Pot să curăț intestinele în timpul sarcinii cu o clismă? | pangudownloads.com
Sunt mama!

Pot să curăț intestinele în timpul sarcinii cu o clismă?

Schimbarea metabolismului creează o mulțime de probleme pentru femeile gravide - din cauza presiunii uterului mărit, golirea devine dificilă. În plus, starea de floră a intestinului se modifică - în timpul sarcinii, imunitatea globală scade și, prin urmare, numărul de lactobacili scade. Întreruperea proceselor metabolice crește producția de progesteron, ceea ce provoacă fenomene stagnante.

Un efect negativ asupra funcționării intestinelor schimbă modul de viață - chiar dacă femeia gravidă este încă activă, activitatea fizică este redusă. Dacă problema este cu rulmentul, atunci durează mult timp să mințiți și, din acest motiv, procesele metabolice încetinesc.

Dacă este posibil să faceți sau să faceți o clismă în timpul sarcinii sau o problemă de încuietori la femeia gravidă, este necesar să rezolvați cu ajutorul medicamentelor?

Clisma în timpul sarcinii

Pentru a curăța intestinul, clisma gravidă poate fi utilizată numai ținând cont de starea generală și durata sarcinii.

În timpul nașterii, aceiași mușchi sunt incluși ca în defecare, astfel încât după 36 de săptămâni clisma nu se poate face - în acest caz, medicii sunt unanimi.

De asemenea, nu este de dorit să punem o clismă în următoarele situații:

Pot să curăț intestinele în timpul sarcinii cu o clismă?
 • cu tulburări frecvente ale stomacului - în timpul procedurii se elimină o floră utilă;
 • dacă în timpul încercărilor anterioare de a îndura copilul au existat pierderi de sarcină;
 • o femeie are hemoroizi.

Proprietățile pozitive ale procedurii includ eliberarea rapidă a intestinului, dar avantajele sale sunt limitate. Dacă efectuați o curățare radicală în mod regulat, mușchii sfincterilor vor deveni laxe, iar clisma va fi necesară din ce în ce mai des.

Dacă nu reușiți să faceți față cu constipatie în alt mod, este mai bine să faceți microcliștrii - pentru a injecta în preparatele de colon care promovează accelerarea metabolismului. Dar, de asemenea, această procedură trebuie discutată cu medicul curant - dacă uterul este într-un ton, atunci pentru a curăța intestinul trebuie abordat foarte atent.

Laxative în timpul sarcinii

Laxative medicamente sunt împărțite în funcție de acțiunea lor în modul următor:

 • înseamnă scaun de înmuiere;
 • înseamnă că sporesc tonul mușchilor netezi;
 • înseamnă creșterea producției de enzime și accelerarea metabolismului.

Merită să se analizeze acțiunea lor în detaliu:

Pot să curăț intestinele în timpul sarcinii cu o clismă?
 1. Soluțiile saline perturba echilibrul apă-sare a corpului, determină mișcări contractile ale mușchilor netezi. Acestea nu pot fi utilizate sub formă de soluții pentru băut sau în clisme în timpul sarcinii;
 2. Soluțiile grase își înmoaie scaunul, părăsesc mai ușor, nu există niciun pericol de avort spontan. Dar aplicarea frecventă a uleiului blochează absorbția nutrienților și este foarte important ca o femeie însărcinată să le primească în întregime - altfel afectează formarea fătului;
 3. pe baza preparatelor lactuloză sunt alimente pentru lactobacili, și să ajungă la colon intacte, deoarece nu trebuie să acționeze - se înmoaie scaun, accelerând eliminarea lor. Aceste proprietăți fac posibilă utilizarea lor.

Medicamentele din ultimul grup includ:

 • "Dufalak";
 • "Forlaks";
 • "Prelaks";
 • "Normolakt".

Nu este inclusă perioada de sarcină în ceea ce privește contraindicațiile la primirea acestora, dar este necesar să se ia în considerare reacția individuală a organismului la substanța activă.

Pot să curăț intestinele în timpul sarcinii cu o clismă?

Este foarte convenabil să se utilizeze produse medicale de acțiune locală, realizate sub formă de lumânări. Cele mai frecvent utilizate lumânări cu glicerină - nu tonifică musculatura, nu sunt absorbite în fluxul sanguin - doar înmoaie scaunele situate direct în departamentul de rect.

Pentru a nu apărea în timpul sarcinii, constipație, este necesar să se normalizeze nutriția, să se introducă în produsele de dietă care relaxează intestinele.

Astfel de produse includ iaurt proaspăt, prune, salată de sfeclă roșie, compot din fructe uscate, suc de cartofi.

Aceasta din urmă înseamnă nu numai că ajută la prevenirea constipației, dar are și un efect de înrădăcinare.

Sistemul de hrană poate fi extins numai după consultarea medicului curant. Multe femei cu probleme de reproducere apar nu numai cu intestinele, ci și cu activitatea sistemului urinar. Consolidarea regimului de băut diluează scaunul, dar rinichii nu reușesc întotdeauna să se retragă din excesul de lichid și pot apărea umflături.

Normalizarea alimentelor este ușoară acasă - într-un spital pentru asta, nu trebuie să te duci la culcare.

Uneori, femeile gravide sunt sfătuiți să se relaxeze intestinului de a folosi remedii populare, având în vedere că ingredientele naturale nu au efecte secundare. Aproape toate ceaiurile de plante si tincturi din plante au un efect coleretic, datorită cărora acestea au un efect relaxant, dar - cum ar fi soluții saline - acestea tonifierea musculaturii netede.

Utilizarea medicamentelor din gama de medicamente tradiționale pentru uz intern în timpul sarcinii este nedorită pentru tratamentul oricăror boli.

Căi radicale de eliberare a intestinului

În cazul în care barele de mâner cu ajutorul unui regim alimentar schimbare nu funcționează, și medicamente provoca unele reacții adverse, clisma în timpul sarcinii la domiciliu este singura modalitate de a elimina durerea din intestin și pentru a evita tensiunea musculara sfincterului aglomerat.

O dată este necesar să se avertizeze - această procedură nu se poate face mai des decât o dată în 7 zile!

În algoritm, deoarece clisma se face în timpul sarcinii și într-o stare "normală", există unele diferențe:

Pot să curăț intestinele în timpul sarcinii cu o clismă?
 • Procedura se efectuează cel mai bine dimineața - intestinele au nevoie de timp pentru a fi complet goale și corpul trebuie să fie cât mai relaxat posibil.
 • Peara ia o cantitate mică - nu mai mult de 0,5 litri.
 • Apa nu trebuie să fie rece, dar să nu fie absorbită, nu ar trebui încălzită peste temperatura corpului - este mai bine să se scadă cu 4-5 grade. Apa rece provoacă stimularea musculaturii intestinului.
 • În lichid, este mai bine să se adauge ulei de vaselină - pentru înmuierea maselor fecale și lubrifierea pereților unui rect care să nu-l rănească.

Este recomandabil ca o clismă să fie plasată de un asistent - o femeie însărcinată într-o stare relaxată ar trebui să se afle pe partea dreaptă.

În scopuri profilactice, nu trebuie folosită o clismă în timpul sarcinii, iar această metodă de curățare a intestinului ar trebui utilizată numai la recomandarea unui medic care observă sarcina.

Înainte de naștere în centre de maternitate publice la femeile gravide clismă face obligatorie - ajută la tonifierea muschilor intestinului, stimulează contracțiile și ameliorează intestinele de scaun, care este foarte important - poate apărea în timpul nașterii defecare necontrolate.

În plus, dacă sarcina este complicată, poate fi necesară o operație de urgență - o operație cezariană. Fețele eliberate din fecale reduc riscul apariției efectelor secundare datorate anesteziei.

Abordați fixarea clismei și numai după consultarea unui specialist!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 46 = 50