au disfuncții vegetative, care au fost deja menționate mai sus;
  • Hipoxia fătului în timpul gestației copilului și în timpul nașterii. Acest fenomen afectează în mod negativ funcționarea normală a sistemului vascular;
  • Boala cardiacă congenitală, anemia și rahitismul cauzează, de asemenea, defecțiuni în sistemul circulator;
  • Disfuncție congenitală a creierului;
  • Supraalimentare. Adevărat, unii medici contestă această posibilitate, dar alți experți nu exclud un astfel de motiv.

Trebuie să tratez modelul de marmură?

Piele de marmură la un copil: care este motivul?

Așa cum am menționat deja, dacă pielea marmorată apare periodic în copilul lunar, atunci până la jumătate de an totul ar trebui să fie normalizat.

În cazul în care modelul de marmură al epidermei copilului dvs. a trădat una dintre afecțiunile menționate mai sus, medicul pediatru care vă vede trebuie să vă prescrie tratamentul potrivit.

Cu această abordare, culoarea epidermei copilului dumneavoastră va reveni în curând la normal. La urma urmei, această “imperfecțiune” este doar un simptom al unei dureri, care vă va părăsi de îndată ce boala se va retrage.

În acele miezuri, a căror marmură a pielii este provocată de imaturitatea sistemului vegetativ-vascular, tratamentul principal va fi direcționat spre dezvoltarea sa. Trebuie create condiții optime pentru reglarea tonusului vascular. Pentru a realiza acest lucru ajută la construirea corectă a regimului zilei și a modului de viață al copilului.

Copilul trebuie să aibă o dietă echilibrată, o ședere zilnică pe stradă, alternarea somnului și starea de veghe, gimnastica terapeutică și procedurile de întărire: băi de aer, dousing, ștergere.

Foarte bine ajută la masaj, care vizează reglarea circulației sângelui. Puteți face acest lucru singur, pentru aceasta, cereți medicului să vă arate tehnicile de bază. Nimic complicat în acest masaj, îl puteți ține singur în siguranță.

Când disfuncția vegetativă este foarte utilă în înot. Prin urmare, mulți experți recomandă să faceți cu copiii din piscină. Își antrenează vasele și se întărește. În general, beneficiați dublu.

Adesea, cu modele pe piele, medicamentele sunt prescrise. De obicei, acestea sunt vitamine B și preparate fortificate. Dar nu luați fonduri fără a consulta un medic pediatru.

Piele de marmură la copii de peste trei ani

După trei ani, spuneți că epiderma copilului în modelele datorită imaturității navelor nu va funcționa. Desigur, dacă “imperfecțiune“Apare o dată, de exemplu, sub hipotermie sau temperatură ridicată, atunci acest lucru nu este critic.

Dar dacă bebelușul în creștere a murdărit permanent pielea, atunci fără a consulta un specialist (cardiolog, neurolog, pediatru etc.) nu poate face. Medicii experimentați vor ajuta la găsirea cauzei problemei.

Acum știi de ce există o asemenea imperfecțiune ca pielea de marmură. Rezumând toate cele de mai sus, putem distinge următoarele puncte principale:

Piele de marmură la un copil: care este motivul?
  • Piele de marmură – nu o boală teribilă, ci o reacție specifică a vaselor de sânge;
  • La copiii cu vârsta de până la 6 luni, culoarea albastru-roșie a epidermei este de cele mai multe ori fiziologică, după șase luni modelul trece. Dar merită să ne amintim că, dacă există alte simptome, aveți nevoie de consultații medicale. Este deosebit de important să se monitorizeze temperatura unui copil cu piele marmorată pentru a preveni supraîncălzirea;
  • Dacă se observă un fenomen similar în crustele mai vechi, atunci este nevoie de o abordare individuală. Calm, fără nervi, trecem examene și aflăm motivul pentru culoarea neobișnuită a epidermei.

Principalul lucru nu este panica, plimbarea cu bebelușul tău, temperamentul, bucurați-vă de viață – și totul va reveni la normal.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

13 − = 9

Adblock
detector