Poate fi utilizat Otrivin în timpul sarcinii? | pangudownloads.com
Sunt mama!

Poate fi utilizat Otrivin în timpul sarcinii?

Otrivin este un medicament care are un efect vasoconstrictiv. Se utilizează pentru tratarea rinitei, a altor boli care sunt însoțite de inflamația mucoasei nazale.

Pot folosi Otryvin în timpul sarcinii?

Poate fi utilizat Otrivin în timpul sarcinii?

Principala substanță activă a acestui medicament este clorhidratul de xilometazolină. Acționează pe vasele nasului, provocând constricția lor. Acest lucru, la rândul său, duce la o reducere a umflăturii mucoasei, reliefarea respirației nazale care apare cu rinită și răceală.

Clorhidratul de xilometazolină practic nu este absorbit. Practic nu este absorbit în sânge. Activarea Otrivin începe aproximativ 5-10 minute după aplicarea sa, iar efectul persistă timp de 12 ore.

Mijloacele pentru adulți, vândute sub formă de spray și picături, se disting printr-un pH echilibrat. Din acest motiv, ele afectează ușor mucoasa mucoasă a nasofaringelului. Conform recenziilor, medicamentul este bine tolerat, inclusiv pacienții cu mucoasă sensibilă.

Compoziția produsului include eucalipt și mentol, care răcește țesuturile inflamate și atenuează starea bolnavului.

Instrucțiuni de utilizare Otrivin la femeile gravide

Indicatii pentru utilizare:

  1. Tratamentul simptomatic al congestiei nazale pentru răceli, sinuzită, febra fânului, rinită alergică;
  2. Terapia complexă a otitei medii;
  3. Boli ale sinusurilor paranazale;
  4. Atunci când efectuați rinoscopie și alte proceduri de ORL.

Cum să aplicați Otrivin femeilor în timpul sarcinii?

Mai întâi trebuie să-ți curăți nasul de mucusul care sa acumulat în el. Agentul sub formă de picături 0,05% este destinat copiilor. Se utilizează o dată sau de două ori pe zi, se injectează 1-2 picături. Agentul sub formă de picături de 0,1% este destinat copiilor de 6 ani și adulților. Se utilizează de până la 4 ori pe zi, se injectează 2-3 picături în fiecare pasaj nazal. Spray este folosit pentru copiii de la 6 ani și adulți de până la 4 ori pe zi, efectuând o injecție în fiecare pasaj nazal.

Instrucțiunea către Otrivin spune că remedierea nu este recomandată pentru utilizare mai mult de 10 zile fără întrerupere. Dacă terapia nu produce rezultate, medicul ar trebui să înlocuiască medicamentul.

Contraindicații pentru utilizare

Poate fi utilizat Otrivin în timpul sarcinii?

În primul rând nu poate fi folosit de persoanele cu intoleranță individuală.

În plus, printre contraindicații sunt incluse următoarele patologii: ateroscleroză severă; hipertiroidism; glaucom; rinita atrofică; hipofizectomie transspenoidală; operații chirurgicale în anamneză cu expunerea meningelor; Spray nu poate fi folosit pentru copii sub 6 ani.

Se abtine de droguri Otrivin este administrat persoanelor cu diabet zaharat, tremor, aritmie, tahicardie, hipertensiune arterială, anomalii ale sistemului cardiovascular.

Este interzisă utilizarea acestuia simultan cu inhibitori de monoaminooxidază și antidepresive.

Cum se aplică în timpul sarcinii?

Instrucțiunea spune că acest remediu, ca și alții, inclusiv xilometazolina, este contraindicat în timpul sarcinii. Cu toate acestea, medicii folosesc pe larg aceste, dar numai pe indicatii speciale. Nu puteți utiliza acest medicament pe cont propriu, deoarece poate agrava cursul frigului comun. Poate numi doar un doctor, evaluând raportul dintre beneficiile și riscurile posibile. De regulă, dozele eficiente minime sunt prescrise în timpul sarcinii, cel mai frecvent la dozele copiilor.

Efecte secundare

  1. Cea mai frecventă reacție negativă este uscarea mucoasei;
  2. Senzație de arsură și mâncărime în gât;
  3. Dureri de cap;
  4. greață;
  5. Utilizarea rare a medicamentului duce la aritmie, tahicardie, tulburări de vedere, insomnie, creșterea tensiunii arteriale;
  6. Utilizarea prelungită poate duce la o mai mare separare a mucusului de nas și poate provoca depresie.

Marea Otrivin: utilizarea în timpul sarcinii

Poate fi utilizat Otrivin în timpul sarcinii?

Această formă este disponibilă ca un spray pe bază de apă sterilă izotonică. Medicamentul ajută la menținerea stării fiziologice normale a mucoasei.

Este, de asemenea, utilizat pentru lichefierea mucusului și pentru normalizarea producției sale de către celulele calcifere ale mucoasei. Microelementele, care fac parte din apa de mare, au un efect antiinflamator.

Ele măresc rezistența mucoasei la diferite bacterii și viruși și îmbunătățesc, de asemenea, activitatea epiteliului ciliat.


Otrivin mare: cum se aplică un spray în timpul sarcinii

Sprayul este utilizat pentru combaterea unei boli rinite acute, alergice, vasomotorii, a patologiilor nazofaringiene cronice, care sunt însoțite de uscăciune, precum și de adenoidită. Adesea, medicii îl prescriu ca o măsură preventivă pentru bolile infecțioase ale tractului respirator superior în perioada toamnă-iarnă. Sprayul este uneori folosit pentru spălarea rănilor în cavitatea nazală și pentru tratarea sinusurilor paranazale înainte și după intervenția chirurgicală. Uneori medicii îl recomandă pentru procedurile igienice ale nasului la nou-născuți.

Produsul medicamentos Otrivin Sea este contraindicat în caz de intoleranță la oricare dintre componentele sale. Dozele și durata administrării trebuie determinate numai de medic, deoarece acești doi parametri depind în mod direct de boala și vârsta existente de către pacient. Cursul de tratament poate varia de la câteva zile la luni.

Otryvin pentru copii: utilizarea în timpul sarcinii

Adnotarea prevede că remedierea se aplică în perioada de gestație numai în cazuri excepționale. Dacă medicul la desemnat, trebuie să respectați cu strictețe doza.

De ce indicația indică faptul că nu este de dorit să o utilizați pentru femeile însărcinate?

Poate fi utilizat Otrivin în timpul sarcinii?

Faptul este că acest medicament îngust vasele de sânge, așa cum este descris mai sus. Sub influența lor, fluxul sanguin în placentă poate fi deranjat, ca urmare a faptului că copilul va experimenta înfometarea cu oxigen. Oricum, copilul Otrivin, ca și alte forme de medicament, acționează la nivel local, nu este practic absorbit în fluxul sanguin total.

În același timp, congestia nazală, mai ales cu o alergare la rece, este, de asemenea, periculoasă. Medicul trebuie să țină seama de riscurile posibile înainte de a acorda vreun remediu.

Coryza poate duce, de asemenea, la foametea oxigenului la făt. De aceea, utilizarea Otrivin în doze minim eficiente și o perioadă scurtă de timp este permisă.

supradoză

În acest caz, creșterea efectelor secundare: frecvența cardiacă, tensiunea arterială, confuzia poate apărea. În cazul unui supradozaj al medicamentului, trebuie să apelați o ambulanță, medicii vor efectua terapie simptomatică.

Aveți grijă de starea de sănătate și nu faceți auto-medicație!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

75 − 66 =