Plasmafereza în sarcină: esență, tipuri, rezultate, indicații, contraindicații | pangudownloads.com
Sunt mama!

Plasmafereza în sarcină: esență, tipuri, rezultate, indicații, contraindicații

Ecologia proastă, utilizarea unor produse de calitate slabă, obiceiuri proaste – toți acești factori provoacă contaminarea corpului. În sânge se acumulează substanțe dăunătoare, din cauza cărora suferă nu numai funcția sistemului circulator, ci și toate organele.

În acest sens, ea trebuie să curețe, și mai ales aceasta se aplică femeilor care se pregătesc să devină mame. Astăzi, mulți recurg la o astfel de procedură ca plasmafereza în timpul sarcinii, care vă permite să curățați sângele.

Care este această procedură, care pot fi rezultatele acesteia? În ce cazuri se arată și în ce cazuri ar trebui să se abțină de la ea?

Esența metodei

Sângele uman conține o masă de constituenți. Printre acestea, celulele sale, anticorpi, complexe autoimune. De asemenea, conține toxine, viruși, bacterii.

Plasmafereza în sarcină: esență, tipuri, rezultate, indicații, contraindicații

Unele dintre aceste elemente sunt acumulate într-o cantitate mare, devenind provocatori de diverse boli, în special cronice, alergii, toxicitate și altele asemenea. D. Un astfel de eveniment, ca o purificare de sânge prin intermediul plasmafereza, poate preveni dezvoltarea acestor boli.

Posibilele provocatoare ale bolii sunt conținute într-o plasmă, care este o parte lichidă a sângelui, prin urmare, prin extracția și îndepărtarea sa mecanică, este posibilă purificarea sângelui. Acesta din urmă este luat din venă, celulele sale sunt separate de plasmă, care este înlocuită cu soluții sterile.

Apoi, sângele este injectat intravenos.

Acest exercițiu se numește plasmafereză. În mod obișnuit, numărul de sesiuni ale acestei proceduri este 2-10 și sunt ținute cu un interval de câteva zile.

Ce rezultate pot fi obținute?

 • Îmbunătățește coagulabilitatea sângelui;
 • Hemodinamică normală;
 • Îmbunătățește alimentarea cu sânge a tuturor organelor, respectiv, primesc mai mult oxigen, nutrienți, funcționarea lor este normalizată;
 • Datorită plasmeferezei, organismul se întinerește;
 • Atunci când sarcina începe sau este planificată, este prevăzută plasmafereza pentru a îmbunătăți fluxul sanguin uteroplacental. În plus, evenimentul permite prevenirea și tratamentul bolilor cronice.

Tipuri de proceduri

Ele sunt separate într-o anumită măsură în funcție de metoda de purificare.

Plasmafereza în sarcină: esență, tipuri, rezultate, indicații, contraindicații
 • Cu filet. Aceasta presupune curățarea plasmei prin intermediul unui filtru special care are pori mici, datorită cărora particulele mari de proteine ​​și grăsimi sunt îndepărtate din plasmă. În prezent, această metodă este utilizată pentru a atenua cursul de ateroscleroză, starea după chimioterapia făcută, bolile autoimune. Datorită lui, riscul de a dezvolta complicații în tratamentul diabetului este redus. Femeile gravide sunt proceduri prescrise pentru conflictul Rh, tratamentul infecțiilor urogenitale;
 • Donator. Pentru procedura, plasma este luată de la donator, iar suma sa este stabilită în conformitate cu legea donării. Biomaterialul este îndepărtat și apoi este trecut printr-un aparat special, după care elementele necesare sunt introduse în organism;
 • Plasmafereza membranară. Prin aceasta, sângele este purificat din celulele de balast, substanțe otrăvitoare prin trecerea biomaterialului prin filtre special proiectate. Datorită plasmeferezei, tratamentul diferitelor afecțiuni se realizează prin schimbarea mediului intern al corpului uman, care nu poate fi obținută prin utilizarea de droguri;
 • Discret. Procedura se efectuează cu ajutorul unei centrifuge, care curăță biomaterialul. După extragerea plasmei, celulele din material se diluează cu soluție salină, injectată înapoi în pacient. Când se planifică sau există deja o sarcină, se folosește și această metodă.

Indicatii si contraindicatii

Indiferent de cine este prescris procedura – gravidă, femeie de planificare sau altcineva, mărturia ei este:

 • Ischemia, angină pectorală, arterială hipertensiune arterială, infarct miocardic;
 • Alcoolismul, dependența de droguri, fumatul;
 • Oncologie;
 • Diabetul zaharat;
 • Insuficiență hepatică, ciroză, hepatită;
 • Hipertensiunea arterială, care nu este supusă tratamentului medicamentos.

În ceea ce privește sarcina, plasmafereza în stadiile incipiente și în planificare poate fi numită într-o serie de alte cazuri, așa cum se va discuta mai jos.

Contraindicații la procedură sunt:

 • Ulcerul duodenului sau stomacului, însoțit de sângerare;
 • Coagulabilitatea proastă a sângelui.

Contraindicațiile includ, de asemenea, anemie, însoțită de boli de inimă la persoanele care au peste 70 de ani.

În plus, contraindicațiile sunt șocul traumatic și anafilactic.

În ultimele două cazuri, este necesară consultarea unui medic, deoarece aceste contraindicații sunt considerate relative.

Sarcina și plasmafereza

Procedura poate fi atribuită din diferite motive.

Pregătirea pentru concepție

Când se planifică plasmefereza este prescrisă pentru prevenirea și tratarea mai multor afecțiuni, deoarece după procedură este mai ușor să rămâneți gravidă și să scoateți bebelușul.

Ce probleme permite procedeul pentru a scăpa de la etapa planificării sarcinii?

Plasmafereza în sarcină: esență, tipuri, rezultate, indicații, contraindicații
 • Infertilitatea datorată proceselor inflamatorii cronice;
 • Hiperstimularea ovariană;
 • Cytamegalovirus, herpes.

Evenimentul vă permite să restaurați corpul după operație pe organele reproducătoare, precum și pentru a preveni sângerarea.

Se arată că planifică femeile care efectuează un eveniment și în cazul în care fumează.

Acest lucru va elimina corpul de substanțe toxice acumulate în el.

În timpul sarcinii

După fertilizare, mai ales în stadiile incipiente de gestație, în unele cazuri este prevăzută și o procedură.

Este necesar:

 • Evitarea insuficienței placentare;
 • Eliminarea toxicozelor;
 • Îndepărtarea gestozei;
 • Tratamentul diabetului, astmului, pielonefritei, care poate complica cursul sarcinii.

În cazul în care, în special, în termeni premergători, mamele în expectativă pierd adesea imunitatea. Procedura de purificare a sângelui îl poate îmbunătăți. La rândul său, acest lucru va evita diferite complicații în cursul gestației, atât în ​​fazele timpurii cât și în cele târzii.

Cu infertilitate și avort spontan

Adesea, motivele pentru care o femeie nu poate rămâne gravidă sunt ascunse în prezența anumitor anticorpi din sânge. De regulă, vorbim despre antigene lupus, fosfolipide, anticorpi anti-spermă.

În cazul purificării de la ele, femeile cresc semnificativ șansele de a concepe și apoi scoate un copil sănătos. Într-o serie de țări moderne, această metodă este folosită ca una dintre modalitățile de a scăpa de infertilitate. De regulă, este utilizat în combinație cu alte metode.

Plasmafereza în sarcină: esență, tipuri, rezultate, indicații, contraindicații

Utilizați plasmafereza și sarcina obișnuită. Acest fenomen este înțeles ca incapacitatea de a da roade atunci când începe concepția. În acest caz, rulmentul se termină, de regulă, cu pierderi de sarcină, decolorare a fătului.

Dacă o femeie are o astfel de problemă, ea este adesea prescrisă medicamente hormonale, astfel încât să poată suporta copilul. Această metodă nu este sigură, deoarece în timpul gestației, sub influența medicamentelor, se pot dezvolta diferite patologii.

Un copil se poate naște cu greutate mică, boală de rinichi, sistem endocrin și alte organe.

Atunci când se utilizează plasmefereza în timpul avortului spontan, riscul de avort spontan sau de estompare fetală este redus semnificativ, la fel ca și riscul de a dezvolta patologii renale. Sarcina poate fi adusă la cel puțin 33-34 săptămâni, iar copiii se nasc cu greutate normală. După aplicarea acestei tehnici, 75% dintre femei au copii absolut sănătoși, chiar dacă mama are boli autoimune.

Această metodă este, de asemenea, utilizată în pregătirea pentru FIV. Datorită lui, este posibilă creșterea supraviețuirii fetale cu 11% -13%.

Statisticile arată că, după aplicarea plasmeferezei, șansa de a rămâne gravă fără complicații crește substanțial.

Utilitatea acestei proceduri pentru mamele insarcinate este evidenta, cu toate acestea, fara examinarea si numirea unui medic pentru prevenire si tratament, aceasta nu se aplica.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 4 =